פנקייקים בריאים מקמח כוסמין עם קוואקר

רוצים שהילדים יאכלו אוכל קצת יותר בריא? איילת הירשמן מלמדת להכין פנקייקים בריאים מקמח כוסמין עם קוואקר. מגישים עם פירות ונהנים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

אופן הכנה

  1. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
  2. חותכים את הפירות לקוביות בגודל ביס.
  3. שמים את החמאה בקערה שמתאימה למיקרוגל וממיסים. יוצקים בזהירות את החמאה לקערה גדולה.
  4. מוסיפים את החלמונים, היוגורט והחלב וטורפים במטרפה ידנית בכמה תנועות יעילות וקצרות, רק עד שהבלילה אחידה.
  5. בקערה גדולה נפרדת, מערבבים את שני סוגי הקמח, הסוכר, המלח ושיבולת השועל, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  6. מוסיפים את תכולת קערת החלמונים והחלב לקערת הקמח, ומערבבים במטרפה רק עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את החלבונים, ומערבבים שוב בכמה תנועות קצרות.
  7. מחממים את המחבת מעל להבה בינונית ומרססים בתרסיס השמן. יוצקים לתוך המחבת תלוליות מהבלילה ומטגנים רק עד שמופיעות בועות בשולי הפנקייק, והוא מזהיב בצידו התחתון. הופכים ומטגנים עוד כמה שניות, רק עד הזהבה. לפני שממשיכים, בודקים אם צריך לשמן שוב את המחבת.
  8. מעבירים את הפנקייקים לצלחת הגשה בליווי מייפל, חמאה, דבש ופירות.

הערות

  • להגשה אפשר לבחור בכל פרי שאוהבים: תותים, ענבים, תפוזים או פירות יער

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 89.1 קק״ל 1068.8 קק״ל
פחמימות 8.0 גרם 96.3 גרם
שומן 5.0 גרם 60.2 גרם
נתרן 172.4 מ״ג 2068.6 מ״ג
חלבון 3.0 גרם 35.6 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.1 גרם
שומן רווי 2.7 גרם 32.9 גרם
כולסטרול 52.8 מ״ג 634.0 מ״ג
סידן 30.5 מ״ג 365.6 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 3.3 מ״ג
אשלגן 44.5 מ״ג 533.5 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 3.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody