קארי עוף ודלעת עם ניחוחות מהמזרח הרחוק

דפנה קרמר מכינה תבשיל מחמם של קארי עוף ודלעת שאפשר להכין בשלוש גרסאות: בקר, עוף ואפילו טבעוני. תבשיל נהדר מהמטבח התאילנדי
דפנה קרמר מכינה תבשיל מחמם של קארי עוף ודלעת שאפשר להכין בשלוש גרסאות: בקר, עוף ואפילו טבעוני. תבשיל נהדר מהמטבח התאילנדי
  • דפנה קרמר
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    982
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 981.8 קק״ל 3927.2 קק״ל
    פחמימות 37.5 גרם 149.8 גרם
    שומן 72.9 גרם 291.8 גרם
    נתרן 2603.1 מ״ג 10412.5 מ״ג
    חלבון 48.6 גרם 194.4 גרם
    סיבים תזונתיים 8.3 גרם 33.2 גרם
    שומן רווי 47.0 גרם 188.1 גרם
    כולסטרול 95.0 מ״ג 380.0 מ״ג
    סידן 138.0 מ״ג 551.8 מ״ג
    ברזל 8.2 מ״ג 32.7 מ״ג
    אשלגן 1436.4 מ״ג 5745.7 מ״ג
    אבץ 4.9 מ״ג 19.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    982
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 981.8 קק״ל 3927.2 קק״ל
    פחמימות 37.5 גרם 149.8 גרם
    שומן 72.9 גרם 291.8 גרם
    נתרן 2603.1 מ״ג 10412.5 מ״ג
    חלבון 48.6 גרם 194.4 גרם
    סיבים תזונתיים 8.3 גרם 33.2 גרם
    שומן רווי 47.0 גרם 188.1 גרם
    כולסטרול 95.0 מ״ג 380.0 מ״ג
    סידן 138.0 מ״ג 551.8 מ״ג
    ברזל 8.2 מ״ג 32.7 מ״ג
    אשלגן 1436.4 מ״ג 5745.7 מ״ג
    אבץ 4.9 מ״ג 19.5 מ״ג
    סגור

החורף הבטיח להגיע השבוע ואני אדם אופטימי, עד כדי שאני מצליחה להתעלם מההבטחות הקודמות שלו ומהטיזרים האפרוריים והטפטופים שעד כה לא קיבלו תוקף של ממש.

תחת ההנחה שאכן נזכה בימים חורפיים, יש נושא אחד חשוב שחייבים להציף: הצ’ולנט (או החמין). 

 

העולם מתחלק לשניים: אלה שמחכים שלוש עונות לתבשיל הכבד ועז הטעם המגיע ב-50 גוונים של חום ואלה שמנסים להבין מה אותם אנשים מוצאים בטעמים הכבדים. 

ובהרכב החומרים “הנפיץ” (ואני מנסה להיות עדינה) שמבטיח לחמם את החורף ולא בוחל בשום דרך. אני, בטח כבר ניחשתם, נמנית עם הקבוצה השניה והמשתהה.

 

גם אני מחכה לרפד את הבטן בתבשיל חורפי עשיר מלא בטעמים חמים המשמחים את הנשמה. 

ואצלי מדובר בתבשיל שכמעט תמיד יורכב מקארי טוב וחלב קוקוס. אלה הטעמים שמחממים ומרוממים אותי כשהגשם נוקש על החלונות.

יש אינסוף ואריציות מכל קצוות אסיה לתבשילי קארי מהבילים ונהדרים, אבל את האחד שאשתף אותו אתכם היום, פגשתי  בביקור הראשון שלי בצפון תאילנד ויש לי חסד נעורים לטעמיו הטובים לעולם ועד. 

הייתי צעירה מלאת חלומות וסקרנית ומשום מה לא היה דבר בתאילנד של לפני שני עשורים שהצליח להקסים אותי. הרגשתי שהגעתי לסדום ועמורה ופחדתי כנראה להפוך לנציב מלח.

מהר מאד ומבלי להביט לאחור, ברחתי לצפון (ומשם להודו).

בצפון, יחד עם בחור דני (ענק) שהכרתי והאיר לי את הימים ההם ובהמלצתו, נקלעתי לסדנא שלימדה אותי את רזי עלי הקארי. למדתי להפיק מעלי הקארי מחיות בעבודת יד אבל המנה המשמעותית ביותר עבורי איתה יצאתי מסדנא משנת החיים הזו עבורי היא מנת מסמאן קארי עם דלעת וקשיו. מנה שיושבת לי פיקס עם החורף שמתחיל להתרחש עלינו ממש תוך כדי כתיבת שורות אלו. 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מסמאן קארי

הגשה


אופן הכנה

  1. משמנים סיר במעט שמן ומחממים על להבה חזקה. מנמיכים את הלהבה לבינונית.
  2. שמים בסיר את מחיות הקארי, חמאת הבוטנים ורוטב הצ’ילי המתוק ונותנים להם להתפרק. 
  3. מוסיפים חלב קוקוס ומערבבים עד שכל המרכיבים מתאחדים לנוזל אחיד .
  4. מוסיפים את העוף/בקר/טופו.
  5. מוסיפים קוביות דלעת, מלח, סוכר, רוטב דגים, ג’ינג’ר וטבעות צ’ילי.
  6. מבשלים על להבה נמוכה כ-45 דקות.
  7. מגישים: מפזרים מעל עלי בזיליקום ואגוזי קשיו קלויים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קארי עוף ודלעת עם ניחוחות מהמזרח הרחוק

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Moran Aharon

    טעים ביותר!

    Avatar
    Maayan Farchi

תגובות (3)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות