עראייס מצה – קבלו את הטרנד הלוהט בגרסה כשרה לפסח!

העראייס הפך למעדן טרנדי ומבוקש בשנים האחרונות, במסעדות כמו גם בבישול הביתי, ובצדק גמור. הטוויסט הכשל"פי שהעניק לו השף רושפלד הופך אותו לכזה שאפשר יהיה להתענג עליו בכל ימי החג, מבלי שתרגישו בחסרונה של הפיתה
העראייס הפך למעדן טרנדי ומבוקש בשנים האחרונות, במסעדות כמו גם בבישול הביתי, ובצדק גמור. הטוויסט הכשל"פי שהעניק לו השף רושפלד הופך אותו לכזה שאפשר יהיה להתענג עליו בכל ימי החג, מבלי שתרגישו בחסרונה של הפיתה
  • יונתן רושפלד
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    191
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 191.2 קק״ל 1912.5 קק״ל
    פחמימות 12.7 גרם 126.6 גרם
    שומן 15.3 גרם 153.3 גרם
    נתרן 313.3 מ״ג 3132.7 מ״ג
    חלבון 2.1 גרם 21.2 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 29.3 גרם
    שומן רווי 3.8 גרם 37.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 151.6 מ״ג 1515.7 מ״ג
    ברזל 4.7 מ״ג 46.9 מ״ג
    אשלגן 70.9 מ״ג 709.1 מ״ג
    אבץ 10.9 מ״ג 109.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    191
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 191.2 קק״ל 1912.5 קק״ל
    פחמימות 12.7 גרם 126.6 גרם
    שומן 15.3 גרם 153.3 גרם
    נתרן 313.3 מ״ג 3132.7 מ״ג
    חלבון 2.1 גרם 21.2 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 29.3 גרם
    שומן רווי 3.8 גרם 37.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 151.6 מ״ג 1515.7 מ״ג
    ברזל 4.7 מ״ג 46.9 מ״ג
    אשלגן 70.9 מ״ג 709.1 מ״ג
    אבץ 10.9 מ״ג 109.4 מ״ג
    סגור

אז מאיפה הגיע אלינו העראייס? המנה נפוצה באזור המזרח התיכון, בעיקר סוריה, ירדן, ולבנון. אחרי שעשינו לה עליה, מתבקש לעשות לה גם שינוי שיתאים אותה לחג הפסח! אז יונתן רושפלד רקח לכם מתכון לעראייס מצה במילוי עוף שיוצא עסיסי וריחני וישדרג לכם את שולחן החג.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עראייס

תיבול


אופן הכנה

  1. מטגנים היטב על כיריים את הבצלים בשמן זית עד שהם שחומים והתרככו מעט.
  2. מוסיפים את כל התבלינים למחבת ומערבבים לחצי דקה שיפתחו.
  3. מורידים מהאש ומקררים.
  4. קוצצים את הפרגיות בסכין.
  5. בקערה, מערבבים את העוף הקצוץ עם תערובת הבצל והתבלינים.
  6. לשים, מטגנים כף אחת מהתערובת, ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  7. לוקחים חצי מצה רטובה ומניחים על גבי נייר אפייה משומן בשמן זית.
  8. מורחים על חצי ממנה את המילוי בשכבה נדיבה וסוגרים כמו מעטפה את המצה יחד עם הנייר.
  9. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור בקירור עד ההכנה.
  10. מחממים טוסטר לחיץ ומכניסים עם הנייר את ה’עראייס’ עד שהוא שחום וריחני.

הערות

  • אם רוצים אפשר להכין באופן אחר, בתנור מחומם ל-220 מעלות, על גבי נייר אפייה משומן ולצלות ארבע דקות בכל צד (8-10 דקות סך הכול ולהפוך באמצע כדי ששני הצדדים ישחימו)
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עראייס מצה – קבלו את הטרנד הלוהט בגרסה כשרה לפסח!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    ריקי סויסה

    .כמה זמן להשרות את המצה במים

      Avatar
      מערכת Foody

      הי ריקי. כמה דקות במים פושרים.

    Avatar
    משה מכלוף

    במתכון כתוב פרגיות טחונות ואילו באופן ההכנה כתוב לקצוץ את הפרגיות בסכין.

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר גם וגם

      Avatar
      אן

      לא הבנתי את סעיף 6. למה לטגן כף של התערובת? מה לעשות עם זה אחרי?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אן, כדי לטעום את הבשר כשהוא מוכן ולראות מה צריך לשפר (במקום להכין את כל המנות ולגלות בסוף שחסר מלח 🙂 ). אפשר כמובן לוותר על השלב הזה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות