פאי רועים – מאפה בשר עם פירה תפוחי אדמה

הוא מנחם, משביע ומתאים לימים חורפיים - פאי רועים, מאפה בשר עם פירה תפוחי אדמה שמגיע היישר מאירלנד הגשומה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים פירה: קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות ומבשלים בכמות גדולה של מים עד שהם מתרככים.
  2. מסננים את תפוחי האדמה ושומרים מעט מנוזלי הבישול. מועכים לפירה כמה שיותר חלק. ממליחים מעט.
  3. חותכים את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות קטנות, פורסים את השום.
  4. מחממים את שני סוגי השמן במחבת גדולה ומטגנים את הירקות במשך כ-10 דקות עד שהם מתחילים להשחים, והגזר טיפה מתרכך.
  5. מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים היטב ומטגנים הכל יחד עד שהבשר מחליף את הצבע ומתחיל להשחים. מפרקים את הגושים שנוצרים האמצעות כף עץ.
  6. מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוסיפים את הנוזלים, הסויה, הצ’ילי והתבלינים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים לא מכוסה על אש בינונית כ-10 דקות נוספות. מתקנים את התיבול.
  7. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  8. מעבירים את תערובת הבשר לתבנית אפייה ונותנים לה טיפה להתקרר.
  9. מסדרים את הפירה מעל שכבת הבשר, מיישרים באמצעות מזלג, מתיזים מעט תרסיס שמן ואופים כ-20 דקות, או עד שפאי הרועים מתחיל להזהיב.
  10. מוציאים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

הערות

  • אפשר להחליף את הבשר הטחון בכמות זהה של עוף טחון

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 553.1 קק״ל 2212.5 קק״ל
פחמימות 22.2 גרם 88.8 גרם
שומן 34.8 גרם 139.4 גרם
נתרן 1107.8 מ״ג 4431.2 מ״ג
חלבון 35.0 גרם 139.9 גרם
סיבים תזונתיים 4.1 גרם 16.5 גרם
שומן רווי 10.4 גרם 41.6 גרם
כולסטרול 107.5 מ״ג 430.0 מ״ג
סידן 90.8 מ״ג 363.1 מ״ג
ברזל 4.0 מ״ג 15.8 מ״ג
אשלגן 1079.6 מ״ג 4318.4 מ״ג
אבץ 6.6 מ״ג 26.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody