
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים23
מצרכים
פתיתים
-
2 כוסות פתיתים
קציצה
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
3 שיני שום
-
1/2 בצל בינוני
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1/2 צרור נענע
-
1 פרוסה לחם אחיד
-
1 ביצה M
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
טיגון
רוטב
-
3 כפות שמן זית
-
3 שיני שום
-
1/2 בצל בינוני
-
6 עגבניות מיובשות בינוניות
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כף גדושה רסק עגבניות
-
3 גבעולי בצל ירוק
-
1 כוס אפונה ירוקה קפואה
אופן הכנה
- מכינים את הפתיתים כמו פסטה: מרתיחים שפע מים מומלחים בסיר גדול. ברתיחה מוסיפים את הפתיתים ומבשלים עד שהם רכים. מסננים, שוטפים במים קרים ומסננים בשנית.
- מכינים את הקציצה: מרטיבים את פרוסת הלחם. שמים במעבד מזון את הפלפל החריף, השום, הבצל, הפטרוזיליה, הנענע והלחם ומרסקים לתערובת פירורית.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר הטחון, הביצה, מלח פלפל ולשים היטב.
- יוצרים מהתערובת קציצה אחת גדולה ופחוסה.
- מחממים את שמן הזית במחבת בינונית ומטגנים את הקציצה עד להשחמה. מנקזים את השמן לקערית, הופכים את הקציצה לצלחת, מחזירים את השמן למחבת ומחליקים את הקציצה לטיגון בצד השני.
- קוצצים את השום והבצל. חותכים גס את העגבניות המיובשות. קולים את הצנוברים על מחבת יבשה.
- מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את העגבניות המיובשות, הפתיתים, מלח, פלפל ושבבי צ’ילי ומערבבים.
- מוסיפים את רכז העגבניות, הבצל הירוק והאפונה ומערבבים שוב.
- מעבירים את הפתיתים לצלחת הגשה, מניחים מעל את הקציצה, מפזרים את הצנוברים והבצל הירוק ומגישים.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
3
מנות
קלוריות
886.6
קק״ל
2659.7
קק״ל
פחמימות
53.9
גרם
161.7
גרם
שומן
50.4
גרם
151.2
גרם
נתרן
1813.6
מ״ג
5440.7
מ״ג
חלבון
56.3
גרם
168.9
גרם
סיבים תזונתיים
6.7
גרם
20.2
גרם
שומן רווי
14.4
גרם
43.3
גרם
כולסטרול
242.0
מ״ג
726.1
מ״ג
סידן
166.5
מ״ג
499.5
מ״ג
ברזל
8.8
מ״ג
26.3
מ״ג
אשלגן
1257.5
מ״ג
3772.4
מ״ג
אבץ
9.8
מ״ג
29.3
מ״ג
תגובות (2)
מה זה מכינים את הפתיתים לפי הוראות היצרן וקוטפים במים קרים?איך אפשר להכין לפי הוראות היצרן ואז לשטוף ?זה לא כמו להכין פסטה
הייתה טעות במתכון, תיקנו אותו. תודה ובהצלחה!