פאי לאוהבי פרג

פאי פרג יפהפה ומעוטר ברשת בצק, במיוחד לאוהבי הפרג. המלית מתוקה ועשירה ובתוספת שקדים וצימוקים יוצרת את הפאי המושלם
פאי פרג יפהפה ומעוטר ברשת בצק, במיוחד לאוהבי הפרג. המלית מתוקה ועשירה ובתוספת שקדים וצימוקים יוצרת את הפאי המושלם
  • קרין גורן
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    8279
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 8279.1 קק״ל 8279.1 קק״ל
    פחמימות 826.4 גרם 826.4 גרם
    שומן 429.3 גרם 429.3 גרם
    נתרן 1599.2 מ״ג 1599.2 מ״ג
    חלבון 112.4 גרם 112.4 גרם
    סיבים תזונתיים 26.2 גרם 26.2 גרם
    שומן רווי 65.3 גרם 65.3 גרם
    כולסטרול 1133.6 מ״ג 1133.6 מ״ג
    סידן 712.3 מ״ג 712.3 מ״ג
    ברזל 11.5 מ״ג 11.5 מ״ג
    אשלגן 2326.4 מ״ג 2326.4 מ״ג
    אבץ 9.8 מ״ג 9.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    8279
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 8279.1 קק״ל 8279.1 קק״ל
    פחמימות 826.4 גרם 826.4 גרם
    שומן 429.3 גרם 429.3 גרם
    נתרן 1599.2 מ״ג 1599.2 מ״ג
    חלבון 112.4 גרם 112.4 גרם
    סיבים תזונתיים 26.2 גרם 26.2 גרם
    שומן רווי 65.3 גרם 65.3 גרם
    כולסטרול 1133.6 מ״ג 1133.6 מ״ג
    סידן 712.3 מ״ג 712.3 מ״ג
    ברזל 11.5 מ״ג 11.5 מ״ג
    אשלגן 2326.4 מ״ג 2326.4 מ״ג
    אבץ 9.8 מ״ג 9.8 מ״ג
    סגור

הידעתם שיש מעל 120 זנים של צמח הפרג? כמה טוב שיש זן אחד שאפשר להכין ממנו פאי פרג משגע. למכורים לפרג בלבד.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


בצק

מילוי

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
  2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומשטחים ל”פיתות”. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
  3. בינתיים מכינים את מלית הפרג: מחממים חלב וסוכר עד לסף רתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש, מוסיפים דבש וחמאה ומערבבים עד להמסה.
  4. מצננים לטמפרטורת החדר, מוסיפים קליפת לימון, צימוקים, שקדים טחונים ותפוח מגורר, ומערבבים היטב. שומרים במקרר עד השימוש.
  5. מכינים את רשת הבצק ואת הקלתית: מרדדים קצת יותר מחצי מהבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס”מ, חותכים לרצועות ברוחב 2 ס”מ (שישמשו להכנת הרשת) ושומרים במקרר. אם יש לכם שבלונה ליצירת רשת - מקמחים אותה מניחים עליה את הבצק, מרדדים מלמעלה ליצירת הדוגמא, ומעבירים את רשת הבצק (על רשת השבלונה) למקפיא.
  6. מרדדים את יתרת הבצק (כולל השאריות מיצירת הרשת) לעיגול בעובי חצי ס”מ ומרפדים את התבנית. דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
  7. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות .
  8. אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב
  9. משטחים את מלית הפרג על הקלתית. מברישים את שולי הקלתית בביצה טרופה וגם את רשת הבצק הקפואה בביצה. אם הבצק נוקשה מדי ממתינים דקה-שתיים, שהבצק יפשיר ויתרכך מעט. מהדקים בידיים את הרשת לשולי הקלתית, ונפטרים מעודפי הבצק בשוליים.
  10. אופים כ-25 דקות, עד שרשת הבצק זהובה. מצננים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פאי לאוהבי פרג

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות