
-
זמן הכנה40 דקות
-
זמן כוללשעתיים
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים15
מצרכים
בצק
קשקשי תפוחי אדמה
-
2 תפוחי אדמה בינונייםקלופים ופרוסים דק במנדולינה, מושרים במים רותחים ומלח כרבע שעה לריכוך
-
2 תפוחי אדמה בינונייםסגולים, קלופים ופרוסים דק במדולינה
-
2 בטטות בינוניותפרוסות דק במנדולינה
רוטב וגבינות
-
1 בקבוק רוטב עגבניות נפוליטנהקנורלחצו על שם המוצר לרכישה
-
2 גבעולי תימין טריאו רוזמרין
-
1 חופן גבינת מוצרלהמגוררת
-
1 חופן גראנה פדנומגולפת
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- בקערת המיקסר שמים את השמרים, הסוכר והחלב הפושר. מערבבים וממתינים 10 דקות.
- מוסיפים את הקמח, שמן הזית ומתחילים ללוש במהירות בינונית למשך 8 דקות.
- מוסיפים מלח ומעלים את מהירות המיקסר למהירות גבוהה לעוד שתי דקות לישה.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים כשעה.
- לאחר שהבצק תפח, מוציאים למשטח עבודה ומוציאים ממנו את האוויר.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, כל חלק מרדדים לעובי 1 ס”מ בצורה מלבנית ויפה.
- לאחר מכן למחוררים את הבצק מעט בעזרת מזלג.
- יוצקים מעל מעט רוטב ומפזרים באופן שווה ע”ג הבצק.
יוצקים מעל מעט רוטב ומפזרים באופן שווה ע”ג הבצק. צילום: רותם בן מויאל - מסדרים מעל את פרוסות תפוחי האדמה לפי סדר ולפי צבעים בצורת קשקשים.
מסדרים מעל את פרוסות תפוחי האדמה לפי סדר ולפי צבעים בצורת קשקשים. צילום: רותם בן מויאל - מזלפים מעט שמן זית עם כמה ענפי רוזמרין/תימין מעט מלח ופלפל ומכניסים לאפייה של 10 דקות עד שמזהיב.
- מוציאים מהתנור, מפזרים מוצרלה מעל ומחזירים לתנור למדף העליון להקרמה למשך 2 דק׳ נוספות, לאחר מכן מפזרים כמה גילופים של גבינת גראנה פדנו.
מפזרים מוצרלה מעל ומחזירים לתנור. צילום: רותם בן מויאל - למי שאוהב אפשר להוסיף גם שום קונפי ובלסמי מצומצם.
בשיתוף עם קנור
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
428.5
קק״ל
1713.9
קק״ל
פחמימות
21.5
גרם
86.0
גרם
סוכר
13.1
גרם
52.5
גרם
שומן
34.0
גרם
136.2
גרם
נתרן
2379.4
מ״ג
9517.4
מ״ג
חלבון
7.8
גרם
31.0
גרם
סיבים תזונתיים
3.2
גרם
13.0
גרם
שומן רווי
6.4
גרם
25.7
גרם
כולסטרול
10.8
מ״ג
43.2
מ״ג
סידן
139.1
מ״ג
556.5
מ״ג
ברזל
0.7
מ״ג
2.8
מ״ג
אשלגן
302.6
מ״ג
1210.5
מ״ג
אבץ
0.6
מ״ג
2.3
מ״ג
תגובות (0)