הכי פיין שיש – פטריות פורטבלו ממולאות בגבינת חלומי
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 658.3 קק״ל 2633.1 קק״לפחמימות 47.5 גרם 189.9 גרםשומן 43.7 גרם 174.9 גרםנתרן 1484.9 מ״ג 5939.8 מ״גחלבון 19.7 גרם 78.7 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 23.7 גרםשומן רווי 22.4 גרם 89.4 גרםכולסטרול 89.8 מ״ג 359.0 מ״גסידן 107.9 מ״ג 431.8 מ״גברזל 3.1 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 774.7 מ״ג 3098.9 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 10.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות658
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 658.3 קק״ל 2633.1 קק״לפחמימות 47.5 גרם 189.9 גרםשומן 43.7 גרם 174.9 גרםנתרן 1484.9 מ״ג 5939.8 מ״גחלבון 19.7 גרם 78.7 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 23.7 גרםשומן רווי 22.4 גרם 89.4 גרםכולסטרול 89.8 מ״ג 359.0 מ״גסידן 107.9 מ״ג 431.8 מ״גברזל 3.1 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 774.7 מ״ג 3098.9 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 10.5 מ״גסגור
איזה כיף זה פטריות פורטובלו, איזה כיף זו גבינת חלומי וכשזה בא ביחד אין יותר טוב וכיף מזה.
מנה פשוטה וקלה שתהפוך את השולחן הביתי שלכם למסעדה של ממש ואתכם לשפים – לפחות בפני החברים שלכם. שלא נדבר על הריח שזה עושה בבית.
כמה עובדות על פטריות שאולי לא ידעתם: הפטריות מהוות מקור מצוין למינרלים וויטמינים רבים. הן דלות בקלוריות ומלאות מים, מלאות בחומצות חיוניות וויטמינים.
אז יאלה למה אתם מחכים? בתאבון!
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 658 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 פטריות פורטובלו גדולות
-
100 גרם חמאה
-
1 כפית מלח גס
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
200 גרם עלי תרד
-
1 בצל סגול בינוניקצוץ דק
-
4 שיני שוםקצוצות דק
-
200 גרם גבינת חלומי
-
200 גרם פירורי לחם
-
4 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליו את הפטריות (ללא רגל) כאשר חלקן העליון מונח כלפי מטה (כמו קערות).
- חותכים את החמאה ל-4 קוביות במשקל של 25 גרם לקובייה, מניחים על כל פטריה קובייה אחת, מפזרים מעט מלח ופלפל שחור טחון.
- טוחנים במעבד מזון תרד, בצל, שום, גבינת חלומי ופירורי לחם לתערובת אחידה.
- ממלאים את הפטריות בתערובת, מטפטפים מעט שמן זית מעל כל פטריה ושוב מתבלים במעט מלח ומעט פלפל.
- מכניסים לתנור (ללא כיסוי) למשך 15 דקות או עד שהפטריה אפויה והתערובת נמסה ומזהיבה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליו את הפטריות (ללא רגל) כאשר חלקן העליון מונח כלפי מטה (כמו קערות).
- חותכים את החמאה ל-4 קוביות במשקל של 25 גרם לקובייה, מניחים על כל פטריה קובייה אחת, מפזרים מעט מלח ופלפל שחור טחון.
- טוחנים במעבד מזון תרד, בצל, שום, גבינת חלומי ופירורי לחם לתערובת אחידה.
- ממלאים את הפטריות בתערובת, מטפטפים מעט שמן זית מעל כל פטריה ושוב מתבלים במעט מלח ומעט פלפל.
- מכניסים לתנור (ללא כיסוי) למשך 15 דקות או עד שהפטריה אפויה והתערובת נמסה ומזהיבה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
עשיתי והיה טעים אבל לא יצא לי חתיכןת גדולות כמו התמונה.איך מגגיעם למצב שכזה
צריך להכין בפטריות הכי גדולות שמוצאים. בהצלחה.
מה אפשר במקום התרד? או שבלי?
שלום, אפשר גם בלי תרד אבל אז כדאי להוסיף ירק אחר במקום כמו למשל: מנגולד או פלפל או כרישה. אפשר גם תערובת של גבינות בלבד עם בצל. בהצלחה!