פיתה שומשום מושלמת ללא גלוטן שמכינים במחבת!

אמלי פינק יצרה מתכון מוצלח במיוחד לפיתה שומשום מושלמת, כמו הפיתות שתמיד יש במאפיות ובמקומות שהיא בדרך כלל נוהגת להתרחק מהם כי היא לא עומדת בפיתוי! 5 דק' עבודה ויש לכם פיתה כמו במאפיות וללא גלוטן!
אמלי פינק יצרה מתכון מוצלח במיוחד לפיתה שומשום מושלמת, כמו הפיתות שתמיד יש במאפיות ובמקומות שהיא בדרך כלל נוהגת להתרחק מהם כי היא לא עומדת בפיתוי! 5 דק' עבודה ויש לכם פיתה כמו במאפיות וללא גלוטן!
  • אמלי פינק
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 5 דק׳
  • קלוריות
    323
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 322.7 קק״ל 645.5 קק״ל
    פחמימות 4.8 גרם 9.6 גרם
    שומן 28.3 גרם 56.6 גרם
    נתרן 1164.7 מ״ג 2329.4 מ״ג
    חלבון 14.1 גרם 28.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 5.3 גרם
    שומן רווי 4.3 גרם 8.7 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 92.0 מ״ג 184.0 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 3.2 מ״ג
    אשלגן 244.1 מ״ג 488.1 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 2.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 5 דק׳
  • קלוריות
    323
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 322.7 קק״ל 645.5 קק״ל
    פחמימות 4.8 גרם 9.6 גרם
    שומן 28.3 גרם 56.6 גרם
    נתרן 1164.7 מ״ג 2329.4 מ״ג
    חלבון 14.1 גרם 28.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 5.3 גרם
    שומן רווי 4.3 גרם 8.7 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 92.0 מ״ג 184.0 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 3.2 מ״ג
    אשלגן 244.1 מ״ג 488.1 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 2.7 מ״ג
    סגור

מאז ומעולם ועד היום, בכל מאפייה או טאבון יש את “פיתת הדגל” של המקום. זו עם השומשום או עם הזעתר שתמיד נמצאת ונוכחת בחלון הראווה.

אף פעם לא הצלחתי לעמוד בפיתוי של הפיתה הזו, (מודה) ולכן השתדלתי בכל הכוח לא להתקרב למקומות מהסוג הטעים הזה. בניסוי אחד אחר שדרש המון שומשום, גיליתי את הריח המשגע של השומשום הקלוי בהגזמה ואז נפל לי האסימון! זה הכל ״בריח״!

הרמתי קמחים וקערות והתחלתי בניסוי והנה זה קרה! פיתה שומשום משגעת, ללא גלוטן, שמרים, סוכרים ומושלמת! 5 דקות עבודה ויש לכם פיתה שומשום חמה חמה , כל מה שיישאר לכם זה לשבור את הראש מה לאכול עם זה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. קולים קלות שומשום על אש בינונית לתוך מחבת קטנה (מחבת בגודל פיתה)עד שמשחים מעט. (שימו לב השומשום יכול להישרף בקלות, אז לקלות על אש קטנה ועם מרב תשומת הלב).

    קולים שומשום על מחבת. צילום: אמלי פינק
    קולים שומשום על מחבת. צילום: אמלי פינק

  2. מכבים את האש ומניחים חצי מהבלילה על השומשום הקלוי, משטיחים בעזרת לקקן קטן. אם זה דביק וקשה למריחה אפשר להיעזר במעט מים.

    מניחים מהבלילה במרכז השומשום בעזת לקקן. צילום: אמלי פינק
    מניחים מהבלילה במרכז השומשום בעזת לקקן. צילום: אמלי פינק

  3. מדליקים את האש על הלהבה הנמוכה ביותר, מרימים מהשוליים את השומשום שנותר מעל הפיתה עד לכדי כיסוי הפיתה כולה ומכסים במכסה.

    מכסים את הבלילה ביתרת השומשום מהצדדים. צילום: אמלי פינק
    מכסים את הבלילה ביתרת השומשום מהצדדים. צילום: אמלי פינק

  4. מבשלים 5 דקות מלאות מכל צד. והנה נולדה לה פיתה שומשום מושלמת.

    פיתה שומשום מושלמת ללא גלוטן. צילום: אמלי פינק
    פיתה שומשום מושלמת ללא גלוטן. צילום: אמלי פינק

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פיתה שומשום מושלמת ללא גלוטן שמכינים במחבת!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    מיקי

    במה להשתמש במקום ביצים, לטבעונים?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להשתמש ב-2 כפות טחינה במקום כל ביצה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

תגיות