צ’וקור – מאפה גבינות משפחתי בצורת שבלול

צ'וקור זה מאפה מלוח בלקני, פריך מבחוץ ונימוח מבפנים, טעים ופשוט להכנה, שהכי מזכיר בורקס שבלול משפחתי גדול במילוי תרד וגבינת פטה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

מאפה

מלית תרד וגבינה

אופן הכנה

  1. מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. מגרדים קשקבל, מפוררים פטה.
  2. מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את עלי התרד.
  3. מערבבים ומטגנים למשך 2-3 דקות עד שהעלים “נובלים” ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין. סוחטים מנוזלים מיותרים בידיים, ומניחים בקערה.
  4. מוסיפים את הגבינות, ומתבלים בפלפל שחור ובאגוז מוסקט.
  5. פורשים את כל הבצק על משטח העבודה. מניחים את המלית בשורה לרוחב השליש התחתון, ומגלגלים לרולדה. את הרולדה שהתקבלה מלפפים סביב עצמה לקבלת שבלול.
  6. מעבירים לנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח לקישוט.
  7. אופים בחום של 160 מעלות למשך שעה, עד שגם התחתית שחומה והריח משגע אתכם.
  8. מוציאים מהתנור ומגישים את השבלול בשלמותו לשולחן.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3303.0 קק״ל 3303.0 קק״ל
פחמימות 231.5 גרם 231.5 גרם
שומן 216.5 גרם 216.5 גרם
נתרן 6328.7 מ״ג 6328.7 מ״ג
חלבון 102.1 גרם 102.1 גרם
סיבים תזונתיים 19.4 גרם 19.4 גרם
שומן רווי 110.6 גרם 110.6 גרם
כולסטרול 379.8 מ״ג 379.8 מ״ג
סידן 2238.9 מ״ג 2238.9 מ״ג
ברזל 30.5 מ״ג 30.5 מ״ג
אשלגן 3985.2 מ״ג 3985.2 מ״ג
אבץ 12.8 מ״ג 12.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody