עוגת “שירה” – עוגת שוקולד עם גומות חן של קרין גורן
קרין גורן אופה עוגת שוקולד בחושה שמכינים בקלי קלות בערבוב מהיר בסיר אחד, עם גומות חן מתוקות, מלאות ציפוי שוקולדי עשיר שמעניק לעוגה עוד יותר עסיסיות
קרין גורן אופה עוגת שוקולד בחושה שמכינים בקלי קלות בערבוב מהיר בסיר אחד, עם גומות חן מתוקות, מלאות ציפוי שוקולדי עשיר שמעניק לעוגה עוד יותר עסיסיות
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4674.5 קק״ל 4674.5 קק״לפחמימות 464.0 גרם 464.0 גרםשומן 282.6 גרם 282.6 גרםנתרן 2023.3 מ״ג 2023.3 מ״גחלבון 82.3 גרם 82.3 גרםסיבים תזונתיים 24.3 גרם 24.3 גרםשומן רווי 164.2 גרם 164.2 גרםכולסטרול 2208.4 מ״ג 2208.4 מ״גסידן 474.0 מ״ג 474.0 מ״גברזל 26.8 מ״ג 26.8 מ״גאשלגן 2520.6 מ״ג 2520.6 מ״גאבץ 13.4 מ״ג 13.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות4675
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4674.5 קק״ל 4674.5 קק״לפחמימות 464.0 גרם 464.0 גרםשומן 282.6 גרם 282.6 גרםנתרן 2023.3 מ״ג 2023.3 מ״גחלבון 82.3 גרם 82.3 גרםסיבים תזונתיים 24.3 גרם 24.3 גרםשומן רווי 164.2 גרם 164.2 גרםכולסטרול 2208.4 מ״ג 2208.4 מ״גסידן 474.0 מ״ג 474.0 מ״גברזל 26.8 מ״ג 26.8 מ״גאשלגן 2520.6 מ״ג 2520.6 מ״גאבץ 13.4 מ״ג 13.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 4675 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
ציפוי
-
1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
-
100 גרם שוקולד מריר
-
2 כפות ממרח קקאו אגוזי לוז
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את העוגה: ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר על אש נמוכה ומכבים.
- מוסיפים את הביצים פנימה וטורפים במהירות, לפני שייקרשו מהחום.
- מוסיפים את הקמח התופח, הקורנפלור והקפה הנמס וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ־40-30 דקות. היזהרו מאפיית יתר - קיסם שננעץ במרכז העוגה צריך לצאת עם מעט פירורי עוגה לחים סביבו.
- מוציאים את העוגה מהתנור ויוצרים בה כ־12 חורים עמוקים בעזרת ידית עגולה של כף עץ.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השמנת המתוקה והשוקולד מריר.
- מוסיפים את ממרח הקקאו לתערובת השוקולד. אם הממרח מוצק מדי, אפשר להמיס אותו מעט במיקרוגל לפני הערבוב.
- יוצקים את הציפוי על העוגה ולתוך החורים שיצרנו.
- מצננים, פורסים ונהנים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את העוגה: ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר על אש נמוכה ומכבים.
- מוסיפים את הביצים פנימה וטורפים במהירות, לפני שייקרשו מהחום.
- מוסיפים את הקמח התופח, הקורנפלור והקפה הנמס וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ־40-30 דקות. היזהרו מאפיית יתר - קיסם שננעץ במרכז העוגה צריך לצאת עם מעט פירורי עוגה לחים סביבו.
- מוציאים את העוגה מהתנור ויוצרים בה כ־12 חורים עמוקים בעזרת ידית עגולה של כף עץ.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השמנת המתוקה והשוקולד מריר.
- מוסיפים את ממרח הקקאו לתערובת השוקולד. אם הממרח מוצק מדי, אפשר להמיס אותו מעט במיקרוגל לפני הערבוב.
- יוצקים את הציפוי על העוגה ולתוך החורים שיצרנו.
- מצננים, פורסים ונהנים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן