פינוק ב-10 דקות – טבעות בצל אפויות
מתכון פשוט ומהיר להכנה לנשנוש מלוח מושלם שהאורחים ישמחו לזלול! טבעות בצל אפויות, מצופות בתערובת פריכה של פירורי לחם ופירורי קורנפלקס, פפריקה, מלח ופלפל
מתכון פשוט ומהיר להכנה לנשנוש מלוח מושלם שהאורחים ישמחו לזלול! טבעות בצל אפויות, מצופות בתערובת פריכה של פירורי לחם ופירורי קורנפלקס, פפריקה, מלח ופלפל
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 275.5 קק״ל 2754.5 קק״לפחמימות 25.1 גרם 251.0 גרםשומן 17.3 גרם 172.8 גרםנתרן 173.6 מ״ג 1735.7 מ״גחלבון 93.3 גרם 933.1 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 20.4 גרםשומן רווי 1.5 גרם 15.4 גרםכולסטרול 59.3 מ״ג 592.6 מ״גסידן 18.9 מ״ג 189.2 מ״גברזל 1.5 מ״ג 15.4 מ״גאשלגן 105.0 מ״ג 1049.6 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות276
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 275.5 קק״ל 2754.5 קק״לפחמימות 25.1 גרם 251.0 גרםשומן 17.3 גרם 172.8 גרםנתרן 173.6 מ״ג 1735.7 מ״גחלבון 93.3 גרם 933.1 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 20.4 גרםשומן רווי 1.5 גרם 15.4 גרםכולסטרול 59.3 מ״ג 592.6 מ״גסידן 18.9 מ״ג 189.2 מ״גברזל 1.5 מ״ג 15.4 מ״גאשלגן 105.0 מ״ג 1049.6 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 276 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 בצל גדול
-
2 ביצים L
-
2 כפות חלב 3%
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוסלא חובה
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כוס קורנפלקספתיתי תירס קלויים ללא תוספת או דבש או תוספות אחרות, מרוסקים לפירורים
-
2 כוסות פירורי לחםרצוי מסוג פנקו
-
2 כפות גדושות קמח לבן
-
1 בקבוק תרסיס שמן קנולהלפי הצורך
אופן הכנה
- קולפים את הבצל ופורסים בניגוד לכיוון הפסים שעל הבצל (כלומר לרוחבו) לטבעות עבות 1/2-1 ס”מ. מפרידים את טבעות הבצל זו מזו בזהירות (שלא תשברנה).
- טורפים בקערה את הביצים עם החלב, המלח, הפלפל והפפריקה.
- בקערה נפרדת שוברים בידיים את פתיתי הקורנפלקס לפירורים גסים.
- מוסיפים את פירורי הפנקו והקמח ומערבבים עד איחוד.
- מחממים תנור לחום של 230 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. מרססים את הנייר במעט תרסיס שמן.
- מעבירים את כל טבעות הבצל יחד לתוך קערת תערובת הביצים ומערבבים בזהירות בעזרת הידיים עד שהן מצופות בנוזל.
- מעבירים את הטבעות לקערת פירורי הלחם (הפעם רצוי אחת אחת או 2-3 בכל פעם) וכשהטבעות מצופות היטב בתערובת פירורי הלחם מעבירים אותן לתבנית האפייה.
- מכניסים לתנור לכ-20 דקות (עד שהטבעות מזהיבות).
- אפשר להגיש עם רוטב יוגורט עירית, שמנת חמוצה או קטשופ, אבל זה גם מעולה פשוט ככה, בלי כלום.
אופן הכנה
- קולפים את הבצל ופורסים בניגוד לכיוון הפסים שעל הבצל (כלומר לרוחבו) לטבעות עבות 1/2-1 ס”מ. מפרידים את טבעות הבצל זו מזו בזהירות (שלא תשברנה).
- טורפים בקערה את הביצים עם החלב, המלח, הפלפל והפפריקה.
- בקערה נפרדת שוברים בידיים את פתיתי הקורנפלקס לפירורים גסים.
- מוסיפים את פירורי הפנקו והקמח ומערבבים עד איחוד.
- מחממים תנור לחום של 230 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. מרססים את הנייר במעט תרסיס שמן.
- מעבירים את כל טבעות הבצל יחד לתוך קערת תערובת הביצים ומערבבים בזהירות בעזרת הידיים עד שהן מצופות בנוזל.
- מעבירים את הטבעות לקערת פירורי הלחם (הפעם רצוי אחת אחת או 2-3 בכל פעם) וכשהטבעות מצופות היטב בתערובת פירורי הלחם מעבירים אותן לתבנית האפייה.
- מכניסים לתנור לכ-20 דקות (עד שהטבעות מזהיבות).
- אפשר להגיש עם רוטב יוגורט עירית, שמנת חמוצה או קטשופ, אבל זה גם מעולה פשוט ככה, בלי כלום.
הערות
- במקום פפריקה מתוקה אפשר לשים 2-3 כפות קייג'ון (מעט פיקנטי אז אולי ילדים פחות יתחברו)
- רוטב יוגורט עירית: 1 מיכל יוגורט עם חופן עירית קצוצה ומלח לפי הטעם. לערבב ולזלול
הערות
- במקום פפריקה מתוקה אפשר לשים 2-3 כפות קייג'ון (מעט פיקנטי אז אולי ילדים פחות יתחברו)
- רוטב יוגורט עירית: 1 מיכל יוגורט עם חופן עירית קצוצה ומלח לפי הטעם. לערבב ולזלול
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן