פיתה שומשום מושלמת ללא גלוטן שמכינים במחבת!
- אמלי פינק
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 322.7 קק״ל 645.5 קק״לפחמימות 4.8 גרם 9.6 גרםשומן 28.3 גרם 56.6 גרםנתרן 1164.7 מ״ג 2329.4 מ״גחלבון 14.1 גרם 28.1 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 5.3 גרםשומן רווי 4.3 גרם 8.7 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 590.8 מ״גסידן 92.0 מ״ג 184.0 מ״גברזל 1.6 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 244.1 מ״ג 488.1 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 5 דק׳כולל 5 דק׳
-
קלוריות323
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 322.7 קק״ל 645.5 קק״לפחמימות 4.8 גרם 9.6 גרםשומן 28.3 גרם 56.6 גרםנתרן 1164.7 מ״ג 2329.4 מ״גחלבון 14.1 גרם 28.1 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 5.3 גרםשומן רווי 4.3 גרם 8.7 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 590.8 מ״גסידן 92.0 מ״ג 184.0 מ״גברזל 1.6 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 244.1 מ״ג 488.1 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 2.7 מ״גסגור
מאז ומעולם ועד היום, בכל מאפייה או טאבון יש את “פיתת הדגל” של המקום. זו עם השומשום או עם הזעתר שתמיד נמצאת ונוכחת בחלון הראווה.
אף פעם לא הצלחתי לעמוד בפיתוי של הפיתה הזו, (מודה) ולכן השתדלתי בכל הכוח לא להתקרב למקומות מהסוג הטעים הזה. בניסוי אחד אחר שדרש המון שומשום, גיליתי את הריח המשגע של השומשום הקלוי בהגזמה ואז נפל לי האסימון! זה הכל ״בריח״!
הרמתי קמחים וקערות והתחלתי בניסוי והנה זה קרה! פיתה שומשום משגעת, ללא גלוטן, שמרים, סוכרים ומושלמת! 5 דקות עבודה ויש לכם פיתה שומשום חמה חמה , כל מה שיישאר לכם זה לשבור את הראש מה לאכול עם זה.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 5 דק׳ | קלוריות 323 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 כפות שקדים טחונים
-
1 כפית קמח קוקוס
-
1 כפית קמח טפיוקה
-
2 ביצים L
-
2 כפות שמן זית
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 כפית שטוחה דבשלא חובה
-
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית חומץ 5%
-
1 חבילה שומשום
אופן הכנה
- קולים קלות שומשום על אש בינונית לתוך מחבת קטנה (מחבת בגודל פיתה)עד שמשחים מעט. (שימו לב השומשום יכול להישרף בקלות, אז לקלות על אש קטנה ועם מרב תשומת הלב).
- מכבים את האש ומניחים חצי מהבלילה על השומשום הקלוי, משטיחים בעזרת לקקן קטן. אם זה דביק וקשה למריחה אפשר להיעזר במעט מים.
- מדליקים את האש על הלהבה הנמוכה ביותר, מרימים מהשוליים את השומשום שנותר מעל הפיתה עד לכדי כיסוי הפיתה כולה ומכסים במכסה.
- מבשלים 5 דקות מלאות מכל צד. והנה נולדה לה פיתה שומשום מושלמת.
אופן הכנה
- קולים קלות שומשום על אש בינונית לתוך מחבת קטנה (מחבת בגודל פיתה)עד שמשחים מעט. (שימו לב השומשום יכול להישרף בקלות, אז לקלות על אש קטנה ועם מרב תשומת הלב).
- מכבים את האש ומניחים חצי מהבלילה על השומשום הקלוי, משטיחים בעזרת לקקן קטן. אם זה דביק וקשה למריחה אפשר להיעזר במעט מים.
- מדליקים את האש על הלהבה הנמוכה ביותר, מרימים מהשוליים את השומשום שנותר מעל הפיתה עד לכדי כיסוי הפיתה כולה ומכסים במכסה.
- מבשלים 5 דקות מלאות מכל צד. והנה נולדה לה פיתה שומשום מושלמת.