צ’ולנט טבעוני – כמעט כמו הדבר האמיתי

מי אמר שטבעונים נהנים פחות? מתכון לצ'ולנט טבעוני שלא יקפח אף צמחוני, טבעוני או קרנבורי מצוי. קצת סבלנות ויש לכם אחלה מנה על הצלחת
מי אמר שטבעונים נהנים פחות? מתכון לצ'ולנט טבעוני שלא יקפח אף צמחוני, טבעוני או קרנבורי מצוי. קצת סבלנות ויש לכם אחלה מנה על הצלחת
  • יעל טל
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה שעתיים ו-20 דק׳
    כולל 8 שעות
  • קלוריות
    474
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 474.0 קק״ל 2370.1 קק״ל
    פחמימות 70.8 גרם 354.0 גרם
    שומן 8.7 גרם 43.7 גרם
    נתרן 2451.1 מ״ג 12255.3 מ״ג
    חלבון 15.4 גרם 76.8 גרם
    סיבים תזונתיים 17.6 גרם 87.8 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 6.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 235.4 מ״ג 1176.9 מ״ג
    ברזל 4.5 מ״ג 22.6 מ״ג
    אשלגן 2594.3 מ״ג 12971.7 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 9.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה שעתיים ו-20 דק׳
    כולל 8 שעות
  • קלוריות
    474
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 474.0 קק״ל 2370.1 קק״ל
    פחמימות 70.8 גרם 354.0 גרם
    שומן 8.7 גרם 43.7 גרם
    נתרן 2451.1 מ״ג 12255.3 מ״ג
    חלבון 15.4 גרם 76.8 גרם
    סיבים תזונתיים 17.6 גרם 87.8 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 6.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 235.4 מ״ג 1176.9 מ״ג
    ברזל 4.5 מ״ג 22.6 מ״ג
    אשלגן 2594.3 מ״ג 12971.7 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 9.2 מ״ג
    סגור

עם בוא החורף מתחילה עונת הצ’ולנט. הסיר המהביל הממלא את הבית בריחות תבשיל מעולים של קטניות, בשר, דגנים ותבלינים “מדגדג” לכל הצמחונים והטבעונים שנהנים רק מהריח אבל לא טועמים… אז למענם ולרווחתם אנחנו מביאים לכם את המתכון

לצ’ולנט הטבעוני הזה שהוא התבשיל הכי קרוב ל”דבר האמיתי” ומכיוון ששעועית אדומה מהווה את המרכיב המרכזי בו הוא גם עשיר בחלבונים.

לעוד מתכונים של יעל טל

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ארוחות
יעל טל
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מבשלים מראש את השעועית האדומה (משרים לילה במים, מסננים מהמים ומבשלים בסיר עם מים עד ריכוך).
  2. חותכים את הגזר לקוביות בינוניות ומבשלים בסיר מים יחד עם תפוחי האדמה השלמים כרבע שעה.
  3. בתום הבישול מסננים, מקלפים בעדינות את קליפת תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בינוניות.
  4. בזמן בישול הגזר ותפוח האדמה קוצצים דק 2 בצלים וחותכים את העגבניות לקוביות.
  5. מטגנים את הבצל בשמן זית עד להשחמה קלה ומוסיפים את העגבניות, השום, הפלפל החריף והסלרי.
  6. מבשלים כ-10 דקות על אש בינונית ומוסיפים את רסק העגבניות, המים, המלח, הפפריקה המתוקה והפלפל.
  7. כשהרוטב מתחבר, מוסיפים את השעועית, הגזרים ותפוחי האדמה ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. משאירים על אש נמוכה למשך 45 דקות ומערבבים מדי פעם.
  8. מגישים עם או מעל אורז.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
צ’ולנט טבעוני – כמעט כמו הדבר האמיתי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות