
עוגת אגוזים וקפה: עשירה, מרשימה וחגיגית לחג הפסח
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5324.8 קק״ל 5324.8 קק״לפחמימות 591.3 גרם 591.3 גרםשומן 295.8 גרם 295.8 גרםנתרן 248.1 מ״ג 248.1 מ״גחלבון 73.2 גרם 73.2 גרםסיבים תזונתיים 17.1 גרם 17.1 גרםשומן רווי 113.8 גרם 113.8 גרםכולסטרול 43.2 מ״ג 43.2 מ״גסידן 702.2 מ״ג 702.2 מ״גברזל 8.6 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 1828.8 מ״ג 1828.8 מ״גאבץ 7.0 מ״ג 7.0 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה שעה ו-10 דק׳כולל 5 שעות ו-10 דק׳
-
קלוריות5325
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5324.8 קק״ל 5324.8 קק״לפחמימות 591.3 גרם 591.3 גרםשומן 295.8 גרם 295.8 גרםנתרן 248.1 מ״ג 248.1 מ״גחלבון 73.2 גרם 73.2 גרםסיבים תזונתיים 17.1 גרם 17.1 גרםשומן רווי 113.8 גרם 113.8 גרםכולסטרול 43.2 מ״ג 43.2 מ״גסידן 702.2 מ״ג 702.2 מ״גברזל 8.6 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 1828.8 מ״ג 1828.8 מ״גאבץ 7.0 מ״ג 7.0 מ״גסגור
אם מתחשק לכם לפנק את האורחים שלכם בחג פסח הקרוב, או בכל אירוע מיוחד, זו עוגת אגוזים שלגמרי תעשה את העבודה. בזכות מרקם המוס העשיר, הטעמים המגוונים והקישוטים שמעטרים אותה- היא הופכת לקינוח בלתי נשכח, שגונב את ההצגה גם מהארוחה הטובה ביותר בעיר. השאירו מקום לקינוח, היא שווה את זה.
מרכיבים 20 | זמן הכנה שעה ו-10 דק׳ | זמן כולל 5 שעות ו-10 דק׳ | קלוריות 5325 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת אגוזים
-
120 גרם סוכר לבן
-
4 יחידות ביצים
-
3 כפות אספרסו
-
120 גרם קמח תופח כשר לפסח
-
120 גרם אגוזי מלךקצוצים
מוס אגוזים
-
2 כוסות חלב 3%
-
8 יחידות חלמונים
-
300 גרם סוכר לבן
-
3 כפות אספרסו
-
10 גרם ג’לטין טהורלהמיס ב-1/4 כוס מים קרים
-
500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה יטבתה 32%
-
1 כוס אגוזי לוזקלויים וטחונים
קישוט
-
1/2 כוס אגוזי מלך
-
1 כוס שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 כף אבקת סוכר
-
1 יחידה סנו סושי – שקית זיפר סליידר M

אופן הכנה
- מקציפים סוכר וביצים במיקסר עם בלון הקצפה במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה.
- מוסיפים את תמצית הקפה וממשיכים בהקצפה.
- מקפלים אל תוך התערובת את הקמח והאגוזים ויוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה טבעי ‘סנו סושי’.
- אופים כ-20 דקות.
- מכינים את המוס: מחממים חלב יחד עם סוכר ותמצית קפה ומערבבים פנימה חלמונים, תוך כדי השוואת טמפרטורה.
- יוצקים את השמנת בזרם דק אל תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב.
- מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד להסמכה.
- מוסיפים פנימה את הג’לטין המומס ומערבבים היטב.
- מצננים מעט את התערובת, עד להגעה לטמפרטורת החדר.
- מקציפים את השמנת לקצפת רכה ומקפלים אל תוך תערובת החלמונית ולאחר מכן, מקפלים פנימה את האגוזים הטחונים.
- מכינים את הסירופ: בסיר קטן, מרתיחים יחד מים וסוכר ומוסיפים את הליקר.
- מרכיבים את העוגה: פורסים את העוגה באמצע לשני חלקים, מברישים עיגול עוגה בסירופ ומורחים מחצית מהמוס.
- מניחים עיגול שני של עוגה, מברישים בסירופ קפה ומורחים את המוס הנותר.
- מורחים את המוס מסביב לעוגה ומחליקים.
- לקישוט: מקציפים את השמנת עם אבקת סוכר ומזלפים מעל העוגה.
- מכניסים את האגוזים לשקית זיפר סליידר M ‘סנו סושי’ וכותשים בעזרת מערוך ולאחר מכן, מפזרים את האגוזים על העוגה.
- מקררים את העוגה 4 שעות במקרר ומגישים.
עוגת אגוזים וקפה. צילום: נמרוד סונדרס. סטיילינג: נעמה רן
אופן הכנה
- מקציפים סוכר וביצים במיקסר עם בלון הקצפה במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה.
- מוסיפים את תמצית הקפה וממשיכים בהקצפה.
- מקפלים אל תוך התערובת את הקמח והאגוזים ויוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה טבעי ‘סנו סושי’.
- אופים כ-20 דקות.
- מכינים את המוס: מחממים חלב יחד עם סוכר ותמצית קפה ומערבבים פנימה חלמונים, תוך כדי השוואת טמפרטורה.
- יוצקים את השמנת בזרם דק אל תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב.
- מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד להסמכה.
- מוסיפים פנימה את הג’לטין המומס ומערבבים היטב.
- מצננים מעט את התערובת, עד להגעה לטמפרטורת החדר.
- מקציפים את השמנת לקצפת רכה ומקפלים אל תוך תערובת החלמונית ולאחר מכן, מקפלים פנימה את האגוזים הטחונים.
- מכינים את הסירופ: בסיר קטן, מרתיחים יחד מים וסוכר ומוסיפים את הליקר.
- מרכיבים את העוגה: פורסים את העוגה באמצע לשני חלקים, מברישים עיגול עוגה בסירופ ומורחים מחצית מהמוס.
- מניחים עיגול שני של עוגה, מברישים בסירופ קפה ומורחים את המוס הנותר.
- מורחים את המוס מסביב לעוגה ומחליקים.
- לקישוט: מקציפים את השמנת עם אבקת סוכר ומזלפים מעל העוגה.
- מכניסים את האגוזים לשקית זיפר סליידר M ‘סנו סושי’ וכותשים בעזרת מערוך ולאחר מכן, מפזרים את האגוזים על העוגה.
- מקררים את העוגה 4 שעות במקרר ומגישים.
הערות
- ניתן להחליף את האספרסו המופיע במתכון, בכף קפה נמס + 2 כפות מים רותחים
הערות
- ניתן להחליף את האספרסו המופיע במתכון, בכף קפה נמס + 2 כפות מים רותחים

הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
המתכון לא ברור.בסעיף כתוב להוסיף שמנת ובסעיף 10 שוב.
כמות השמנת במתכון מחולקת
מה גודל תבנית עגולה?
26 או 28 יתאימו
שלום וחג שמי האם אפשר להשמש בחלב סוייה במקום חלב רגיל אני רוצה את העוגה פרווה
אפשר להמיר לכל חלב שאוהבים