פאי תפוחים צרפתי

קבלו מתכון של פאי תפוחים צרפתי נפלא עם קלתית מושלמת שלא מתכווצת בתנור, ועם ערימות של פרוסות תפוחים שמסודרות יפה, כמו בוויטרינה בצרפת
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

את מלית הפאי הבאה למדתי להכין בקורס צרפתי בבית הספר לנוטר, אבל את הקלתית המצאתי לבד. נמאס לי מבצק פריך שמתכווץ באפייה, ואחרי מיליון ניסיונות הגעתי לקלתית המושלמת - שלא מתכווצת אפילו במילימטר בתנור. וכמה שהיא קלה להכנה… מעליה יבואו ערימות של פרוסות תפוחים, אבל מסודרות יפה, כמו בצרפת.

מצרכים

קלתית

תפוחים

הברשה לפני האפייה

זיגוג אחרי האפייה

אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית: בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד. מהדקים בידיים את הבצק לתחתית וגם לדפנות של תבנית מרופדת בנייר אפייה. דוקרים במזלג.
  2. מחממים תנור ל-170 מעלות ובינתיים שומרים את התבנית עם הבצק במקפיא.
  3. מכינים את התפוחים, מברישים בחמאה ומפזרים סוכר ואופים: קולפים, חוצים ומגלענים כל תפוח. פורסים דק דק במנדולינה (כ-20 פרוסות מכל ½ תפוח).
  4. מורחים את הבצק ברסק תפוחים ומפזרים מעט פרוסות תפוחים (הפחות יפות) לכיסוי ראשוני בשכבה אחת.
  5. מסדרים את הפרוסות בחפיפה כמו קלפים במעגל החיצוני - נשענות מעט על הבצק. מסדרים עוד שכבה מעל (חופפת מעט) בעיגול פנימי יותר. מגביהים את המרכז בעוד פרוסות תפוחים (פחות יפות). מסדרים עיגול שלישי. מגביהים מרכז ומסדרים עוד 5 פרוסות כמו פרח, ומסיימים עם פרוסה עבה שנחתכה עם חותכן פרח, לקישוט. מברישים בחמאה מומסת (בעדינות, לא להזיז את הפרוסות) ומפזרים סוכר.
  6. מכניסים לתנור ואופים כ-50-40 דקות, להשחמה.
  7. מזגגים, מצננים ומגישים: מברישים בעדינות בריבת משמש מדוללת במים רותחים. משתמשים בכל כמות הריבה, לזיגוג בשכבה נדיבה. מצננים לגמרי לפני שמגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3723.2 קק״ל 3723.2 קק״ל
פחמימות 586.9 גרם 586.9 גרם
שומן 131.9 גרם 131.9 גרם
נתרן 171.3 מ״ג 171.3 מ״ג
חלבון 34.6 גרם 34.6 גרם
סיבים תזונתיים 43.1 גרם 43.1 גרם
שומן רווי 75.8 גרם 75.8 גרם
כולסטרול 622.8 מ״ג 622.8 מ״ג
סידן 229.0 מ״ג 229.0 מ״ג
ברזל 6.7 מ״ג 6.7 מ״ג
אשלגן 2111.1 מ״ג 2111.1 מ״ג
אבץ 2.8 מ״ג 2.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody