עוגת הגבינה המושלמת של אלון שבו

אלון שבו מגלה לנו את כל הסודות להכנת עוגת הגבינה המושלמת. עקבו אחר המתכון וגם אתם תצליחו להכין בקלות את עוגת הגבינה הכי טעימה שיש
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    6 שעות ו-50 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    11

מצרכים

תבנית עגולה 22 ס"מ

אופן הכנה

1. מכינים את התחתית הפריכה: במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה מאחדים את כל החומרים ליצירת בצק פירורי.
2. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומצמידים את הבצק לתחתית. מהדקים ליצירת שכבה אחידה.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
4. אופים את התחתית בתנור במשך 15-20 דקות, עד שהיא מזהיבה. מצננים.
5. מכינים את מילת הגבינה: מחממים תנור ל-160 מעלות. בתחתית התנור מניחים תבנית עמוקה עם מים רותחים, כדי ליצור אדים בתנור.
6. טורפים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה.
7. יוצקים את הבלילה על הבצק האפוי ואופים במשך 50-60 דקות ועד שהעוגה מתייצבת. הבדיקה שיש לבצע כדי לקבוע אם העוגה אכן התייצבה היא להרעיד את התבנית עליה מוצבת תבנית עוגת הגבינה ולראות האם בזמן ההרעדה המלית אמנם נעה  אך מצליחה “להחזיק את עצמה”, כלומר מצליחה לנוע כמסה אחת ולשמור על הצורה שלה. אם המלית נראית נוזלית יש להמשיך לאפות את העוגה. העוגה מעט משחימה באפייה.
8. בסיום האפייה מניחים לעוגה להצטנן במשך 5 דקות לפני שמוסיפים את הציפוי (חשוב להקפיד על הצינון אחרת הציפוי עלול לשקוע לתוך העוגה וליצור גומה).
9. מכינים את הציפוי: טורפים בקערה את השמנת החמוצה יחד עם אבקת הסוכר לתערובת אחידה.
10. יוצקים את הציפוי על העוגה ומיישרים אותו בעזרת פלטה מדורגת.
11. מכסים את העוגה ומעבירים לקירור של 5 שעות לפחות במקרר לפני שפורסים את העוגה.
12. אפשר לקשט את העוגה בתאנים טריות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 4140.1 קק״ל 4140.1 קק״ל
פחמימות 381.1 גרם 381.1 גרם
שומן 236.5 גרם 236.5 גרם
נתרן 1629.3 מ״ג 1629.3 מ״ג
חלבון 83.9 גרם 83.9 גרם
סיבים תזונתיים 6.3 גרם 6.3 גרם
שומן רווי 119.2 גרם 119.2 גרם
כולסטרול 2241.1 מ״ג 2241.1 מ״ג
סידן 767.0 מ״ג 767.0 מ״ג
ברזל 7.5 מ״ג 7.5 מ״ג
אשלגן 9913.0 מ״ג 9913.0 מ״ג
אבץ 15.7 מ״ג 15.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

Avatar

    Avatar
    גיל

    עוגה טובה השתמשתי בגבינת שמנת כי לא היה לי מסקרפונה