עוגת יום הולדת שוקולדית וטבעונית

עוגת שוקולד של יום הולדת, עם טוויסט חגיגי במיוחד בשתי קומות וקרם שוקולד ביניהם, בגרסה שהיא כולה טבעונית, ואפילו פרווה, אבל טעימה בטירוף
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

עוגה

קרם

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את תחתית התבניות בנייר אפייה ומתיזים מתרסיס השמן.
  2. מכינים את העוגה: שמים בקערת ערבוב גדולה את קרם הקוקוס, חלב הקוקוס, השמן, הסוכר ותערובת החומץ והסודה לשתייה וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית.
  3. מנפים את הקקאו וממשיכים לערבב עד שהוא נטמע בתערובת.
  4. מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
  5. יוצקים את הבלילה לתוך 2 תבניות עגולות בקוטר 22 ס”מ ואופים בין 50 ל-60 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. אם יש רק תבנית אחת, אפשר לאפות בשני סיבובים או לאפות עוגה אחת ולחצות אותה לרוחבה כשהיא קרה. ככל שהעוגה גבוהה יותר, כך ייקח לה יותר זמן להיאפות. העוגות יתפחו, יסדקו קלות בחלקן העליון, והקיסם שננעץ במרכזה צריך לצאת יבש.
  6. מצננים את העוגות תחילה בתוך התבנית ולאחר מכך מחוצה לה.
  7. מכינים את הקרם: מניחים בקערת מעבד מזון את הטופו והשוקולד ומעבדים במשך כדקה עד שמתקבל קרם שוקולד חלק ומבריק במרקם משי. אם רוצים קרם מתוק יותר, מוסיפים מייפל טבעי לפי הטעם. מעבירים ל-15 דקות למקרר.
  8. מרכיבים את העוגה: מניחים על צלחת הגשה את השכבה התחתונה.
  9. מורחים בנדיבות 1/2 מכמות הקרם על העוגה.
  10. מניחים מעל את השכבה השנייה ומורחים את שארית הקרם. מיישרים בעזרת פלטה, מקשטים בתותים טריים וסוכריות צבעוניות ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 7796.7 קק״ל 7796.7 קק״ל
פחמימות 742.0 גרם 742.0 גרם
שומן 472.9 גרם 472.9 גרם
נתרן 2539.7 מ״ג 2539.7 מ״ג
חלבון 177.0 גרם 177.0 גרם
סיבים תזונתיים 96.4 גרם 96.4 גרם
שומן רווי 207.2 גרם 207.2 גרם
כולסטרול 8.0 מ״ג 8.0 מ״ג
סידן 1080.4 מ״ג 1080.4 מ״ג
ברזל 66.2 מ״ג 66.2 מ״ג
אשלגן 8046.9 מ״ג 8046.9 מ״ג
אבץ 31.2 מ״ג 31.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody