צלי בקר ביין לבן, שורשים, דבש ותימין

מתחשק לכם לאכול משהו חם ומנחם שיחמם לכם את החורף? אודי ואושר מכינים צלי בקר עם שורשים ברוטב יין לבן משגע
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 230 מעלות או לטמפרטורה מקסימלית. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. חותכים את הבשר לקוביות גדולות. פורסים את הבצל והכרישה. חותכים גס את שורש הכוסברה והפטרוזיליה. קוצצים את התרד.
  2. מעבירים את הירקות לתבנית תנור גדולה, מרססים בשמן וצולים כ-30 דקות, או עד שהם משחימים (הופכים באמצע).
  3. מחממים סיר כבד, מרססים בשמן ומטגנים את קוביות הבשר משני הצדדים עד שהוא משחים.
  4. מוזגים את היין הלבן לסיר עם הבשר, מוסיפים את הטימין, מביאים לרתיחה ומצמצמים 2-3 דקות.
  5. לאחר שהירקות השחימו מעבירים אותם לסיר, מוסיפים את הדבש והמים לגובה של 2/3 מגובה הבשר והירקות. מביאים לרתיחה.
  6. מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות. מכסים את הסיר, מכניסים לתנור וצולים 3 שעות.
  7. לפני ההגשה מעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות, מורידים את המכסה וצולים עוד כשעה.
  8. מכניסים את התרד לסיר, מרטיבים אותו במעט נוזלים, מבשלים 2-3 דקות ומגישים.

הערות

  • אפשר לצלות את הבשר והירקות בתנור כל הלילה בחום של 100-120 מעלות

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 708.0 קק״ל 2831.9 קק״ל
פחמימות 45.6 גרם 182.5 גרם
שומן 26.1 גרם 104.6 גרם
נתרן 970.7 מ״ג 3882.8 מ״ג
חלבון 51.5 גרם 206.1 גרם
סיבים תזונתיים 4.1 גרם 16.3 גרם
שומן רווי 12.5 גרם 50.1 גרם
כולסטרול 142.5 מ״ג 570.0 מ״ג
סידן 150.5 מ״ג 602.1 מ״ג
ברזל 8.4 מ״ג 33.6 מ״ג
אשלגן 643.2 מ״ג 2572.8 מ״ג
אבץ 15.5 מ״ג 61.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody