ללא טיגוניישן! קבב רומני עם צ’יפס כמו מטוגן של רחלי קרוט

המלך של כל בית רומני הוא כמובן הקבב הרומני, רחלי קרוט עושה כבוד לעדה ומכינה קבב רומני עם צ'יפס כמו מטוגן עם מכשיר הנינג'ה פודי במהירות ובקלי קלות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

אם יש סממן אחד בולט בבית רומני, חוץ ממפות אדומות רקומות, זה ריח השום. שום ברטבים, שום במאפים, שום במרקים ושום בבשר. בכל מתכון שאפשר יש שום. לא פלא שכל מתכון שלי מתחיל עם ראש שום.

ואם יש מתכון אחד הכי בולט במטבח הרומני, אחרי ממליגה וצ’ורבה, זה הקבב. מלא בניחוח של שום, קצת קפיצי ורך בזכות הסודה לשתייה והמים ואם מגישים אותו לצד צ’יפס ורוטב מוג’דיי - כן, אתם מנחשים נכון, גם הוא עם שום, מתקבלת ארוחה מושלמת.

אז איך מכינים? הכי פשוט - שמים בקערה את כל מצרכי הרבב: בשר טחון, מלא שיני שום קצוצות, מלח, פלפל וסודה לשתייה ולבסוף מים ושמן. עכשיו לשים היטב את התערובת ויוצרים קבב בכל צורה שאוהבים.

אם יש לכם זמן, מעבירים את הקבב למקרר, עטוף בניילון, למשך כמה שעות. אם אין, ואתם ממש רעבים - כמוני, אפשר לצלות אותם מיד.

אז איך צולים בצ’יק בלי ריח בבית ובלי עשן? הו, קבלו! מדליקים את הפודי גריל ומכוונים למצב גריל על טמפרטורה מקסימלית. בוחרים ב-8 דקות זמן צלייה וסוגרים את המכסה. ממתינים שהמכשיר יצפצף וכשהוא משמיע צפצוף מניחים את הקבב על מגש הצלייה וצולים למשך 8 דקות - 4 דקות מכל צד.

רוצים לצרף לקבב גם צ’יפס ללא שמן? פשוט מוציאים את משטח הגריל ושמים את סיר הטיגון באויר חם. מניחים את פלחי תפוחי האדמה בתוך הסיר, בוחרים מצב טיגון באויר חם למשך 10 דקות וסוגרים את המכסה. כמה דקות אחר כך ויש לכם ארוחה מדהימה שהכי טעים להגיש עם רוטב שום וסלט ירקות.

מצרכים

קבב

צ'יפס

אופן הכנה

1. חותכים את תפוחי האדמה לצ’יפס מאורך.
2. כותשים את השום ומערבבים את כל המצרכים יחד. לשים בידיים עד שהתערובת אחידה.
3. יוצרים קבב מאורך או בצורת קציצות ומעבירים לקופסה עם נייר אפייה בין קומה לקומה. שומרים במקרר במשך 3-12 שעות כדי שהבשר ינוח ויספוג טעמים. אם ממהרים, אפשר כבר להתחיל לצלות.
4. מוציאים את הקבב חצי שעה לפני הצלייה.
5. מכניסים לתוך הפודי גריל את תוסף הגריל שיושב בתוך הסיר.
6. מדליקים את המכשיר על מצב גריל ובוחרים את הטמפרטורה המקסימלית למשך 8 דקות.
7. מפעילים וממתינים שהמכשיר יצפצף ועל צג המכשיר יהיה כתוב להוסיף את האוכל.
8. מניחים את הקבב על פסי הגריל, סוגרים וצולים 4 דקות. הופכים לצד השני וצולים עוד 4 דקות.
9. מכינים את הצ’יפס: מוציאים את ברזל הגריל מהמכשיר ומכניסים פנימה את מתקן הטיגון באוויר חם.
10. מניחים מעליו את הצ’יפס, בוחרים ב-10 דקות זמן טיגון ו-190 מעלות וסוגרים את המכסה - מומלץ לבדוק כבר אחרי 5 דקות מה מצב הצ’יפס ולהפוך אותו במידה שצריך. אם הצ’יפס מוכן אפשר כמובן להוציא אותו.
11. מגישים את הקבב עם צ’יפס, סלט ורוטב מוג’דיי שום.

 

קבב רומני עם צ'יפס כמו מטוגן. צילום: רחלי קרוט
קבב רומני עם צ’יפס כמו מטוגן. צילום: רחלי קרוט
קבב רומני עם צ'יפס כמו מטוגן. צילום: רחלי קרוט
קבב רומני עם צ’יפס כמו מטוגן. צילום: רחלי קרוט
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 117.9 קק״ל 1768.1 קק״ל
פחמימות 0.9 גרם 13.5 גרם
שומן 8.7 גרם 130.2 גרם
נתרן 340.2 מ״ג 5102.9 מ״ג
חלבון 8.5 גרם 127.8 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.9 גרם
שומן רווי 2.6 גרם 39.2 גרם
כולסטרול 28.7 מ״ג 430.0 מ״ג
סידן 8.7 מ״ג 131.0 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 11.2 מ״ג
אשלגן 110.9 מ״ג 1663.4 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 25.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    Avatar
    דוד מזרחי

    שלום איך עושים הרוטב שום. תודה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody