עוגת שוקולד טבעונית שלא תאמינו שהיא טבעונית

עוגת שוקולד טבעונית בשתי קומות, עם קרם שוקולד ביניהן. האורחים בחיים לא יצליחו לנחש שזאת לא עוגת שוקולד רגילה
עוגת שוקולד טבעונית בשתי קומות, עם קרם שוקולד ביניהן. האורחים בחיים לא יצליחו לנחש שזאת לא עוגת שוקולד רגילה
  • אולגה טוכשר
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    7765
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7764.7 קק״ל 7764.7 קק״ל
    פחמימות 779.9 גרם 779.9 גרם
    שומן 466.1 גרם 466.1 גרם
    נתרן 1182.9 מ״ג 1182.9 מ״ג
    חלבון 176.6 גרם 176.6 גרם
    סיבים תזונתיים 87.6 גרם 87.6 גרם
    שומן רווי 196.1 גרם 196.1 גרם
    כולסטרול 8.0 מ״ג 8.0 מ״ג
    סידן 1016.4 מ״ג 1016.4 מ״ג
    ברזל 66.2 מ״ג 66.2 מ״ג
    אשלגן 8046.9 מ״ג 8046.9 מ״ג
    אבץ 32.0 מ״ג 32.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    7765
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7764.7 קק״ל 7764.7 קק״ל
    פחמימות 779.9 גרם 779.9 גרם
    שומן 466.1 גרם 466.1 גרם
    נתרן 1182.9 מ״ג 1182.9 מ״ג
    חלבון 176.6 גרם 176.6 גרם
    סיבים תזונתיים 87.6 גרם 87.6 גרם
    שומן רווי 196.1 גרם 196.1 גרם
    כולסטרול 8.0 מ״ג 8.0 מ״ג
    סידן 1016.4 מ״ג 1016.4 מ״ג
    ברזל 66.2 מ״ג 66.2 מ״ג
    אשלגן 8046.9 מ״ג 8046.9 מ״ג
    אבץ 32.0 מ״ג 32.0 מ״ג
    סגור

מחפשים עוגת שוקולד טבעונית שעדיין תפנק? הגעתם למקום הנכון! עוגה חגיגית ונהדרת בטעם שוקולדי עמוק שאין מי שלא ישמח לקבל.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
9 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


עוגה

קרם


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את תחתית התבניות בנייר אפייה ומתיזים מתרסיס השמן.
  2. מכינים את העוגה: שמים בקערת ערבוב גדולה את קרם הקוקוס, חלב הקוקוס, השמן, הסוכר ותערובת החומץ והסודה לשתייה וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית.
  3. מנפים את הקקאו וממשיכים לערבב עד שהוא נטמע בתערובת.
  4. מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
  5. יוצקים את הבלילה לתוך שתי תבניות עגולות בקוטר 22 ס”מ ואופים בין 50 דקות לשעה, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. אם יש רק תבנית אחת, אפשר לאפות בשני סיבובים או לאפות עוגה אחת ולחצות אותה לרוחבה כשהיא קרה. ככל שהעוגה גבוהה יותר, כך ייקח לה יותר זמן להיאפות. העוגות יתפחו, יסדקו קלות בחלקן העליון, והקיסם שננעץ במרכזה צריך לצאת יבש.
  6. מצננים את העוגות תחילה בתוך התבנית ולאחר מכך מחוצה לה.
  7. מכינים את הקרם: מניחים בקערת מעבד מזון את הטופו והשוקולד ומעבדים במשך כדקה עד שמתקבל קרם שוקולד חלק ומבריק במרקם משי. אם רוצים קרם מתוק יותר, מוסיפים מייפל טבעי לפי הטעם. מעבירים ל-15 דקות למקרר.
  8. מרכיבים את העוגה: מניחים על צלחת הגשה את השכבה התחתונה.
  9. מורחים בנדיבות חצי מכמות הקרם על העוגה.
  10. מניחים מעל את השכבה השנייה ומורחים את שארית הקרם. מיישרים בעזרת פלטה, מקשטים בתותים טריים וסוכריות צבעוניות ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת שוקולד טבעונית שלא תאמינו שהיא טבעונית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (25)

Avatar

    Avatar
    עדן

    היי, רוצה להכין את העוגה ללא גלוטן. ניתן להמיר לקמח ללא גלוטן בלי שיפגע בטעם או במרקם?

      Avatar
      Foody team

      היי עדן, אפשר להמיר בקמח ללא גלוטן. כן עלול להשפיע מעט על הטעם, אבל לא משהו רציני במיוחד. בהצלחה!

    Avatar
    שולי

    היי, האם מהכמויות הנ”ל יוצאת עוגה גבוהה ממש כמו בתמונה? או שזו כמות כפולה של עוגה?

      Avatar
      מערכת Foody

      הבלילה מספיקה ל-2 תבניות, כפי שמפורט באופן ההכנה ובסרטון. בתמונה שתי העוגות מסודרות אחת על השנייה ולכן היא גבוהה.

    Avatar
    אתי טופחי

    האם ניתן להחליף את החלב קוקוס בחלב סויה?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אפשר להחליף את החלב קוקוס בחלב סויה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות