-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1099.9 קק״ל 4399.4 קק״לפחמימות 123.7 גרם 495.0 גרםשומן 27.0 גרם 107.9 גרםנתרן 294.6 מ״ג 1178.4 מ״גחלבון 55.9 גרם 223.5 גרםסיבים תזונתיים 32.4 גרם 129.5 גרםשומן רווי 8.9 גרם 35.5 גרםכולסטרול 113.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 794.6 מ״ג 3178.3 מ״גברזל 8.5 מ״ג 33.8 מ״גאשלגן 5387.6 מ״ג 21550.6 מ״גאבץ 10.5 מ״ג 42.2 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות1100
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1099.9 קק״ל 4399.4 קק״לפחמימות 123.7 גרם 495.0 גרםשומן 27.0 גרם 107.9 גרםנתרן 294.6 מ״ג 1178.4 מ״גחלבון 55.9 גרם 223.5 גרםסיבים תזונתיים 32.4 גרם 129.5 גרםשומן רווי 8.9 גרם 35.5 גרםכולסטרול 113.8 מ״ג 455.0 מ״גסידן 794.6 מ״ג 3178.3 מ״גברזל 8.5 מ״ג 33.8 מ״גאשלגן 5387.6 מ״ג 21550.6 מ״גאבץ 10.5 מ״ג 42.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 1100 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 תפוחי אדמה גדולים
-
1 בצל גדול
-
1 גזר גדול
-
4 גבעולי סלרי
-
4 שיני שום
-
3 כפות שמן זית
-
1 כפית שמן שומשום
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
2 כפות קמח לבן
-
1 1/2 כוסות מים
-
3 כפות רוטב סויה
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
2 כפיות פפריקה מתוקה
-
1 כפית כמון טחון
אופן הכנה
- מכינים פירה: קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות ומבשלים בכמות גדולה של מים עד שהם מתרככים.
- מסננים את תפוחי האדמה ושומרים מעט מנוזלי הבישול. מועכים לפירה כמה שיותר חלק. ממליחים מעט.
- חותכים את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות קטנות, פורסים את השום.
- מחממים את שני סוגי השמן במחבת גדולה ומטגנים את הירקות במשך כ-10 דקות עד שהם מתחילים להשחים, והגזר טיפה מתרכך.
- מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים היטב ומטגנים הכל יחד עד שהבשר מחליף את הצבע ומתחיל להשחים. מפרקים את הגושים שנוצרים האמצעות כף עץ.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוסיפים את הנוזלים, הסויה, הצ’ילי והתבלינים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים לא מכוסה על אש בינונית כ-10 דקות נוספות. מתקנים את התיבול.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את תערובת הבשר לתבנית אפייה ונותנים לה טיפה להתקרר.
- מסדרים את הפירה מעל שכבת הבשר, מיישרים באמצעות מזלג, מתיזים מעט תרסיס שמן ואופים כ-20 דקות, או עד שפאי הרועים מתחיל להזהיב.
- מוציאים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מכינים פירה: קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות ומבשלים בכמות גדולה של מים עד שהם מתרככים.
- מסננים את תפוחי האדמה ושומרים מעט מנוזלי הבישול. מועכים לפירה כמה שיותר חלק. ממליחים מעט.
- חותכים את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות קטנות, פורסים את השום.
- מחממים את שני סוגי השמן במחבת גדולה ומטגנים את הירקות במשך כ-10 דקות עד שהם מתחילים להשחים, והגזר טיפה מתרכך.
- מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים היטב ומטגנים הכל יחד עד שהבשר מחליף את הצבע ומתחיל להשחים. מפרקים את הגושים שנוצרים האמצעות כף עץ.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוסיפים את הנוזלים, הסויה, הצ’ילי והתבלינים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים לא מכוסה על אש בינונית כ-10 דקות נוספות. מתקנים את התיבול.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את תערובת הבשר לתבנית אפייה ונותנים לה טיפה להתקרר.
- מסדרים את הפירה מעל שכבת הבשר, מיישרים באמצעות מזלג, מתיזים מעט תרסיס שמן ואופים כ-20 דקות, או עד שפאי הרועים מתחיל להזהיב.
- מוציאים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות
- אפשר להחליף את הבשר הטחון בכמות זהה של עוף טחון
הערות
- אפשר להחליף את הבשר הטחון בכמות זהה של עוף טחון
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן