רקע הנמל מעודכן

עוגת שמרים, תפוחים ופטיסייר וניל

עוגת שמרים שושנים במילוי תפוחים עם מתיקות קינמון וקרם פטיסייר וניל משגע. עדי קלינגהופר עם הקינוח החגיגי שניחוחותיו יגיעו לכל פינה בבניין
עוגת שמרים שושנים במילוי תפוחים עם מתיקות קינמון וקרם פטיסייר וניל משגע. עדי קלינגהופר עם הקינוח החגיגי שניחוחותיו יגיעו לכל פינה בבניין
  • עדי קלינגהופר
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    22
  • הכנה שעה ו-25 דק׳
    כולל 6 שעות ו-40 דק׳
  • קלוריות
    7849
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7849.4 קק״ל 7849.4 קק״ל
    פחמימות 1272.2 גרם 1272.2 גרם
    שומן 286.4 גרם 286.4 גרם
    נתרן 1875.4 מ״ג 1875.4 מ״ג
    חלבון 153.3 גרם 153.3 גרם
    סיבים תזונתיים 55.8 גרם 55.8 גרם
    שומן רווי 155.0 גרם 155.0 גרם
    כולסטרול 2176.2 מ״ג 2176.2 מ״ג
    סידן 1463.9 מ״ג 1463.9 מ״ג
    ברזל 14.7 מ״ג 14.7 מ״ג
    אשלגן 3942.9 מ״ג 3942.9 מ״ג
    אבץ 13.9 מ״ג 13.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    22
  • הכנה שעה ו-25 דק׳
    כולל 6 שעות ו-40 דק׳
  • קלוריות
    7849
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7849.4 קק״ל 7849.4 קק״ל
    פחמימות 1272.2 גרם 1272.2 גרם
    שומן 286.4 גרם 286.4 גרם
    נתרן 1875.4 מ״ג 1875.4 מ״ג
    חלבון 153.3 גרם 153.3 גרם
    סיבים תזונתיים 55.8 גרם 55.8 גרם
    שומן רווי 155.0 גרם 155.0 גרם
    כולסטרול 2176.2 מ״ג 2176.2 מ״ג
    סידן 1463.9 מ״ג 1463.9 מ״ג
    ברזל 14.7 מ״ג 14.7 מ״ג
    אשלגן 3942.9 מ״ג 3942.9 מ״ג
    אבץ 13.9 מ״ג 13.9 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות שמרים
עדי קלינגהופר
X

6 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


קרם פטיסייר

תפוחים

שטרויזל

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את קרם הפטיסייר: בקלחת רחבה מניחים חלב וחלמונים טורפים היטב. מוסיפים סוכר ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים קורנפלור ומחית ווניל, טורפים הכל עד שאין גושים.
  3. מבשלים את הקרם על להבה נמוכה תוך כדי טריפה עד שמקבלים קרם סמיך. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה. טורפים היטב.
  4. מעבירים את הקרם לקערה, מכסים עם ניילון נצמד ומכניסים לקירור עד הרכבת העוגה.
  5. מכינים את בצק השמרים: בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומתחילים להפעיל על מהירות נמוכה. תוך כדי פעילות המיקסר מוסיפים ביצים וחלב. לאחר מכן מוסיפים חמאה ומלח, ממשיכים ללוש במשך כעשר דקות עד בצק חלק ואחיד.
  6. מניחים את הבצק בקערה משומנת ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח, במשך שעה וחצי.
  7. מכינים את התפוחים: בפומפייה מגרדים את התפוחים הירוקים, מוסיפים לתפוחים סוכר חום וקינמון ומערבבים היטב.
  8. מרכיבים את העוגה: לאחר התפחה מלאה מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מניחים על משטח מקומח ומרדדים למלבן דק.
  9. מוציאים את קרם הפטיסייר הקר, טורפים מעט ומורחים את הפטיסייר על כל שטח המלבן.
  10. מעל הפטיסייר מוסיפים את התפוחים באופן חופשי, מפזרים על כל שטח המלבן.
  11. מגלגלים את המלבן לרולדה הדוקה וחותכים לשושנים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עגולה ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (בערך כשעה).
  12. מחממים תנור ל-170 מעלות חום עליון תחתון.
  13. מכינים את השטרוייזל: מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון עד קבלת בצק פירורי.
  14. מברישים את בצק העוגה בביצה טרופה ומפזרים את השטרוייזל, מכניסים לאפייה של 25 עד 30 דקות או עד הזהבה.
  15. לאחר אפייה מלאה של השושנים מחכים לצינון מלא ומפזרים אבקת סוכר! ניתן לשמור את העוגה בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה.
עוגת שמרים, תפוחים ופטיסייר וניל
עוגת שמרים, תפוחים ופטיסייר וניל. צילום: עדי קלינגהופר

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    נורית ש

    אתם בטוחים שאין טעות במתכון? 500 גרם קמח עם 500 מ”ל חלב זה לא בצק, זה נוזלי

      Avatar
      מערכת Foody

      היי נורית, אין טעות 500 מ”ל חלב זה לקרם פטיסייר

      Avatar
      עינב

      חברי מערכת פודי היקרים, 500 מ״ל חלב מופיעים ברשימת המצרכים לקרם פטיסייר, *וגם ברשימת המצרכים לבצק*. אנחנו מבינים ש-500 מ״ל חלב זה הגיוני לקרם, מה שניסו להעיר לכם פעמיים (וכעת בפעם השלישית) זה ש-500 מ״ל חלב אינה כמות הגיונית לבצק. אנחנו די בטוחים שמדובר בטעות, נשמח אם תתקנו. תודה רבה.

    Avatar
    פזית מכנובסקי

    האם אפשר להכין בגרסת פרווה?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי פזית, ניתן להכין בגרסת הפרווה.
      פשוט להחליף את החלב בחלב סויה ואת החמאה בנטורינה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות