
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל6 שעות ו-30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים10
מצרכים
-
1כוס או 240 חלב 3%
-
2כפיות שטוחות או 8 גרם אבקת ג’לטין
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
150 גרם שוקולד לבן
-
1כף גדושה או 25 גרם סוכר לבן
-
1/2 מקל וניל בינוני
רוטב תותים
-
12 תותים בינוניים
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כפית מיץ לימון
-
1 כפית ליקר תפוזיםקוואנטרו, טריפל סק, גרנד מרנייה
אופן הכנה
- מכינים את הפנקוטה: יוצקים חלב לקערה, מפזרים מעל אבקת ג’לטין בשכבה אחידה ומשהים ל-10 דקות.
- יוצקים שמנת מתוקה לסיר ומוסיפים שוקולד לבן שבור לקוביות וסוכר.
- בעזרת סכין מגרדים את הגרגרים ממקל הווניל ומוסיפים לסיר יחד עם המקל.
- מבשלים תוך כדי בחישה, עד שהשוקולד והסוכר נמסים. מביאים לרתיחה (נזהרים שהתערובת לא תגלוש) ומסירים מהלהבה. מוציאים את מקל הווניל.
- מחממים את תערובת הג’לטין 50-40 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים.
- יוצקים את תערובת השמנת החמה על תערובת הג’לטין ומערבבים.
- מסננים דרך מסננת דקה ויוצקים לכלי סיליקון אישיים או כוסות חד פעמיות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות. שומרים עד 4 ימים.
- מכינים את רוטב התותים: במעבד מזון עם להב פלדה מרסקים היטב את כל מרכיבי הרוטב. שומרים בכלי אטום במקרר.
- מגישים: מחלצים את הפנקוטה מהכלים, הופכים על צלחת ויוצקים רוטב תותים.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
5
מנות
קלוריות
226.5
קק״ל
1132.5
קק״ל
פחמימות
28.3
גרם
141.6
גרם
שומן
11.2
גרם
55.8
גרם
נתרן
51.4
מ״ג
256.8
מ״ג
חלבון
4.3
גרם
21.7
גרם
סיבים תזונתיים
0.7
גרם
3.7
גרם
שומן רווי
6.7
גרם
33.4
גרם
כולסטרול
10.6
מ״ג
53.1
מ״ג
סידן
114.4
מ״ג
572.2
מ״ג
ברזל
0.2
מ״ג
0.9
מ״ג
אשלגן
194.1
מ״ג
970.6
מ״ג
אבץ
0.4
מ״ג
2.2
מ״ג
תגובות (4)
טעים ממששש
ליקקו את הצלחת חחח
קינוח מדהים
אמאלה פשוט נדיר!!