פתיתים עם קציצת בשר ברוטב אפונה ובצל ירוק

אהרוני מכין תבשיל פתיתים אהוב ומוכר שמוגש עם קציצת בקר ענק מעל ורוטב שמשלב אפונה ובצל ירוק. אפשר לשבת מסביב לצלחת ולהתחלק בקציצה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    23

מצרכים

פתיתים

קציצה

רוטב

אופן הכנה

  1. מכינים את הפתיתים כמו פסטה: מרתיחים שפע מים מומלחים בסיר גדול. ברתיחה מוסיפים את הפתיתים ומבשלים עד שהם רכים. מסננים, שוטפים במים קרים ומסננים בשנית.
  2. מכינים את הקציצה: מרטיבים את פרוסת הלחם. שמים במעבד מזון את הפלפל החריף, השום, הבצל, הפטרוזיליה, הנענע והלחם ומרסקים לתערובת פירורית.
  3. מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר הטחון, הביצה, מלח פלפל ולשים היטב.
  4. יוצרים מהתערובת קציצה אחת גדולה ופחוסה.
  5. מחממים את שמן הזית במחבת בינונית ומטגנים את הקציצה עד להשחמה. מנקזים את השמן לקערית, הופכים את הקציצה לצלחת, מחזירים את השמן למחבת ומחליקים את הקציצה לטיגון בצד השני.
  6. קוצצים את השום והבצל. חותכים גס את העגבניות המיובשות. קולים את הצנוברים על מחבת יבשה.
  7. מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים עד להזהבה.
  8. מוסיפים את העגבניות המיובשות, הפתיתים, מלח, פלפל ושבבי צ’ילי ומערבבים.
  9. מוסיפים את רכז העגבניות, הבצל הירוק והאפונה ומערבבים שוב.
  10. מעבירים את הפתיתים לצלחת הגשה, מניחים מעל את הקציצה, מפזרים את הצנוברים והבצל הירוק ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 886.6 קק״ל 2659.7 קק״ל
פחמימות 53.9 גרם 161.7 גרם
שומן 50.4 גרם 151.2 גרם
נתרן 1813.6 מ״ג 5440.7 מ״ג
חלבון 56.3 גרם 168.9 גרם
סיבים תזונתיים 6.7 גרם 20.2 גרם
שומן רווי 14.4 גרם 43.3 גרם
כולסטרול 242.0 מ״ג 726.1 מ״ג
סידן 166.5 מ״ג 499.5 מ״ג
ברזל 8.8 מ״ג 26.3 מ״ג
אשלגן 1257.5 מ״ג 3772.4 מ״ג
אבץ 9.8 מ״ג 29.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    nad

    מה זה מכינים את הפתיתים לפי הוראות היצרן וקוטפים במים קרים?איך אפשר להכין לפי הוראות היצרן ואז לשטוף ?זה לא כמו להכין פסטה

      Avatar
      Foody Foody

      הייתה טעות במתכון, תיקנו אותו. תודה ובהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody