צלי בקר עם דובדבנים לתחילתה של שנה אחרת

בערבי חג לא רק הלב של דפי קרמר נפתח, אם כי גם הנחיריים ונאספים לתוכה ריחות תבשיליהם של כל השכנים. היא מצידה מוסיפה ריחות של ילדות ושל צלי בקר עם דובדבנים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    24 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

תשרי. שנה חדשה נפרשת עלינו לטובה.

יש רגע קסום בערבי חג, שכאילו כל אנרגיית החג מזקקת עצמה לתוכם. הרגע הזה, הוא דווקא הרגע שלפני. כך לפחות זה מרגיש לי בנשמה.

השמש מתכוננת לצלילה עמוקה בים, כשתזרח עלינו, יהיה זה בוקר של שנה אחרת.

השמיים כבר שמי דמדומים, בכבישים יש תנועה מיוחדת, אלה לא הפקקים הרגילים - יבחינו חדי העין… הכול כבר מסתדר, מתארגן ומתחגג. תחנות הרדיו משדרות פס קול שכולו צריבות נעימות של געגוע, והלב מתרחב.

במקרה שלי לא רק הלב, אם כי גם הנחיריים, ופתאום כאילו נאספים לתוכי דרכם באחת ריחות תבשיליהם של כל השכנים והשכנות. כור היתוך ריחני ומרגש שכולו אומר חג.

אני אוהבת ערבי חג, בניגוד לאינספור ימי חול, הם מעוררים בי תחושה קמאית ונדירה של שייכות. אלוהים יודעת למה.

חלק מהכניסה המפוארת שלי למטבח בגילי המופלג נבע מהרצון האמיתי לחקור או בעיקר להבין עם החושים הפעילים שלי (6-8 אם תשאלו את בן זוגי) את היסודות של הטעמים המוטמעים בDNA- של עליו גדלתי, את אותם גווני טעם וניצוצות ריח שמפעילים אותי כל כך, לפעמים עד כדי צחוק, לעיתים עד דמע.

יש לי בארכיון שבלשון טעמים של חג. לא משנה כמה אשכלל אותם, אצלחת אותם ואשחק בהם, טעמם הבסיסי וחזר שמור לימים האלה. כזה הוא הנתח האחורי מלא העסיס שאתם הולכים להכין.

בשר הוא עניין. הרבה יראת כבוד יש בי לנתחים שהניעו עד לא מזמן חיים שלמים. צריך להבין אותו ובו בשביל לדייק את טעמיו עם מרקמו.

בגילוי נאות אצהיר פה שאני לא דייקנית גדולה, ועל כן תודה לאל שטיפול בבשר הוא גם עניין בן דורי אצלנו - והנה ממש כאן בשורות הבאות אני הולכת לחשוף סודות משפחתיים - יש בזה מידה של אינטימיות וכאילו בשיתוף עצמו כל אחד ואחת מכם ייטול על עצמו מעט מהגעגוע הזה שלי שמתחדד כל כך בעונות המעבר ובתקופות החגים.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מרתיחים סיר גדול עם מים, מקלות קינמון, כוכבי אניס 4 שיני שום דפוקות, 2 גזרים שלמים, כף מלח וכף סוכר.
  2. כשהמים רותחים מוסיפים את נתח הבשר מכסים את הסיר ומבשלים כשעתים וחצי.
  3. חותכים את הבצלים לרצועות, את הכרישה לטבעות של סנטימטר, ואת יתר הגזרים לרצועות גסות.
  4. בסיר נפרד, בחום נמוך מחממים את השמן ומוסיפים את הירקות החתוכים לתהליך איטי עד שיזהיבו.
  5. כשבישול הנתח הסתיים, מעבירים לקירור.
  6. את הציר מצמצמים בחום נמוך כחצי שעה, מערבבים כל 10 דקות.
  7. כשנתח הבשר התקרר, פורסים אותו לפרוסות עדינות של 3-4 מילמטרים.
  8. מוסיפים לסיר עם הירקות המוזהבים את פרוסות הבקר, את הדובדבנים ואת ציר הבקר (בערך 2.5 כוסות ציר).
  9. מערבבים את תכולת הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כשעה נוספת.
  10. מומלץ להגיש עם גרעיני רימונים ונענע.
פורסים לפרוסות דקות
פורסים לפרוסות דקות

 

קבלו עוד מתכונים שווים לעוד מנות חגיגיות:

מתכון בצלים ממולאים בבשר ברוטב סילאן

מתכון עוף שלם בתנור של משה שגב

מתכון רוסטביף סינטה של משה שגב

מתכון קדירת בשר וירקות ביין של שי-לי ליפא

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 918.1 קק״ל 5508.6 קק״ל
פחמימות 26.0 גרם 155.7 גרם
שומן 33.9 גרם 203.3 גרם
נתרן 1588.7 מ״ג 9532.2 מ״ג
חלבון 80.2 גרם 481.4 גרם
סיבים תזונתיים 5.2 גרם 31.2 גרם
שומן רווי 1.9 גרם 11.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 97.1 מ״ג 582.9 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 8.5 מ״ג
אשלגן 590.8 מ״ג 3545.0 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 1.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody