פוקאצ’ה עם שקשוקה ירוקה ואבוקדו לארוחת בוקר חלומית

ככה מתחילים את הבוקר: פוקאצ'ה ריחנית עם שקשוקה ירוקה, אבוקדו וגבינת פטה - ארוחת בוקר חלומית ומטריפה של שרית נובק!
ככה מתחילים את הבוקר: פוקאצ'ה ריחנית עם שקשוקה ירוקה, אבוקדו וגבינת פטה - ארוחת בוקר חלומית ומטריפה של שרית נובק!
  • שרית נובק
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    782
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 782.0 קק״ל 3128.2 קק״ל
    פחמימות 96.8 גרם 387.1 גרם
    שומן 30.2 גרם 120.6 גרם
    נתרן 2140.7 מ״ג 8562.9 מ״ג
    חלבון 26.0 גרם 103.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 2.7 גרם
    שומן רווי 8.4 גרם 33.7 גרם
    כולסטרול 310.7 מ״ג 1242.8 מ״ג
    סידן 64.1 מ״ג 256.3 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 3.7 מ״ג
    אשלגן 123.2 מ״ג 492.7 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    782
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 782.0 קק״ל 3128.2 קק״ל
    פחמימות 96.8 גרם 387.1 גרם
    שומן 30.2 גרם 120.6 גרם
    נתרן 2140.7 מ״ג 8562.9 מ״ג
    חלבון 26.0 גרם 103.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 2.7 גרם
    שומן רווי 8.4 גרם 33.7 גרם
    כולסטרול 310.7 מ״ג 1242.8 מ״ג
    סידן 64.1 מ״ג 256.3 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 3.7 מ״ג
    אשלגן 123.2 מ״ג 492.7 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פוקאצ'ה

שקשוקה ירוקה

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים את יתרת החומרים: המלח, השמן והמים ולשים במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק רך ודביק מעט.
  3. מכסים את הקערה במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים במשך 35-50 דקות עד להכפלת הנפח.
  4. מכינים את השקשוקה: מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הכרישה ומטגנים מעט עד שהיא מתרככת. מוסיפים את השום ומערבבים.
  5. מוסיפים את התרד והמנגולד ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהעלים מאבדים מנפחם.
  6. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים שמנת ומרטיני ביאנקו (או יין לבן) וממשיכים לבשל עד שהרוטב מצטמצם.
  7. מעבירים בידיים משומנות את הבצק לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשטחים. מכסים ומתפיחים שוב במשך כ-20-30 דקות.
  8. מחממים תנור לחום של 240 מעלות ואופים במשך 8 דקות.
  9. מוציאים מהתנור, עורמים את השקשוקה ושוברים ביצים מעל.
  10. מנמיכים לחום של 190 מעלות ואופים במשך 5-6 דקות נוספות, או עד שהביצים במידת העשייה הרצויה.
  11. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את גבינת הפטה ופרוסות האבוקדו. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומגישים חם.
פוקאצ'ה עם שקשוקה ירוקה ואבוקדו
פוקאצ’ה עם שקשוקה ירוקה ואבוקדו. צילום: שרית נובק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פוקאצ’ה עם שקשוקה ירוקה ואבוקדו לארוחת בוקר חלומית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    רחל בלום

    500גר קמח לפוקצ’ה אחת? אין הוראות לחלוקה לכדורים וכו’..

      Avatar
      מערכת Foody

      נכון, מדובר על מתכון לפוקאצ’ה עם שקשוקה במחבת, לכן אין חלוקה לכדורים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות