סלט סלק ברברי של יונית צוקרמן

גרסא צבעונית, טבעונית וטעימה לסלט סלק ברברי, עם אגוזים, מלפפונים ועוד דברים טובים, בכמה דקות הכנה תשימו על השולחן סלט סלק שאף אחד לא יוכל להתעלם ממנו
גרסא צבעונית, טבעונית וטעימה לסלט סלק ברברי, עם אגוזים, מלפפונים ועוד דברים טובים, בכמה דקות הכנה תשימו על השולחן סלט סלק שאף אחד לא יוכל להתעלם ממנו
  • יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 2.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 5 דק׳
  • קלוריות
    2422
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2422.1 קק״ל 2422.1 קק״ל
    פחמימות 219.1 גרם 219.1 גרם
    שומן 93.1 גרם 93.1 גרם
    נתרן 3429.7 מ״ג 3429.7 מ״ג
    חלבון 90.2 גרם 90.2 גרם
    סיבים תזונתיים 166.9 גרם 166.9 גרם
    שומן רווי 13.1 גרם 13.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 3854.0 מ״ג 3854.0 מ״ג
    ברזל 33.1 מ״ג 33.1 מ״ג
    אשלגן 26134.8 מ״ג 26134.8 מ״ג
    אבץ 17.8 מ״ג 17.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 5 דק׳
  • קלוריות
    2422
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2422.1 קק״ל 2422.1 קק״ל
    פחמימות 219.1 גרם 219.1 גרם
    שומן 93.1 גרם 93.1 גרם
    נתרן 3429.7 מ״ג 3429.7 מ״ג
    חלבון 90.2 גרם 90.2 גרם
    סיבים תזונתיים 166.9 גרם 166.9 גרם
    שומן רווי 13.1 גרם 13.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 3854.0 מ״ג 3854.0 מ״ג
    ברזל 33.1 מ״ג 33.1 מ״ג
    אשלגן 26134.8 מ״ג 26134.8 מ״ג
    אבץ 17.8 מ״ג 17.8 מ״ג
    סגור

סלט סלק ברברי מפואר ומרשים, שיגנוב את ההצגה מכל הסלטים. ערימה של סלקים מקולפים וחתוכים למקלות, עם נבטים, מלפפונים, אגוזי לוז, סלרי ושומשום משגע. הסלט שבמתכון הזה לא מבושל, מדובר בסלק חי. זה סלט סלק שמחזיק יום אחד בכלי אטום במקרר, אבל מי צריך יותר? הוא יסתיים לפני שתספיקו להכניס אותו למקרר.

סלט סלק הוא תמיד בחירה מצוינת כשחושבים איזה סלט כדאי להכין. הוא מזין מאוד, יש לו צבע משגע (אז הוא תמיד נראה נהדר) והוא מתקתק בגלל הטעם של הסלק (וגם בגלל הרוטב , שיש בו דבש ותמיד אפשר להחליף גם בסילאן).

הוא נהדר כמנה ראשונה והולך טוב גם לצד מנה עיקרית. מתאים לארוחת צהריים, ערב, ארוחת שישי, ארוחת חג, ליד בשר, ליד דגים – הוא פשוט הולך עם הכל.

סלט סלק גם בריא מאוד לגוף. הסלק מגן על הלב, משכך כאבים, עשיר בוויטמינים, נוגדי חמצון, משפר את זרימת הדם, מנקה רעלים – וזה רק על קצה המזלג. טעים, בריא ומשגע – אתם באמת צריכים עוד סיבות כדי להכין ולאכול את הסלט הזה?

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 2.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מצרכים

רוטב


אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים - כולל מצרכי הרוטב.
  2. מניחים 10 דק למיזוג טעמים ומעבירים לכלי הגשה.

    סלט סלק ברברי. צילום: שניר גוואטה
    סלט סלק ברברי. צילום: שניר גוואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט סלק ברברי של יונית צוקרמן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    נחמה שפיגל

    ברוטב זה שומשום או שמן שומשום?

      Avatar
      Foody Foody

      שומשום קלוי.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות