עקיצת הדבורה – עוגת דבש עם קרם וניל ושקדים בדבש

מחפשים קינוח מושלם לארוחה חגיגית בראש השנה ובכלל? נסו מתכון של עוגת עקיצת הדבורה שמורכבת מבצק שמרים, קרם וניל וציפוי שקדים בדבש
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    17

מצרכים

בצק שמרים

ציפוי שקדים בדבש

מלית קצפת וניל

סירופ

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והשמרים.
  2. במיקרוגל ממיסים את החמאה ומערבבים עם החלב לקבלת תערובת פושרת.
  3. מוסיפים לקערת המיקסר את הסוכר, הביצים ואת תערובת החמאה הפושרת ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק ודביק מאוד.
  4. משטחים את הבצק בידיים רטובות או משומנות בתבנית מרופדת בנייר אפייה (הוא ימלא בקושי 1/3 מגובה התבנית, וזה בסדר). מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  5. מכינים את הציפוי: בסיר בינוני מחממים את כל חומרי הציפוי למעט השקדים, עד לרתיחה. מבשלים 2 דקות ברתיחה, מסירים מהאש ומערבבים פנימה שקדים פרוסים. מצננים מעט.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מורחים את ציפוי השקדים הפושר על פני הבצק התפוח מבלי להוציא את האוויר מהבצק.
  8. אופים 30-20 דקות, עד שהציפוי מבעבע והבצק זהוב (מחדירים סכין דרך הציפוי, מזיזים קצת ומציצים פנימה לוודא שהמאפה לא בצקי). מצננים לגמרי.
  9. מכינים את המלית: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, החלב, האינסטנט פודינג והסוכר עד לקבלת קרם אחיד.
  10. מכינים את הסירופ: מערבבים מים רותחים ו-2 כפות דבש, עד שהדבש נמס.
  11. בסכין לחם חוצים את העוגה לרוחב, לקבלת 2 שכבות שוות. מניחים את השכבה התחתונה על צלחת הגשה ומרטיבים בנדיבות ב-1/2 מכמות הסירופ. מורחים מעל את כל כמות המלית.
  12. מניחים על קרש חיתוך את השכבה העליונה של העוגה כשהיא עם ציפוי השקדים כלפי מטה. מרטיבים ב-1/2 הנותרת של הסירופ. הופכים בחזרה ופורסים ל-12 משולשים (כדי להקל על הפריסה בהמשך). מניחים את המשולשים בצפיפות מעל המלית. שומרים במקרר ומגישים.

מתחשקת לכם עוגת דבש לראש השנה? קבלו מבחר מתכונים מעולים:

מתכון עוגת דבש חגיגית של יונית צוקרמן

מתכון עוגת דבש ואגסים של עז תלם

מתכון עוגת דבש וקפה של תמר שוורצברד

מתכון דובשניות עם שוקולד לבן של בית ספר דנון

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 398.6 קק״ל 4783.1 קק״ל
פחמימות 47.3 גרם 567.8 גרם
שומן 20.1 גרם 241.7 גרם
נתרן 44.2 מ״ג 530.3 מ״ג
חלבון 7.7 גרם 91.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.9 גרם 10.7 גרם
שומן רווי 9.5 גרם 114.0 גרם
כולסטרול 81.3 מ״ג 976.0 מ״ג
סידן 50.0 מ״ג 599.5 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 7.4 מ״ג
אשלגן 110.9 מ״ג 1330.6 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 5.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody