פרוסות אנטריקוט עם ארטישוק ירושלמי וזיתים

משה שגב מכין מנה מיוחדת של פרוסות אנטריקוט צרוב בליווי תבשיל ארטישוק ירושלמי, זיתים, אריסה ולימון כבוש. מנה משגעת וטעימה במיוחד
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

תבשיל ארטישוק ירושלמי

אנטריקוט

אופן הכנה

  1. מבשלים את הארטישוק הירושלמי עד שהוא רך כמעט לחלוטין. פורסים את הכרישה. חותכים את העגבניות לפלחים. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  2. מכינים את התבשיל: מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים את הכרישה ומאדים עד להזהבה. מוסיפים זיתים, לימון כבוש, אריסה ועגבניות ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את עשבי התיבול בשלמותם ומכבים את האש.
  3. מעבירים את הארטישוק הירושלמי לתבנית אפייה עמוקה ויוצקים מעל את התבשיל. אופים כ-30 דקות.
  4. מכינים את הסטייקים: מחממים את המחבת וצולים היטב מכל הצדדים את נתח הבשר עד למידה הרצויה. ממליחים ומפלפלים. מסירים מהאש ופורסים לפרוסות.
  5. מוציאים את תבנית האפייה מהתנור ומניחים מעל את פרוסות הבשר. מגישים מיד.

הערות

  • מומלץ לאפות את הבשר בתנור על גבי רשת צלייה ומעל התבשיל. כך כל הנוזלים שהבשר מגיר יורדים היישר לתבשיל ומעשירים אותו

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 1030.1 קק״ל 4120.4 קק״ל
פחמימות 62.3 גרם 249.3 גרם
שומן 71.0 גרם 284.1 גרם
נתרן 3588.3 מ״ג 14353.1 מ״ג
חלבון 41.9 גרם 167.7 גרם
סיבים תזונתיים 8.7 גרם 34.8 גרם
שומן רווי 20.7 גרם 82.8 גרם
כולסטרול 129.5 מ״ג 518.0 מ״ג
סידן 184.8 מ״ג 739.2 מ״ג
ברזל 16.4 מ״ג 65.5 מ״ג
אשלגן 2166.2 מ״ג 8664.7 מ״ג
אבץ 6.6 מ״ג 26.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody