עוגת סופגניות של תומר אומנסקי
בחנוכה אנחנו רואים אינספור סופגניות: מטוגנות, אפויות, מקושטות יותר ומקושטות פחות. תמר אומנסקי עם מתכון מקורי לעוגת סופגניות מבצק עשיר על בסיס שמנת מתוקה
בחנוכה אנחנו רואים אינספור סופגניות: מטוגנות, אפויות, מקושטות יותר ומקושטות פחות. תמר אומנסקי עם מתכון מקורי לעוגת סופגניות מבצק עשיר על בסיס שמנת מתוקה
- תומר אומנסקי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8796.1 קק״ל 8796.1 קק״לפחמימות 1269.4 גרם 1269.4 גרםשומן 347.1 גרם 347.1 גרםנתרן 3692.8 מ״ג 3692.8 מ״גחלבון 145.6 גרם 145.6 גרםסיבים תזונתיים 36.6 גרם 36.6 גרםשומן רווי 196.2 גרם 196.2 גרםכולסטרול 915.1 מ״ג 915.1 מ״גסידן 387.0 מ״ג 387.0 מ״גברזל 18.0 מ״ג 18.0 מ״גאשלגן 1997.1 מ״ג 1997.1 מ״גאבץ 11.9 מ״ג 11.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות8796
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8796.1 קק״ל 8796.1 קק״לפחמימות 1269.4 גרם 1269.4 גרםשומן 347.1 גרם 347.1 גרםנתרן 3692.8 מ״ג 3692.8 מ״גחלבון 145.6 גרם 145.6 גרםסיבים תזונתיים 36.6 גרם 36.6 גרםשומן רווי 196.2 גרם 196.2 גרםכולסטרול 915.1 מ״ג 915.1 מ״גסידן 387.0 מ״ג 387.0 מ״גברזל 18.0 מ״ג 18.0 מ״גאשלגן 1997.1 מ״ג 1997.1 מ״גאבץ 11.9 מ״ג 11.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 8796 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
50 גרם שמרים טריים
-
150 גרם חמאהמומסת
-
2 ביצים L
-
150 גרם סוכר לבן
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2כפות או 30 מ"ל חלב 3%
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר לשים את כל חומרי הבצק (מלבד המלח) כ-10 דקות.
- מוסיפים את המלח ולשים עוד 3-4 דקות. הבצק דורש לישה ארוכה, וחשוב ללוש אותו היטב.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים במגבת. מניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 90 גרם.
- מכינים מגש גדול עם סנו סושי - נייר אפייה טבעי. משמנים רינג בקוטר 28 ס”מ ומניחים על נייר האפייה. מסדרים את כדורי הבצק בתוך הרינג (ויישארו לכם 6 כדורים לאפייה בנפרד).
- משמנים היטב את כדורי הסופגניות (אפשר למרוח עם מברשת), מכסים במגבת ומתפיחים פעם נוספת עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות. אופים את הסופגניות כ-25-30 דקות.
- מוציאים את עוגת הסופגניות, מצננים, מפזרים אבקת סוכר וממלאים כל כדור בריבה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר לשים את כל חומרי הבצק (מלבד המלח) כ-10 דקות.
- מוסיפים את המלח ולשים עוד 3-4 דקות. הבצק דורש לישה ארוכה, וחשוב ללוש אותו היטב.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים במגבת. מניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 90 גרם.
- מכינים מגש גדול עם סנו סושי - נייר אפייה טבעי. משמנים רינג בקוטר 28 ס”מ ומניחים על נייר האפייה. מסדרים את כדורי הבצק בתוך הרינג (ויישארו לכם 6 כדורים לאפייה בנפרד).
- משמנים היטב את כדורי הסופגניות (אפשר למרוח עם מברשת), מכסים במגבת ומתפיחים פעם נוספת עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות. אופים את הסופגניות כ-25-30 דקות.
- מוציאים את עוגת הסופגניות, מצננים, מפזרים אבקת סוכר וממלאים כל כדור בריבה.
הערות
- אם אין לכם רינג, אפשר בתבנית אפייה עגולה קוטר 28, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
הערות
- אם אין לכם רינג, אפשר בתבנית אפייה עגולה קוטר 28, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
איפה ניתן לאחסן עוגת סופגניות ולכמה זמן?
בקופסה אטומה על השיש (עדיף בלי המילוי), עד יומיים