סנו רקע

עוגת אגוזים וקפה: עשירה, מרשימה וחגיגית לחג הפסח

עוגת אגוזים וקפה עשירה במרקם מפנק וטעם נהדר, שתגרום לכל האורחים שלכם לבקש פרוסה נוספת. הקינוח החגיגי שיעשה לכם את החג
עוגת אגוזים וקפה עשירה במרקם מפנק וטעם נהדר, שתגרום לכל האורחים שלכם לבקש פרוסה נוספת. הקינוח החגיגי שיעשה לכם את החג
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה שעה ו-10 דק׳
    כולל 5 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    5416
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5415.9 קק״ל 5415.9 קק״ל
    פחמימות 593.2 גרם 593.2 גרם
    שומן 304.9 גרם 304.9 גרם
    נתרן 248.5 מ״ג 248.5 מ״ג
    חלבון 75.4 גרם 75.4 גרם
    סיבים תזונתיים 18.0 גרם 18.0 גרם
    שומן רווי 114.7 גרם 114.7 גרם
    כולסטרול 43.2 מ״ג 43.2 מ״ג
    סידן 715.8 מ״ג 715.8 מ״ג
    ברזל 9.0 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 1890.2 מ״ג 1890.2 מ״ג
    אבץ 7.4 מ״ג 7.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה שעה ו-10 דק׳
    כולל 5 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    5416
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5415.9 קק״ל 5415.9 קק״ל
    פחמימות 593.2 גרם 593.2 גרם
    שומן 304.9 גרם 304.9 גרם
    נתרן 248.5 מ״ג 248.5 מ״ג
    חלבון 75.4 גרם 75.4 גרם
    סיבים תזונתיים 18.0 גרם 18.0 גרם
    שומן רווי 114.7 גרם 114.7 גרם
    כולסטרול 43.2 מ״ג 43.2 מ״ג
    סידן 715.8 מ״ג 715.8 מ״ג
    ברזל 9.0 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 1890.2 מ״ג 1890.2 מ״ג
    אבץ 7.4 מ״ג 7.4 מ״ג
    סגור

אם מתחשק לכם לפנק את האורחים שלכם בחג פסח הקרוב, או בכל אירוע מיוחד, זו עוגת אגוזים שלגמרי תעשה את העבודה. בזכות מרקם המוס העשיר, הטעמים המגוונים והקישוטים שמעטרים אותה- היא הופכת לקינוח בלתי נשכח, שגונב את ההצגה גם מהארוחה הטובה ביותר בעיר. השאירו מקום לקינוח, היא שווה את זה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


מוס אגוזים

סירופ קפה


אופן הכנה

  1. מקציפים סוכר וביצים במיקסר עם בלון הקצפה במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה.
  2. מוסיפים את תמצית הקפה וממשיכים בהקצפה.
  3. מקפלים אל תוך התערובת את הקמח והאגוזים ויוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה טבעי ‘סנו סושי’.
  4. אופים כ-20 דקות.
  5. מכינים את המוס: מחממים חלב יחד עם סוכר ותמצית קפה ומערבבים פנימה חלמונים, תוך כדי השוואת טמפרטורה.
  6. יוצקים את השמנת בזרם דק אל תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב.
  7. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד להסמכה.
  8. מוסיפים פנימה את הג’לטין המומס ומערבבים היטב.
  9. מצננים מעט את התערובת, עד להגעה לטמפרטורת החדר.
  10. מקציפים את השמנת לקצפת רכה ומקפלים אל תוך תערובת החלמונית ולאחר מכן, מקפלים פנימה את האגוזים הטחונים.
  11. מכינים את הסירופ: בסיר קטן, מרתיחים יחד מים וסוכר ומוסיפים את הליקר.
  12. מרכיבים את העוגה: פורסים את העוגה באמצע לשני חלקים, מברישים עיגול עוגה בסירופ ומורחים מחצית מהמוס.
  13. מניחים עיגול שני של עוגה, מברישים בסירופ קפה ומורחים את המוס הנותר.
  14. מורחים את המוס מסביב לעוגה ומחליקים.
  15. לקישוט: מקציפים את השמנת עם אבקת סוכר ומזלפים מעל העוגה.
  16. מכניסים את האגוזים לשקית זיפר סליידר M ‘סנו סושי’ וכותשים בעזרת מערוך ולאחר מכן, מפזרים את האגוזים על העוגה.
  17. מקררים את העוגה 4 שעות במקרר ומגישים.

    עוגת אגוזים וקפה. צילום: נמרוד סונדרס
    עוגת אגוזים וקפה. צילום: נמרוד סונדרס. סטיילינג: נעמה רן

הערות

  • ניתן להחליף את האספרסו המופיע במתכון, בכף קפה נמס + 2 כפות מים רותחים
tip

טיפ סנו סושי

לא רוצים שכל האגוזים יתפזרו לכם על השיש? השתמשו בשקיות הזיפר עם הסליידר לכתישה נוחה ולא מלכלכת של האגוזים!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת אגוזים וקפה: עשירה, מרשימה וחגיגית לחג הפסח

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    shuly saadia

    מה אפשר במקום השמנת אם אני רוצה אותה פרווה?

      Avatar
      מערכת Foody

      שמנת צמחית

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות