-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 232.1 קק״ל 928.2 קק״לפחמימות 35.1 גרם 140.4 גרםשומן 7.5 גרם 30.0 גרםנתרן 193.9 מ״ג 775.8 מ״גחלבון 3.9 גרם 15.6 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.1 מ״ג 0.3 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 0.1 מ״ג 0.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים4
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות232
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 232.1 קק״ל 928.2 קק״לפחמימות 35.1 גרם 140.4 גרםשומן 7.5 גרם 30.0 גרםנתרן 193.9 מ״ג 775.8 מ״גחלבון 3.9 גרם 15.6 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.1 מ״ג 0.3 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 0.1 מ״ג 0.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
חוזרים לשגרה למרות שהחג היה קצר. כולם מרגישים צורך עז לחזרה מאוזנת ומהנה לשגרה. שגרה נינוחה ושלווה, שגרה שלא בא לי לעשות בה יותר מידי ויתורים ועל כך הומצא הצ’יפס הקירספי ביקום שמכינים בתנור.
הביס הראשון שתתנו ממנו יהפוך אתכם למאושרים ביקום, זה ביס שכל אחד יתמוגג ממנו , הקאנץ’ המתפצח הזה שהפה שלכם יפגוש יהפוך אתכם למעריצים מספר אחת של המתכון הזה. השיזוף של תפוחי האדמה יגרמו לכם לבהות בהם שעות, הנצנוץ שלהם יגרום לכם לפנטז עליהם ברגעי רעב מתוקים במהלך היום.
כשאני רעבה ובא לי משהו מפנק וטוב אני מכינה אותם, בדרך חזרה מהעבודה אני כבר מוודאה שהתנור חומם, אני מגיעה מניחה את התיק ומיד שוטפת ידיים, שולפת את הקרש וסכין החיתוך שלי ומתחילה במלאכה. חותכת את תפוחי האדמה לפלחי אושר מתוקים שגורמים ללבי להחסיר פעימה. מניחה אותם באהבה ונחת על מגש האפייה ונותנת לתנור לעשות את קסמיו.
הריח בבית מתחיל לדגדג באפינו, השולחן מתחיל לקבל צורה של ארוחת ערב, כולנו עם חיוכים ענקיים מוכנים לפלחים השזופים והנוצצים שלנו. כשהם יוצאים מהתנור ההסתערות ענקית, כל אחד בוחר לתת ביס במקום אחר, אני אוהבת להתחיל מהפינה מיכאל מתפתה לביס בדיוק במרכז ונוי מחסל הכל בשני ביסים.
כמה קסם יכול להיות בתבנית תפוחי אדמה זהובים ונוצצים. קסם שמעניק שלווה בנפש, בגוף ובכל רגע ביום. כמה דקות בודדות וגם לכם יהיו פלחי תפוחי אדמה שזופים ונוצצים על השולחן.
ימי קראנץ’ מאושרים!
מרכיבים 4 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 232 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 תפוחי אדמה בינונייםשטופים היטב עם הקליפה. אני ממליצה על תפוחי אדמה עם קליפה אדומה
-
3 כפות שמן זית
-
1 קורט מלח דק
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו. מרפדים תבנית תנור סטנדרטית בנייר אפייה טבעי.
- שופכים על התבנית 3 כפות שמן זית וקורט מלח ומורחים על הנייר האפייה כך שיהיה משומן בכל חלקיו.
- חותכים את תפוחי האדמה לפלחים, חותכים כל תפוח אדמה לחצי לאורכו, וכל חצי חותכים לאורכו לכ-6 פלחים.
- מניחים כל פלח על תבנית האפייה המשומנת, מסדרים את הפלחים זה לצד זה ולא זה מעל זה, כאן מסתתר הסוד לקריספיות.
- מניחים על התבנית תפוחי האדמה שלנו נייר אפייה נוסף ומכניסים לתנור לכ-30-40 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים (ניתן לבדוק בעזרת מזלג).
- ברגע שתפוחי האדמה מתרככים, מורידים את נייר האפייה העליון, ומניחים את התבנית על רצפת התנור - לא במסילת התנור, ממש ישירות על רצפת התנור. פעולה זו תיצור לנו קרום קריספי וטעים לתפוחי האדמה.
- צורבים את תפוחי האדמה משני צדדיהם החשופים למשך 7-10 דקות מכל צד. מוציאים מהתנור ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו. מרפדים תבנית תנור סטנדרטית בנייר אפייה טבעי.
- שופכים על התבנית 3 כפות שמן זית וקורט מלח ומורחים על הנייר האפייה כך שיהיה משומן בכל חלקיו.
- חותכים את תפוחי האדמה לפלחים, חותכים כל תפוח אדמה לחצי לאורכו, וכל חצי חותכים לאורכו לכ-6 פלחים.
- מניחים כל פלח על תבנית האפייה המשומנת, מסדרים את הפלחים זה לצד זה ולא זה מעל זה, כאן מסתתר הסוד לקריספיות.
- מניחים על התבנית תפוחי האדמה שלנו נייר אפייה נוסף ומכניסים לתנור לכ-30-40 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים (ניתן לבדוק בעזרת מזלג).
- ברגע שתפוחי האדמה מתרככים, מורידים את נייר האפייה העליון, ומניחים את התבנית על רצפת התנור - לא במסילת התנור, ממש ישירות על רצפת התנור. פעולה זו תיצור לנו קרום קריספי וטעים לתפוחי האדמה.
- צורבים את תפוחי האדמה משני צדדיהם החשופים למשך 7-10 דקות מכל צד. מוציאים מהתנור ומגישים.
הערות
- ניתן לשמור במקרר ל-3 ימים בקופסה אטומה כמובן שהאפקט הקריספי נעלם אחרי שהצ'יפס מתקרר.
- הצעת הגשה, ממליצה להגיש לצד מטבל קר כמו שמנת חמוצה /גבינת שמנת /מיונז /קטשופ וסלט מרענן וטרי.
הערות
- ניתן לשמור במקרר ל-3 ימים בקופסה אטומה כמובן שהאפקט הקריספי נעלם אחרי שהצ'יפס מתקרר.
- הצעת הגשה, ממליצה להגיש לצד מטבל קר כמו שמנת חמוצה /גבינת שמנת /מיונז /קטשופ וסלט מרענן וטרי.
הכנתם את המתכון?
תגובות (14)
ואם אני רוצה פרוסות דקות במקום פלחים , האם אפשרי ?
אפשר.
איזה מתכון מעולה
כמה קליל ככה טעים! מתכון אליפות
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת ילדים
- ארוחת לילה
- בראנץ'
- יום העצמאות
- ל"ג בעומר
- מטוגנים מכל העולם
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני שבועות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים לחנוכה
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים מהירים
- מתכונים צמחוניים
- סנו-סושי
- עם הילדים במטבח
- צ'יפס זה החיים
- תוספות
- תפוחי אדמה