סנו רקע

אמיר ויונית מציגים: ספינג’ כזה עוד לא אכלתם!

סְפינג' או סְפֶנג', בכל שפה- הוא ממתק מתוק וממכר. הפעם, אמיר ויונית מביאים לכם מתכון קל להכנה ומתוק במיוחד
סְפינג' או סְפֶנג', בכל שפה- הוא ממתק מתוק וממכר. הפעם, אמיר ויונית מביאים לכם מתכון קל להכנה ומתוק במיוחד
  • יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    139
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 139.3 קק״ל 4180.4 קק״ל
    פחמימות 25.7 גרם 772.0 גרם
    שומן 2.3 גרם 68.4 גרם
    נתרן 258.6 מ״ג 7757.8 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 108.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 28.6 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 3.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 5.7 מ״ג 170.8 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 12.7 מ״ג
    אשלגן 39.7 מ״ג 1190.6 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    139
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 139.3 קק״ל 4180.4 קק״ל
    פחמימות 25.7 גרם 772.0 גרם
    שומן 2.3 גרם 68.4 גרם
    נתרן 258.6 מ״ג 7757.8 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 108.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 28.6 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 3.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 5.7 מ״ג 170.8 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 12.7 מ״ג
    אשלגן 39.7 מ״ג 1190.6 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ציפוי


אופן הכנה

  1. שמים את כל המרכיבים למעט המלח, חצי כוס מים והשמן בקערת מיקסר ובעזרת וו גיטרה מערבלים.
  2. כשמתאחד מוסיפים את שאר המרכיבים, מוסיפים את המלח אחרי שנוצר גוש בצק ולשים 5 דקות נוספות.
  3. מתפיחים שעה בקערה מכוסה בסנו סושי- ניילון נצמד. אחרי שעה, בעזרת ידיים רטובות מטגנים בשמן עמוק.
  4. לוקחים בצק בגודל כדור עושים חור, מרחיבים את החור וזורקים לשמן החם מטגנים עד הזהבה מלאה של שני הצדדים.

    מטגנים עד הזהבה מלאה של שני הצדדים. צילום: שניר גואטה
    מטגנים עד הזהבה מלאה של שני הצדדים. צילום: שניר גואטה

  5. בינתיים ממסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות שוקולד מריר. מצפים את הספינג’ המטוגנים בשוקולד. מניחים לציפוי להתקשות ומגישים.

    מצפים את הספינג' המטוגנים בזפירו. צילום: שניר גואטה
    מצפים את הספינג’ המטוגנים בשוקולד. צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אמיר ויונית מציגים: ספינג’ כזה עוד לא אכלתם!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    אורית דוד

    האם אפשר להכין לילה קודם את הבצק ולשים במקרר

      Avatar
      מערכת Foody

      רצוי שלא. אם אין ברירה אז כדאי להכין עם מצרכים קרים (מים קרים מאד וכד’) ולהכניס מיד לקירור כדי למנוע תפיחת יתר. בהצלחה וחג שמח!

    Avatar
    רות

    הספינג’ המקורי לא נראה כמו דונאטס. האמריקאים המציאו את הציפוי לדונאטס. כדאי לכתוב שהציפוי הוא של דונאטס

    Avatar
    חוה רוזנר

    האם המתכון מתאים למכשיר מולטיקייק?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן. המתכון מתאים גם לטיגון במכשיר. בהצלחה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות