עוגת פעמיים שוקולד בארבעה מרכיבים

יהודית מורחיים מכינה עוגה חלומית: עוגת פעמיים שוקולד עם ארבעה מרכיבים בלבד, ובעיקר עם המון שוקולד גם בבסיס העוגה וגם בציפוי
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    24 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    5

השבת החלטתי לשתף אתכם במתכון לעוגת שוקולד נימוחה, רכה, טעימה ומענגת. המתכון של השף קונדיטור בן עמי ברתיני!

לפני מספר שנים השתתפתי בתוכנית “הכי טעים שיש” עם חיים כהן ויונתן רושפלד.

המתכון שלי הופיע בקטגורית “קציצות” אני הכנתי קציצות “גונדי ברנג’י” קציצות אורז וקיבלתי עליהם 4 כוכבים מתוך 5 כוכבים.

בתוכנית היו כמה קטגוריות, כמו דגים, בשר, קציצות וגם עוגות גבינה ועוגות שוקולד.

לפני זמן הקרינו שוב את התוכנית של עוגות השוקולד והעוגה הזו שבתה אותי לגמרי, קראתי את המתכון וראיתי את הסרטון כמה פעמים. עשיתי שיעורי בית, הכנתי וצילמתי לנוחיותכם.

משתפת במתכון של אחת העוגות הטעימות ביותר שנקראת על ידי היוצר שלה בן עמי “עוגת שוקולד נטו”.

היכנסו לאופן הכנת העוגה ולמרכיביה, תראו שבעיקר העוגה מורכבת משוקולד וללא סוכר, קמח או אגוזים.

תודה רבה לשף קונדיטור בן עמי על מתכון נפלא.

מצרכים

עוגה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה ועוטפים אותה בחלקה החיצוני ברדיד אלומיניום. חותכים את החמאה לקוביות.
  2. על גבי בן מארי ממסים את השוקולד.
  3. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה. טורפים היטב לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.

    עוגת פעמיים שוקולד בארבעה מרכיבים
    עוגת פעמיים שוקולד בארבעה מרכיבים

  4. על גבי בן מארי טורפים את הביצים במשך כמה דקות ועד שהביצים מתחממות מעט.
  5. מסירים מהאש ומעבירים לקערת המיקסר. מקציפים במשך 5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
  6. מגבירים את מהירות המיקסר ומקציפים כ-7 דקות נוספות ועד שהקצף מסמיך.
  7. מעבירים בכל פעם שליש מקצף הביצים לתערובת השוקולד ומקפלים היטב לקבלת תערובת אחידה.
  8. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה, מניחים בתוך תבנית תנור גדולה. מוזגים לתבנית התנור 2 כוסות מים רותחים.
  9. אופים במשך 12 דקות ועד שחלקה העליון של העוגה מתייצב.
  10. מכסים את העוגה ברדיד אלומיניום באופן רופף ואופים 12 דקות נוספות.
  11. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו ל-3 דקות, מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר.
  12. מעבירים לקירור ל-4 שעות לפחות.

    עוגת פעמיים שוקולד בארבעה מרכיבים
    עוגת פעמיים שוקולד בארבעה מרכיבים

  13. מכינים את הציפוי: שמים בקערה את השוקולד. מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד. מניחים לדקה. טורפים היטב לקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
  14. מוציאים את העוגה מהקירור והופכים על צלחת הגשה.
  15. יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומטים אותה כך שהציפוי יטפטף בצידיה.
  16. שומרים את העוגה לילה בקירור. לפניי ההגשה מעבירים לטמפרטורת החדר למשך 5 דקות. חותכים עם סכין חדה טבולה במים רותחים.

הערות

  • ניתן להמיס את השוקולד והחמאה בפולסים במיקרוגל במקום על גבי בן מארי
  • ניתן לשמור חלק מהציפוי ולזלף אותו כעיטור על גבי העוגה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5745.6 קק״ל 5745.6 קק״ל
פחמימות 405.4 גרם 405.4 גרם
שומן 414.2 גרם 414.2 גרם
נתרן 802.0 מ״ג 802.0 מ״ג
חלבון 106.6 גרם 106.6 גרם
סיבים תזונתיים 48.0 גרם 48.0 גרם
שומן רווי 249.9 גרם 249.9 גרם
כולסטרול 2643.4 מ״ג 2643.4 מ״ג
סידן 808.5 מ״ג 808.5 מ״ג
ברזל 50.0 מ״ג 50.0 מ״ג
אשלגן 4549.2 מ״ג 4549.2 מ״ג
אבץ 22.7 מ״ג 22.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody