עוף בלימון – תיקון לקטסטרופה הראשונה שלי במטבח

זוכרים מה היה המתכון הראשון שאי פעם הכנתם? עידית נרקיס-כ״ץ נזכרת במתכון עוף בלימון הראשון שהכינה ויוצרת חוויה מתקנת עם מתכון חדש וטעים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

עזבתי את בית ההורים שלי די מהר, מיד אחרי השחרור מהצבא. גרתי לבד, בלי שותפים ולא ידעתי לבשל כלום. ידעתי להכין לעצמי אורז (בערך), אבל התזונה שלי כללה קורנפלקס, סלט, טוסט והרבה הרבה משלוחי אוכל. אחרי שנה בדירת חדר צפופה עברתי לדירה גדולה יותר ובמקביל התחלתי לפתח התעניינות בתכניות אוכל ובמתכונים. אחרי שקראתי הלוך וקרוא מתכון לעוף בלימון, החלטתי להזמין את ההורים שלי לארוחת צהריים חגיגית בשבת בה אבשל להם את העוף יחד עם תוספת אורז מאודה.

מיותר לציין שלא רק שלא ניסיתי מראש את המתכון, אלא גם חיכיתי שיגיעו כדי להתחיל במלאכת הבישול. השתמשתי בסיר ישן של סבתא שלי (מה נון סטיק? איזה נון סטיק?) והוכיתי בתדהמה כשהעוף שינה את צבעו ללבן, הייתי חסרת אונים כשהוא נדבק לסיר וחסרת כל אוריינטציה מתי להנמיך את החום ומתי להוריד את כל העסק מהאש. אי אפשר להגיד אפילו שהתוצאה יצאה אכילה, אבל אבא שלי, כפרה עליו, ישב ואכל את מה שהיה לו על הצלחת עד הסוף. אמא שלי ואני הסתפקנו בסלט.

עברו בדיוק 12 שנים מאז. למדתי לבשל לאט לאט, ההורים שלי הפסיקו בינתיים לאכול בשר ואני הפכתי מתכונים למקצוע. המתכון הבא לעוף בלימון הוא לא המתכון המקורי מאז, כי מי יודע מאיזה אתר הקרצתי אותו, אבל הוא בהחלט בסגנון. הוספתי לו ג’ינג’ר, שום ובצל ירוק (שאני זוכרת בוודאות שלא היו במתכון המקורי) שתמיד מוסיפים עוד משהו מיוחד בטעם וקיבלתי מנה שהיא תיקון לרגע הקטסטרופלי בו הכל התחיל.

מצרכים

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים מחבת גדולה מאוד. מוסיפים כף שמן וכשהוא חם מטגנים 5-6 דקות מחצית מקוביות העוף. באמצע הדרך הופכים את קוביות העוף לצד השני. מוציאים לצלחת, מוסיפים עוד כף שמן ומטגנים את הסבב השני. מוציאים לצלחת.
  2. מערבבים מיץ הלימון, גרידה, מים וסוכר בקערה קטנה. מניחים בצד.
  3. באותה המחבת, מטגנים את פיסות הבצל הירוק כדקה, עד שהן מקבלות סימני טיגון קלים. מוסיפים את השום הפרוס לכחצי דקה או עד שמריחים את הריח שלו.
  4. יוצקים למחבת את הנוזלים שערבבנו ושמרנו בצד, ומביאים לרתיחה.
  5. בזמן שהנוזלים במחבת, מערבבים היטב את הקורנפלור עם מעט מים עד שמתקבלת תערובת לבנה ללא גושים. מוסיפים למחבת ומערבבים. תוך כדקה הנוזלים במחבת יסמיכו.
  6. מוסיפים גם את קוביות העוף המטוגנות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש בינונית עד שהנוזלים מצטמצמים מעט. טועמים ומתקנים מתיקות/חמיצות.
  7. מגישים מיד עם אורז לבן ורוטב סויה, בשביל מליחות.

אמא, הבטחת עוף לשבת! עוד מתכוני עוף לכל המשפחה:

מתכון עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות של רות אופק

מתכון קציצות עוף נפלאות לילדים

מתכון מקלובה תבשיל אורז עם עוף וירקות

מתכון עוף כמו בקנטקי פרייד צ’יקן 

מתכון נאגטס עוף עם תירס

מתכון עוף כמו במסעדה סינית של איילת הירשמן

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 670.4 קק״ל 2681.5 קק״ל
פחמימות 91.1 גרם 364.2 גרם
שומן 14.1 גרם 56.2 גרם
נתרן 697.2 מ״ג 2788.8 מ״ג
חלבון 53.5 גרם 213.9 גרם
סיבים תזונתיים 2.9 גרם 11.7 גרם
שומן רווי 2.1 גרם 8.6 גרם
כולסטרול 114.0 מ״ג 456.0 מ״ג
סידן 139.6 מ״ג 558.5 מ״ג
ברזל 2.9 מ״ג 11.7 מ״ג
אשלגן 678.7 מ״ג 2714.7 מ״ג
אבץ 2.7 מ״ג 10.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar