ספינג’ כזה עוד לא אכלתם!

סְפינג' או סְפֶנג' אותו מאכל מתוק וממכר שמגיע באירועים מיוחדים וחגים וכל יום שרוצים להפוך למתוק, אמיר ויונית מביאים לכם מתכון קל להכנה ומתוק במיוחד
  • יונית צוקרמן ואמיר דן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

  1. שמים את כל המרכיבים למעט המלח, חצי כוס מים והשמן בקערת מיקסר ובעזרת וו גיטרה מערבלים.
  2. כשמתאחד מוסיפים את שאר המרכיבים, מוסיפים את המלח אחרי שנוצר גוש בצק ולשים 5 דקות נוספות.
  3. מתפיחים שעה בקערה מכוסה בניילון נצמד- סנו. אחרי שעה, בעזרת ידיים רטובות מטגנים בשמן עמוק.
  4. לוקחים בצק בגודל כדור עושים חור, מרחיבים את החור וזורקים לשמן החם מטגנים עד הזהבה מלאה של שני הצדדים.

    מטגנים עד הזהבה מלאה של שני הצדדים. צילום: שניר גואטה
    מטגנים עד הזהבה מלאה של שני הצדדים. צילום: שניר גואטה

  5. בינתיים ממסים במיקרוגל - דה לונגי בפולסים של 30 שניות זפירו מריר. מצפים את הספינג’ המטוגנים בזפירו. מניחים לציפוי להתקשות ומגישים.
    מצפים את הספינג' המטוגנים בזפירו. צילום: שניר גואטה
    מצפים את הספינג’ המטוגנים בזפירו. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 30 מנות
קלוריות 18.0 קק״ל 540.4 קק״ל
פחמימות 0.7 גרם 22.0 גרם
שומן 1.7 גרם 50.4 גרם
נתרן 258.6 מ״ג 7757.8 מ״ג
חלבון 0.1 גרם 1.7 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.6 גרם
שומן רווי 0.1 גרם 3.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 0.7 מ״ג 20.8 מ״ג
ברזל 0.0 מ״ג 0.7 מ״ג
אשלגן 4.0 מ״ג 120.6 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    אורית דוד

    האם אפשר להכין לילה קודם את הבצק ולשים במקרר

      Avatar
      Foody Foody

      רצוי שלא. אם אין ברירה אז כדאי להכין עם מצרכים קרים (מים קרים מאד וכד’) ולהכניס מיד לקירור כדי למנוע תפיחת יתר. בהצלחה וחג שמח!

    Avatar
    רות

    הספינג’ המקורי לא נראה כמו דונאטס. האמריקאים המציאו את הציפוי לדונאטס. כדאי לכתוב שהציפוי הוא של דונאטס

    Avatar
    חוה רוזנר

    האם המתכון מתאים למכשיר מולטיקייק?

      Avatar
      Foody Foody

      כן. המתכון מתאים גם לטיגון במכשיר. בהצלחה.