קארי עוף ודלעת עם ניחוחות מהמזרח הרחוק
- דפנה קרמר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1040.0 קק״ל 4160.0 קק״לפחמימות 39.5 גרם 157.8 גרםשומן 77.7 גרם 310.9 גרםנתרן 1784.6 מ״ג 7138.5 מ״גחלבון 50.8 גרם 203.3 גרםסיבים תזונתיים 9.0 גרם 35.9 גרםשומן רווי 48.0 גרם 191.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 142.8 מ״ג 571.4 מ״גברזל 8.4 מ״ג 33.5 מ״גאשלגן 1286.3 מ״ג 5145.3 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 15.7 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1040
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1040.0 קק״ל 4160.0 קק״לפחמימות 39.5 גרם 157.8 גרםשומן 77.7 גרם 310.9 גרםנתרן 1784.6 מ״ג 7138.5 מ״גחלבון 50.8 גרם 203.3 גרםסיבים תזונתיים 9.0 גרם 35.9 גרםשומן רווי 48.0 גרם 191.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 142.8 מ״ג 571.4 מ״גברזל 8.4 מ״ג 33.5 מ״גאשלגן 1286.3 מ״ג 5145.3 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 15.7 מ״גסגור
החורף הבטיח להגיע השבוע ואני אדם אופטימי, עד כדי שאני מצליחה להתעלם מההבטחות הקודמות שלו ומהטיזרים האפרוריים והטפטופים שעד כה לא קיבלו תוקף של ממש.
תחת ההנחה שאכן נזכה בימים חורפיים, יש נושא אחד חשוב שחייבים להציף: הצ’ולנט (או החמין).
העולם מתחלק לשניים: אלה שמחכים שלוש עונות לתבשיל הכבד ועז הטעם המגיע ב-50 גוונים של חום ואלה שמנסים להבין מה אותם אנשים מוצאים בטעמים הכבדים.
ובהרכב החומרים “הנפיץ” (ואני מנסה להיות עדינה) שמבטיח לחמם את החורף ולא בוחל בשום דרך. אני, בטח כבר ניחשתם, נמנית עם הקבוצה השניה והמשתהה.
גם אני מחכה לרפד את הבטן בתבשיל חורפי עשיר מלא בטעמים חמים המשמחים את הנשמה.
ואצלי מדובר בתבשיל שכמעט תמיד יורכב מקארי טוב וחלב קוקוס. אלה הטעמים שמחממים ומרוממים אותי כשהגשם נוקש על החלונות.
יש אינסוף ואריציות מכל קצוות אסיה לתבשילי קארי מהבילים ונהדרים, אבל את האחד שאשתף אותו אתכם היום, פגשתי בביקור הראשון שלי בצפון תאילנד ויש לי חסד נעורים לטעמיו הטובים לעולם ועד.
הייתי צעירה מלאת חלומות וסקרנית ומשום מה לא היה דבר בתאילנד של לפני שני עשורים שהצליח להקסים אותי. הרגשתי שהגעתי לסדום ועמורה ופחדתי כנראה להפוך לנציב מלח.
מהר מאד ומבלי להביט לאחור, ברחתי לצפון (ומשם להודו).
בצפון, יחד עם בחור דני (ענק) שהכרתי והאיר לי את הימים ההם ובהמלצתו, נקלעתי לסדנא שלימדה אותי את רזי עלי הקארי. למדתי להפיק מעלי הקארי מחיות בעבודת יד אבל המנה המשמעותית ביותר עבורי איתה יצאתי מסדנא משנת החיים הזו עבורי היא מנת מסמאן קארי עם דלעת וקשיו. מנה שיושבת לי פיקס עם החורף שמתחיל להתרחש עלינו ממש תוך כדי כתיבת שורות אלו.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1040 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מסמאן קארי
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 כפית ממרח קארי אדום
-
1 כפית ממרח קארי צהוב
-
1 כף גדושה חמאת בוטנים חלקה
-
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
800מ"ל או 2 קופסאות שימורים חלב קוקוס
-
1/2 ק"ג חזה עוף שלםחתוך לקוביות (אפשר להחליף בקוביות טופו או רצועות סינטה)
-
300 גרם דלעתקלופה וחתוכה לקוביות
-
1 כפית מלח דק
-
1 כף סוכר לבן
-
4 ס"מ שורש ג’ינג’רקצוץ
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניחתוך לטבעות דקות
הגשה
-
1 צרור בזיליקוםעלים בלבד
-
1 כוס אגוזי קשיו קלויים
אופן הכנה
- משמנים סיר במעט שמן ומחממים על להבה חזקה. מנמיכים את הלהבה לבינונית.
- שמים בסיר את מחיות הקארי, חמאת הבוטנים ורוטב הצ’ילי המתוק ונותנים להם להתפרק.
- מוסיפים חלב קוקוס ומערבבים עד שכל המרכיבים מתאחדים לנוזל אחיד .
- מוסיפים את העוף/בקר/טופו.
- מוסיפים קוביות דלעת, מלח, סוכר, ג’ינג’ר וטבעות צ’ילי.
- מבשלים על להבה נמוכה כ-45 דקות.
- מגישים: מפזרים מעל עלי בזיליקום ואגוזי קשיו קלויים.
אופן הכנה
- משמנים סיר במעט שמן ומחממים על להבה חזקה. מנמיכים את הלהבה לבינונית.
- שמים בסיר את מחיות הקארי, חמאת הבוטנים ורוטב הצ’ילי המתוק ונותנים להם להתפרק.
- מוסיפים חלב קוקוס ומערבבים עד שכל המרכיבים מתאחדים לנוזל אחיד .
- מוסיפים את העוף/בקר/טופו.
- מוסיפים קוביות דלעת, מלח, סוכר, ג’ינג’ר וטבעות צ’ילי.
- מבשלים על להבה נמוכה כ-45 דקות.
- מגישים: מפזרים מעל עלי בזיליקום ואגוזי קשיו קלויים.
תגובות (5)
בבקשה לתקן- זה לא כשר !ברגע שמערבבים עוף עם דגים גם כרוטב וגם טיפה יש ממש איסור מסכנה
היי אנדראה, תודה רבה, הסרנו את רוטב הדגים מהמתכון
וואו, מתכון מושלם וקל!
משגע!
מושלם!!