רקע ברימאג

ביס קטן מנצרת: כדורי עוואמה קטנים וממכרים

מתכון משגע במיוחד של עוואמה - סופגניות בצק שמרים קטנות קריספיות מהמטבח הערבי מצופות בסירופ מתוק. סופגנות שיתפוצצו לכם בפה ויעשו לכם חם בלב
מתכון משגע במיוחד של עוואמה - סופגניות בצק שמרים קטנות קריספיות מהמטבח הערבי מצופות בסירופ מתוק. סופגנות שיתפוצצו לכם בפה ויעשו לכם חם בלב
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 2]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    172
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 172.1 קק״ל 2065.5 קק״ל
    פחמימות 42.5 גרם 509.5 גרם
    שומן 0.2 גרם 2.4 גרם
    נתרן 65.0 מ״ג 780.1 מ״ג
    חלבון 1.2 גרם 13.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 4.6 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 3.4 מ״ג 41.0 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 2.2 מ״ג
    אשלגן 16.7 מ״ג 200.0 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    172
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 172.1 קק״ל 2065.5 קק״ל
    פחמימות 42.5 גרם 509.5 גרם
    שומן 0.2 גרם 2.4 גרם
    נתרן 65.0 מ״ג 780.1 מ״ג
    חלבון 1.2 גרם 13.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 4.6 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 3.4 מ״ג 41.0 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 2.2 מ״ג
    אשלגן 16.7 מ״ג 200.0 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 2]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

סירופ סוכר

טיגון

ציפוי


אופן הכנה

מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה
מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה
  1. מכינים את הבצק: בקערה גדולה (אפשר גם במיקסר עם וו לישה) מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח ומוסיפים באיטיות בזרזיף דק את המים עד לקבלת בצק רך ודביק.
  2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מוציאים את האויר (במכות אגרוף קלות) מהבצק, מכסים ומתפיחים שוב עד שמכפיל את נפחו.
  4. מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה בסיר את הסוכר והמים ומבשלים ברתיחה עדינה עשר דקות עד שמסמיך מעט.
  5. מוסיפים את מיץ הלימון ומי הזהר (או תמצית מי הוורדים) ומערבבים. משאירים בסיר.
  6. מטגנים את הבצק: מחממים את השמן בסיר לטמפ’ של 170 מעלות, משמנים 2 כפיות, לוקחים כפית מהבצק, מקרבים אותה לשמן החם ומחליקים את הבצק פנימה לשמן בעזרת הכפית השנייה. כך שנוצרים בשמן מעין כדורים. הזהרו לא “לזרוק” את הבצק גבוה מדי מהשמן שלא ישפריץ. מומלץ לא לטגן את כל הכמות יחד, אפשר חצי וחצי.
  7. מטגנים עד הזהבה, מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים על צלחת עם נייר סופג לכמה שניות, לספיגת שאריות השמן ומיד מכניסים לסיר עם סירופ הסוכר (חשוב שהעוואמה יהיו חמים כשנכנסים לסירופ הסוכר).
  8. מערבבים בעדינות את העוואמה בסיר עם סירופ הסוכר ומסננים לצלחת עם סוכר לבן (לא חובה). אפשר לגלגל את העוואמה בסוכר לקבלת מרקם קצת קריספי ולהגיש ואפשר להגיש מיד אחרי הטבילה בסירופ הסוכר.
    עוואמה. צילום: שניר גואטה
    עוואמה. צילום: שניר גואטה

    בתיאבון! צילום: שניר גואטה
    בתיאבון! צילום: שניר גואטה

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ביס קטן מנצרת: כדורי עוואמה קטנים וממכרים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    עדי

    חבל שיש סגר כל שנה אני נוסעת לנצרת בחג המולד ונהנית מהעץ והאורות ובעיקר מהמטעמים עוואמה כנאפה וחומוס

קטגוריות

אביזרים

טכניקות