רקע דוד משה

עיג’ה – לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה

לביבות עיג'ה הן לביבות עירקיות שאוכלים בבוקר שבת יחד עם חציל, טחינה, סלט ופיתות. אין סביח עירקי טוב בלי עיג'ה לוהטת ובשבילנו אין חנוכה בלי עיג'ה ירקות משמחת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

אופן הכנה

מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה
מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה

 

  1. מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד ריכוך. מסננים מהמים, מקלפים בעדינות ומועכים לפירה. מצננים לטמפ’ החדר.

    מועכים את תפוחי האדמה לפירה. צילום: שניר גואטה
    מועכים את תפוחי האדמה לפירה. צילום: שניר גואטה

  2. מוסיפים לקערת הפירה את הבצל, הפטרוזיליה, הביצים, הקמח והתבלינים. מערבבים היטב (אם התערובת נוזלית מדי, אפשר להוסיף עוד כף קמח, התוצאה לא צריכה להיות סמיכה מדי).
    מוסיפים לקערת הפירה את הבצל, הפטרוזיליה, הביצים. צילום: שניר גואטה
    מוסיפים לקערת הפירה את הבצל, הפטרוזיליה, הביצים. צילום: שניר גואטה
    מוסיפים לקערת הפירה את הבצל, הפטרוזיליה, הביצים. צילום: שניר גואטה
    מוסיפים לקערת הפירה את הבצל, הפטרוזיליה, הביצים. צילום: שניר גואטה

    מוסיפים קמח ותבלינים. צילום: שניר גואטה
    מוסיפים קמח ותבלינים. צילום: שניר גואטה

  3. מחממים שמן במחבת (כ-2.5 ס”מ עומק) יוצרים עם היד קציצות ומעבירים עם כף לשמן החם. מטגנים עד הזהבה כהה, הופכים ומטגנים גם מהצד השני. מעבירים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן ומגישים.
    יוצרים עם היד קציצות ומעבירים עם כף לשמן החם. צילום: שניר גואטה
    יוצרים עם היד קציצות ומעבירים עם כף לשמן החם. צילום: שניר גואטה
    מטגנים עד הזהבה כהה. צילום: שניר גואטה
    מטגנים עד הזהבה כהה. צילום: שניר גואטה

    עיג'ה - הלביבה הכי לוהטת במחבת
    עיג’ה - הלביבה הכי לוהטת במחבת. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 21.3 קק״ל 425.9 קק״ל
פחמימות 2.3 גרם 45.9 גרם
שומן 0.8 גרם 15.7 גרם
נתרן 252.8 מ״ג 5055.8 מ״ג
חלבון 1.2 גרם 24.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 7.6 גרם
שומן רווי 0.2 גרם 3.7 גרם
כולסטרול 25.3 מ״ג 506.4 מ״ג
סידן 14.0 מ״ג 280.8 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 10.4 מ״ג
אשלגן 76.2 מ״ג 1524.8 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 3.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (14)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      עניין של טעם אישי. אפשר להתחיל עם פחות, לטעום ולהוסיף לפי הצורך. בהצלחה!

      Avatar
      Foody Foody

      את תפוחי האדמה יש לבשל עד ריכוך. חוץ מזה יש רק עשבי תיבול.

    Avatar
    ורדהטויג

    זה קציצות ביצים (ערוק) עיג’ה זה גבינה מלוחה עם ביצה ומטוגן

    Avatar
    עוזי מאיר

    תודה רבה המתכון של העיג׳ה טעים מאוד כמו של חמותי

      Avatar
      Foody Foody

      כיף לשמוע! חג שמח!!!

הצג עוד