עוגת דבש גבוהה וחגיגית

היא רכה, מדיפה ניחוח ממכר ומשתבחת עם כל יום שעובר - עוגת דבש גבוהה ומושלמת שמתאימה בדיוק לחגי תשרי ובמיוחד לראש השנה
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות במצב טורבו. מרססים תבנית בתרסיס שמן.
  2. מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
  3. מכינים תה חזק עם 2 שקיות תה. מערבבים את המים עם הקפה הנמס.
  4. מקציפים במיקסר עם וו בלון את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח ויציב. חשוב שלא יהיה נוקשה מדי.
  5. טורפים בקערה את התה, השמן, הדבש, הקפה והחלמונים.
  6. מנפים את כל הרכיבים היבשים לתוך הרטובים ומערבבים היטב.
  7. מוסיפים את הקצף, בפעמיים, לתוך התערובת ומקפלים בעדינות עד שאין גושים.
  8. מפזרים בתחתית התבנית את השקדים הפרוסים.
  9. יוצקים את תערובת העוגה לתוך התבנית ואופים במשך שעה, או עד שהעוגה יציבה וזהובה, וקיסר שננעץ במרכז יוצא יבש ללא פירורים.

הערות

  • חשוב לאפות בטמפרטורה נמוכה, כי העוגה נמצאת הרבה זמן בתנור וחשוב שהיא לא תישרף
  • במקום שקדים אפשר להשתמש באגוזים אחרים שאוהבים, כמו אגוזי מלך או אגוזי לוז קצוצים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 571.4 קק״ל 5713.9 קק״ל
פחמימות 83.5 גרם 835.2 גרם
שומן 24.6 גרם 246.3 גרם
נתרן 512.1 מ״ג 5121.2 מ״ג
חלבון 6.9 גרם 68.7 גרם
סיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.0 גרם
שומן רווי 3.1 גרם 30.6 גרם
כולסטרול 101.5 מ״ג 1015.2 מ״ג
סידן 22.1 מ״ג 220.8 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 10.6 מ״ג
אשלגן 94.0 מ״ג 939.9 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 5.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    Avatar
    בתשבע מזי

    שנה טובה! יצאה לי עוגה מדהימה כולם אהבו אותה!!! ת ו ד ה … העברתי את המתכון הלאה :))

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody