צ׳יבורקי – כיסון גאורגי במילוי בשר של ג’אנה חן

ג׳אנה חן מכינה מנה קלאסית מהמטבח הגיאורגי: צ׳יבורקי במילוי בשר. כיסוני בצק מטוגנים במלית עסיסית של בשר אנטריקוט שאוכלים עם הידיים
ג׳אנה חן מכינה מנה קלאסית מהמטבח הגיאורגי: צ׳יבורקי במילוי בשר. כיסוני בצק מטוגנים במלית עסיסית של בשר אנטריקוט שאוכלים עם הידיים
  • ג'אנה חן
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    156
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 155.6 קק״ל 2334.3 קק״ל
    פחמימות 1.3 גרם 19.9 גרם
    שומן 12.1 גרם 180.9 גרם
    נתרן 423.5 מ״ג 6352.9 מ״ג
    חלבון 10.0 גרם 149.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.1 גרם
    שומן רווי 4.2 גרם 62.5 גרם
    כולסטרול 54.7 מ״ג 821.2 מ״ג
    סידן 19.2 מ״ג 287.3 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 18.2 מ״ג
    אשלגן 164.5 מ״ג 2467.2 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 35.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    156
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 155.6 קק״ל 2334.3 קק״ל
    פחמימות 1.3 גרם 19.9 גרם
    שומן 12.1 גרם 180.9 גרם
    נתרן 423.5 מ״ג 6352.9 מ״ג
    חלבון 10.0 גרם 149.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.1 גרם
    שומן רווי 4.2 גרם 62.5 גרם
    כולסטרול 54.7 מ״ג 821.2 מ״ג
    סידן 19.2 מ״ג 287.3 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 18.2 מ״ג
    אשלגן 164.5 מ״ג 2467.2 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 35.0 מ״ג
    סגור

צ’יבורקי היא אחת המנות שהכי מזוהות עם גאורגיה. גם בשר שמן וגם בצק עשוי היטב וקיבלנו את כל מה שהגאורגים אוהבים וגאים בו.

הוראות אכילה: את הצ’יבורקי מחזיקים בשתי ידיים, נוגסים ביס גדול, שואבים מעט מהמיץ שבתוך כיס הבצק וחוזר חלילה. תתכוננו להתלכלך להשמיע קולות וכו…זו עסקת חבילה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את הקמח, מי סודה, ביצה, וודקה, מלח וסוכר. לשים במהירות 1 עם וו לישה במשך 10 דקות.
  2. מוסיפים שמן (2 כפות) ולשים במהירות 2 עוד 5 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת מעליו ונותנים לבצק לנוח בין חצי שעה לשעה.
  3. מרדדים את הבצק וקורצים ממנו כדורים של 60 -70 גרם כל אחד. לשים בידיים כל כדור עוד דקה ומגלגלים שוב לכדור. את הכדורים מניחים על מגש ומכסים ל 15 דקות.
  4. פותחים את הבצק לעלה דק (ראו תמונה).
  5. מכינים את המילוי: מערבבים בקערה בשר, שום, בצל, סודה, זרעי כוסברה, פלפל, מלח ופלפל שאטה.
  6. לשים היטב את הבשר (כ-5 דקות) מה שמאפשר לחלבון שבבשר להתפרק ומתקבלת עיסה דביקה ואחידה.
  7. לוקחים 1-1.5 כף מהבשר ומניחים במרכז הבצק המרודד. ומקפלים את הבצק מסביב לבשר לפי ניסיונכם או לפי התמונות המצורפות.
  8. מחממים שמן בסיר רחב, כאשר השמן חם שמים את הצ’יבורקי בשמן החם, הופכים שיזהיב היטב בשני הצדדים.
  9. הצ’יבורקי אמור להראות נפוח, ומלא נוזלים בכיס הבצק. מגישים חם (ניתן לחמם בתנור לא במיקרו).
מרדדים את כדורי הבצק. צילום: נמרוד גנישר
מרדדים את כדורי הבצק. צילום: נמרוד גנישר
ממלאים בבשר. צילום: נמרוד גנישר
ממלאים בבשר. צילום: נמרוד גנישר
סוגרים. צילום: נמרוד גנישר
סוגרים. צילום: נמרוד גנישר

 

מהדקים היטב. צילום: נמרוד גנישר
מהדקים היטב. צילום: נמרוד גנישר

 

צ׳יבורקי במילוי בשר. צילום: נמרוד גנישר
צ׳יבורקי במילוי בשר. צילום: נמרוד גנישר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
צ׳יבורקי – כיסון גאורגי במילוי בשר של ג’אנה חן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    מרינה יוחננוב

    טעים ומעולכ אנחנו מכינים לפורים כאלה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות