
-
זמן הכנה45 דקות
-
זמן כוללשעה ו-45 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
מצרכים
ציפוי
-
1/2 ק"ג זפירו מרירמומס
אופן הכנה
- שמים את כל המרכיבים למעט המלח, חצי כוס מים והשמן בקערת מיקסר ובעזרת וו גיטרה מערבלים.
- כשמתאחד מוסיפים את שאר המרכיבים, מוסיפים את המלח אחרי שנוצר גוש בצק ולשים 5 דקות נוספות.
- מתפיחים שעה בקערה מכוסה בניילון נצמד- סנו. אחרי שעה, בעזרת ידיים רטובות מטגנים בשמן עמוק.
- לוקחים בצק בגודל כדור עושים חור, מרחיבים את החור וזורקים לשמן החם מטגנים עד הזהבה מלאה של שני הצדדים.
מטגנים עד הזהבה מלאה של שני הצדדים. צילום: שניר גואטה - בינתיים ממסים במיקרוגל - דה לונגי בפולסים של 30 שניות זפירו מריר. מצפים את הספינג’ המטוגנים בזפירו. מניחים לציפוי להתקשות ומגישים.
מצפים את הספינג’ המטוגנים בזפירו. צילום: שניר גואטה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
30
מנות
קלוריות
18.0
קק״ל
540.4
קק״ל
פחמימות
0.7
גרם
22.0
גרם
שומן
1.7
גרם
50.4
גרם
נתרן
258.6
מ״ג
7757.8
מ״ג
חלבון
0.1
גרם
1.7
גרם
סיבים תזונתיים
0.1
גרם
1.6
גרם
שומן רווי
0.1
גרם
3.5
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
0.7
מ״ג
20.8
מ״ג
ברזל
0.0
מ״ג
0.7
מ״ג
אשלגן
4.0
מ״ג
120.6
מ״ג
אבץ
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
תגובות (5)
האם אפשר להכין לילה קודם את הבצק ולשים במקרר
רצוי שלא. אם אין ברירה אז כדאי להכין עם מצרכים קרים (מים קרים מאד וכד’) ולהכניס מיד לקירור כדי למנוע תפיחת יתר. בהצלחה וחג שמח!
הספינג’ המקורי לא נראה כמו דונאטס. האמריקאים המציאו את הציפוי לדונאטס. כדאי לכתוב שהציפוי הוא של דונאטס
האם המתכון מתאים למכשיר מולטיקייק?
כן. המתכון מתאים גם לטיגון במכשיר. בהצלחה.