עוגת משמשים הפוכה – ככה הופכים את הקיץ למושלם

מנצלים עד תום את עונת המשמשים הקצרה ומכינים עוגת משמשים הפוכה עם טעמים חמוצים ומתוקים של קיץ. בעוגה משתלבת גם ריבת משמש נהדרת שנותנת גוון שזוף לעוגה
מנצלים עד תום את עונת המשמשים הקצרה ומכינים עוגת משמשים הפוכה עם טעמים חמוצים ומתוקים של קיץ. בעוגה משתלבת גם ריבת משמש נהדרת שנותנת גוון שזוף לעוגה
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    4234
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4234.4 קק״ל 4234.4 קק״ל
    פחמימות 914.2 גרם 914.2 גרם
    שומן 549.5 גרם 549.5 גרם
    נתרן 3974.2 מ״ג 3974.2 מ״ג
    חלבון 388.9 גרם 388.9 גרם
    סיבים תזונתיים 337.4 גרם 337.4 גרם
    שומן רווי 460.0 גרם 460.0 גרם
    כולסטרול 1414.9 מ״ג 1414.9 מ״ג
    סידן 573.3 מ״ג 573.3 מ״ג
    ברזל 341.3 מ״ג 341.3 מ״ג
    אשלגן 987.4 מ״ג 987.4 מ״ג
    אבץ 339.7 מ״ג 339.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    4234
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4234.4 קק״ל 4234.4 קק״ל
    פחמימות 914.2 גרם 914.2 גרם
    שומן 549.5 גרם 549.5 גרם
    נתרן 3974.2 מ״ג 3974.2 מ״ג
    חלבון 388.9 גרם 388.9 גרם
    סיבים תזונתיים 337.4 גרם 337.4 גרם
    שומן רווי 460.0 גרם 460.0 גרם
    כולסטרול 1414.9 מ״ג 1414.9 מ״ג
    סידן 573.3 מ״ג 573.3 מ״ג
    ברזל 341.3 מ״ג 341.3 מ״ג
    אשלגן 987.4 מ״ג 987.4 מ״ג
    אבץ 339.7 מ״ג 339.7 מ״ג
    סגור

עונת המשמשים היא עונה קצרה וחמקמקת, ולכן אני משתדלת להכניס את הפרי הזה לכל מקום שאפשר. הפעם אני לא רק מנצלת את פרי המשמש הטרי, אלא משתמשת גם בכמה כפות ריבה כדי להכין גלייז קרמלי מהמם.

אני מצרפת שוב את מתכון ריבת המשמשים הנפלאה שלי, אבל גם ריבה קנויה תעשה את העבודה.

קבלו את עוגת המשמש ההפוכה שלי, היא מקסימה לקפה של שבת, נהדרת עם קרם פרש, שמנת חמוצה, קצפת לא מתוקה מדי או גלידת וניל, אהה… ועם אורחים שאתם שמחים לקראתם.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


לבלילת העוגה:

לציפוי המשמשים:


אופן הכנה

  1. מכינים את בלילת העוגהלהקציף חמאה עם סוכר, להוסיף את הביצים את תמצית הווניל. להוסיף תוך כדי ערבול את החומרים היבשים והרטובים לסירוגין. מערבלים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
  2. חוצים את המשמשים ומגלענים אותם.
  3. הכנת ציפוי הריבה: להמיס את הריבה בסיר קטן, כאשר הריבה מתחילה לבעבע מוסיפים את המיץ, החמאה והמלח. כאשר החמאה נמסה, שופכים מיד את הרוטב החם לתבנית עם הנייר אפיה. חשוב להיות מהירים כי זה מתגבש תוך שניות.
  4. לסדר את המשמשים בתוך התבנית על רוטב הריבה.
  5. שופכים בזהירות את בלילת העוגה מעל המשמשים ומיישרים.
  6. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות בערך 40 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.
  7. מקררים מעט את העוגה והופכים על מגש. מקלפים בזהירות רבה את נייר האפייה.
  8. מגישים עם שמנת חמוצה, גלידה או קרם פרש. אפשר גם בלי כלום, היא נהדרת!

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת משמשים הפוכה – ככה הופכים את הקיץ למושלם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (19)

Avatar

    Avatar
    רויטל חדד

    עוגה ממש טעימה!!! ממליצה לכולם להכין!!!

      Avatar
      מערכת Foody

      היי רויטל, איזה כיף לשמוע שאהבת!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

תגיות