ספגטי בולונז טבעוני מפנק ביותר ולא מתפשר על הטעם

מתכון של שי-לי ליפא לספגטי ברוטב בולונז טבעוני מפטריות, טעים במיוחד. המנה הקלאסית עכשיו בגירסא טבעונית ונהדרת שלא מתפשרת על הטעם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

רוטב

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: קוצצים גס בצל ושום. חותכים סלרי לקוביות בגודל 1/2 ס”מ. מגררים גס גזר וזוקיני. קוצצים גס פטריות שמפיניון.
  2. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים 8-6 דקות, עד שרכים.
  3. מוסיפים יין אדום, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות, עד שמתאדה.
  4. מוסיפים זוקיני, פטריות, עגבניות מרוסקות, מים רותחים (רצוי להוסיף את מי בישול הפסטה) וסוכר, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהירקות רכים ונוצר רוטב.
  6. מבשלים את הפסטה: מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל- דנטה. מסננים היטב.
  7. מגישים: מחלקים את הפסטה לצלחות, מניחים רוטב בנדיבות ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 544.3 קק״ל 2721.4 קק״ל
פחמימות 88.3 גרם 441.3 גרם
שומן 10.8 גרם 53.8 גרם
נתרן 769.7 מ״ג 3848.7 מ״ג
חלבון 17.7 גרם 88.3 גרם
סיבים תזונתיים 7.9 גרם 39.4 גרם
שומן רווי 1.5 גרם 7.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 110.3 מ״ג 551.5 מ״ג
ברזל 3.0 מ״ג 15.2 מ״ג
אשלגן 870.0 מ״ג 4349.8 מ״ג
אבץ 1.9 מ״ג 9.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody