פוקאצ׳ה עם עיטורי תפוחי אדמה צבעוניים ורוטב נפוליטנה

רותם בן מויאל מכין פוקאצ'ה רכה ואווירירת, עם פרוסות תפוחי אדמה צבעוניים, רוטב נפוליטנה עשיר, תימין וגבינות. מנה מושלמת לאירוח שתשדרג לכם את השולחן בכל ארוחה
רותם בן מויאל מכין פוקאצ'ה רכה ואווירירת, עם פרוסות תפוחי אדמה צבעוניים, רוטב נפוליטנה עשיר, תימין וגבינות. מנה מושלמת לאירוח שתשדרג לכם את השולחן בכל ארוחה
  • רותם בן מויאל
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    429
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 428.5 קק״ל 1713.9 קק״ל
    פחמימות 21.5 גרם 86.0 גרם
    סוכר 13.1 גרם 52.5 גרם
    שומן 34.0 גרם 136.2 גרם
    נתרן 2379.4 מ״ג 9517.4 מ״ג
    חלבון 7.8 גרם 31.0 גרם
    סיבים תזונתיים 3.2 גרם 13.0 גרם
    שומן רווי 6.4 גרם 25.7 גרם
    כולסטרול 10.8 מ״ג 43.2 מ״ג
    סידן 139.1 מ״ג 556.5 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 2.8 מ״ג
    אשלגן 302.6 מ״ג 1210.5 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 2.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    429
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 428.5 קק״ל 1713.9 קק״ל
    פחמימות 21.5 גרם 86.0 גרם
    סוכר 13.1 גרם 52.5 גרם
    שומן 34.0 גרם 136.2 גרם
    נתרן 2379.4 מ״ג 9517.4 מ״ג
    חלבון 7.8 גרם 31.0 גרם
    סיבים תזונתיים 3.2 גרם 13.0 גרם
    שומן רווי 6.4 גרם 25.7 גרם
    כולסטרול 10.8 מ״ג 43.2 מ״ג
    סידן 139.1 מ״ג 556.5 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 2.8 מ״ג
    אשלגן 302.6 מ״ג 1210.5 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 2.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

קשקשי תפוחי אדמה

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
    קלופים ופרוסים דק במנדולינה, מושרים במים רותחים ומלח כרבע שעה לריכוך
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
    סגולים, קלופים ופרוסים דק במדולינה
  • 2 בטטות בינוניות
    פרוסות דק במנדולינה

רוטב וגבינות


אופן הכנה

  1. בקערת המיקסר שמים את השמרים, הסוכר והחלב הפושר. מערבבים וממתינים 10 דקות.
  2. מוסיפים את הקמח, שמן הזית ומתחילים ללוש במהירות בינונית למשך 8 דקות.
  3. מוסיפים מלח ומעלים את מהירות המיקסר למהירות גבוהה לעוד שתי דקות לישה.
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים כשעה.
  5. לאחר שהבצק תפח, מוציאים למשטח עבודה ומוציאים ממנו את האוויר.
  6. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
  7. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, כל חלק מרדדים לעובי 1 ס”מ בצורה מלבנית ויפה.
  8. לאחר מכן למחוררים את הבצק מעט בעזרת מזלג.
  9. יוצקים מעל מעט רוטב ומפזרים באופן שווה ע”ג הבצק.

    יוצקים מעל מעט רוטב ומפזרים באופן שווה ע"ג הבצק. צילום: רותם בן מויאל
    יוצקים מעל מעט רוטב ומפזרים באופן שווה ע”ג הבצק. צילום: רותם בן מויאל

  10. מסדרים מעל את פרוסות תפוחי האדמה לפי סדר ולפי צבעים בצורת קשקשים.

    מסדרים מעל את פרוסות תפוחי האדמה לפי סדר ולפי צבעים בצורת קשקשים. צילום: רותם בן מויאל
    מסדרים מעל את פרוסות תפוחי האדמה לפי סדר ולפי צבעים בצורת קשקשים. צילום: רותם בן מויאל

  11. מזלפים מעט שמן זית עם כמה ענפי רוזמרין/תימין מעט מלח ופלפל ומכניסים לאפייה של 10 דקות עד שמזהיב.
  12. מוציאים מהתנור, מפזרים מוצרלה מעל ומחזירים לתנור למדף העליון להקרמה למשך 2 דק׳ נוספות, לאחר מכן מפזרים כמה גילופים של גבינת גראנה פדנו.

    מפזרים מוצרלה מעל ומחזירים לתנור. צילום: רותם בן מויאל
    מפזרים מוצרלה מעל ומחזירים לתנור. צילום: רותם בן מויאל

  13. למי שאוהב אפשר להוסיף גם שום קונפי ובלסמי מצומצם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פוקאצ׳ה עם עיטורי תפוחי אדמה צבעוניים ורוטב נפוליטנה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות