עוגת שוקולד בשכבות עם קרם שוקולד

איילת הירשמן מכינה עוגת שוקולד המורכבת משכבות טורט וקרם שוקולד מענג. עוגה לכל אוהבי השוקולד, למסיבות יום הולדת ולארוחות משפחתיות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    12

מצרכים

עוגה

ציפוי

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים בתרסיס שמן.
  2. מכינים את העוגה: שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר ומעבדים דקה רק עד שהמרכיבים מתערבבים, ומתקבלת בלילה חלקה ונוזלית, במרקם שמזכיר שמנת מתוקה לפני ההקצפה.
  3. יוצקים לתבנית, ומקפידים שהעיסה לא תגיע ליותר משלושת רבעי גובה התבנית.
  4. אופים 60 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ותופחת קלות (לפעמים נוצר במרכזה בקע). בודקים בזהירות על ידי נגיעה קלה ביד במרכז, שאמור להיות קפיצי ורך למגע בחלקו העליון. מוציאים ומצננים בתבנית.
  5. מכינים את הציפוי: שמים בקערה גדולה שמתאימה למיקרוגל את השוקולד והשמנת, וממיסים במיקרוגל בכמה פעמים, לפרקי זמן קצרים, עד שהשוקולד נמס. מוציאים ומערבבים היטב עד שמתקבל גנאש חלק. מצננים קצת בטמפרטורת החדר ושומרים במקרר עד לציפוי.
  6. כשהעוגה צוננת, הופכים אותה על משטח עבודה ופורסים אותה במרכז לרוחב. מניחים פרוסה אחת על משטח עבודה ומורחים אותה בקרם הקר במרכז. סוגרים, מכסים בפרוסת העוגה העליונה, ומצפים בשאר הקרם מלמעלה ובצדדים. מגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 722.2 קק״ל 7222.3 קק״ל
פחמימות 112.1 גרם 1121.4 גרם
שומן 32.9 גרם 329.5 גרם
נתרן 528.6 מ״ג 5286.3 מ״ג
חלבון 10.9 גרם 108.7 גרם
סיבים תזונתיים 4.9 גרם 49.2 גרם
שומן רווי 19.7 גרם 196.5 גרם
כולסטרול 131.6 מ״ג 1315.9 מ״ג
סידן 92.8 מ״ג 927.6 מ״ג
ברזל 4.0 מ״ג 39.7 מ״ג
אשלגן 410.6 מ״ג 4106.0 מ״ג
אבץ 2.2 מ״ג 21.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody