צ’יפס בטטה מושלם – קריספי, מתובל ו… אפוי!
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 171.7 קק״ל 686.8 קק״לפחמימות 15.1 גרם 60.3 גרםסוכר 0.7 גרם 2.7 גרםשומן 12.6 גרם 50.3 גרםנתרן 744.0 מ״ג 2976.0 מ״גחלבון 0.3 גרם 1.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 12.1 מ״ג 48.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 130.0 מ״ג 519.9 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 5 דק׳כולל שעה
-
קלוריות172
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 171.7 קק״ל 686.8 קק״לפחמימות 15.1 גרם 60.3 גרםסוכר 0.7 גרם 2.7 גרםשומן 12.6 גרם 50.3 גרםנתרן 744.0 מ״ג 2976.0 מ״גחלבון 0.3 גרם 1.0 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 12.1 מ״ג 48.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 130.0 מ״ג 519.9 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
אוהבים צ’יפס? ברור! מי לא? אבל ריחות הטיגון בבית שנדבקים לקירות ולבגדים והבריאות שלא בדיוק הולכת יד ביד עם הטיגוניישן הזה מכוונות אותנו למצוא פיתרון אחר. יגענו ומצאנו צ’יפס מושלם בתנור. צ’יפס בטטה קצת מתקתק, עם תבלינים, אפוי בתנור ונפלא עם קטשופ, מיונז, סטייק, דג או סלט. צ’יפס מושלם כבר אמרנו? אז אל תהיו בטטות ולכו להכין!
מרכיבים 9 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 172 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
לתערובת התבלינים לציפוי הבטטות:
-
3 כפות שמן זית
-
2 שיני שוםכתוש
-
3 כפות סילאן
-
1 כף רוטב צ’ילי חריף קנוראפשר לוותר או לשים יותר, תלוי כמה אוהבים חריף.
-
1 כפית גדושה פפריקה מעושנתאו פפריקה מתוקה.
-
1 כפית מלח גס
-
3 כפות גדושות קורנפלור
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות.
- קולפים את הבטטות. חותכים לצ’יפס ארוך בעובי של 1 ס”מ. שוטפים את צ’יפס הבטטות היטב תחת מים זורמים, ושמים בקערה עם מים למשך חצי שעה - כך העמילן יצא מהבטטות ויגרום להן להיות קריספיות יותר. מסננים, מניחים על מגבת יבשה ומייבשים.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הציפוי ומכניסים לשקית יחד עם הבטטות. משקשקים היטב עד שכל הבטטות מצופות. ניתן להכניס את השקית בשלב הזה למקרר ולהוציא בסמוך לארוחה.
- מצפים תבניות תנור בנייר אפייה ומניחים את הצ’יפס על התבניות במרווחים של 1/2 ס”מ.
- אופים כ-20 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים את הצ’יפסים בעזרת מלקחיים לצד הלא אפוי ומחזירים לעוד 15 דקות אפייה.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות.
- קולפים את הבטטות. חותכים לצ’יפס ארוך בעובי של 1 ס”מ. שוטפים את צ’יפס הבטטות היטב תחת מים זורמים, ושמים בקערה עם מים למשך חצי שעה - כך העמילן יצא מהבטטות ויגרום להן להיות קריספיות יותר. מסננים, מניחים על מגבת יבשה ומייבשים.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הציפוי ומכניסים לשקית יחד עם הבטטות. משקשקים היטב עד שכל הבטטות מצופות. ניתן להכניס את השקית בשלב הזה למקרר ולהוציא בסמוך לארוחה.
- מצפים תבניות תנור בנייר אפייה ומניחים את הצ’יפס על התבניות במרווחים של 1/2 ס”מ.
- אופים כ-20 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים את הצ’יפסים בעזרת מלקחיים לצד הלא אפוי ומחזירים לעוד 15 דקות אפייה.
הערות
- אתם מוזמנים להחליף את התבלינים באחרים ופשוט לשחק. כן, המטבח הוא מגרש משחקים נפלא ומותר לשחק עם אוכל!
הערות
- אתם מוזמנים להחליף את התבלינים באחרים ופשוט לשחק. כן, המטבח הוא מגרש משחקים נפלא ומותר לשחק עם אוכל!
תגובות (43)
יצא מזעזע, דוחה ברמות… עשיתי אחד לאחד מה שאמרתם וזה לא יוצא קריספי, יוצא סאגי ומתוק בקטע קיצוני. מתכון מזעזע
היי רותם, אפיה בתנור משתנה מתנור לתנור וניתן לפחית במתיקות
ניסיתי להכין בלי רוטב צילי (כי אין לי). אחרי שהוספתי קורנפלור יצאה משחה סמיכה מאוד שלא נתפסה בשום צורה על הבטטות, גם כשהוספתי שמן… בסוף הוספתי מים בהדרגה עד שנהיה משהו שאפשר לצפות איתו. יצא ממש טעים ובאמת קריספי!
היי מעיין, שמחים שיצאה לך מנה טעימה. הכי כיף להתנסות בדברים חדשים במטבח
ליבש ממש או לנגב?
היי נועה, כן, צריך לייבש לא רק לנגב את הבטטות.
קטגוריות
- אוכל איטלקי
- אוכל אמריקאי
- אוכל אנגלי
- אוכל דרום אמריקאי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בריאה
- ארוחה בשרית
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה מהירה קנור
- ארוחה משפחתית קנור
- ארוחה צמחונית קנור
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת ילדים
- ארוחת לילה
- בראנץ'
- יום העצמאות
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני שבועות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים לחנוכה
- מתכונים לפסח
- מתכונים צמחוניים
- פיקניק
- צ'יפס זה החיים
- תוספות