קבלו את הבולשוי של הסופגניות: בילישי, סופגניות בוכריות מטורפות במלית בשר
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 602.4 קק״ל 15060.2 קק״לפחמימות 32.8 גרם 821.1 גרםשומן 45.3 גרם 1132.3 גרםנתרן 389.5 מ״ג 9737.0 מ״גחלבון 9.6 גרם 239.5 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 38.0 גרםשומן רווי 4.0 גרם 100.1 גרםכולסטרול 18.2 מ״ג 455.0 מ״גסידן 15.1 מ״ג 378.6 מ״גברזל 1.2 מ״ג 30.5 מ״גאשלגן 121.3 מ״ג 3033.3 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 42.7 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות602
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 602.4 קק״ל 15060.2 קק״לפחמימות 32.8 גרם 821.1 גרםשומן 45.3 גרם 1132.3 גרםנתרן 389.5 מ״ג 9737.0 מ״גחלבון 9.6 גרם 239.5 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 38.0 גרםשומן רווי 4.0 גרם 100.1 גרםכולסטרול 18.2 מ״ג 455.0 מ״גסידן 15.1 מ״ג 378.6 מ״גברזל 1.2 מ״ג 30.5 מ״גאשלגן 121.3 מ״ג 3033.3 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 42.7 מ״גסגור
אירועים של בוכרים, כמה שאני אוהב! הרעש, המוזיקה, האורחים, השמחה וכמובן, הדבר שלשמו התכנסנו אפילו שלא כולם מודים בזה… האוכל!
תמיד מתחילים עם קבלת פנים מוגזמת: ערמות של בצקים, כיסונים ומאפים מכל הסוגים; בשרים על האש; קבבים מושלמים; ולכל זה מתחברים אלכוהול וודקה ועוד כמה וכמה מנות שאני לא יכול בכלל להתחיל לספור.
אחד הדברים שהכי כיף לחטוא איתם הן הבילישי. דמיינו בצק על חלל שהוא שילוב של כל הבצקים המטוגנים הכי טעימים: ספינג’, סופגנייה ופריקסה.
ואם אתם מחובבי הריבה או השוקולד, חשבו שנית ותתחילו לחלום על ביס מלוח – סופגנייה מטוגנת רכה רכה במילוי בשר עסיסי. כי ככה עושים את זה בבוכרית – בלי ללכת סחור סחור ובלי המצאות וקישוטים מיותרים.
פשוט ממלאים בשר טעים בתוך בצק סופגנייה עננים. זורקים לתוך שמן עמוק וככה בדיוק מכניסים את האורחים לסחרחורת. ורגע. זאת רק קבלת הפנים. האירוע עדיין לא התחיל ?
לכבוד חנוכה, קבלו את המתכון שלי לבילישי, הסופגניות המלוחות של הבוכרים שיהפכו כל אירוע לחגיגה אמיתית, ובוודאי את חגיגת חנוכה שלכם.
ואם מתחשק לכם לדעת יותר על האוכל הבוכרי ובכלל, בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי! לבירורים: 052-4597318
מרכיבים 16 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 602 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית
-
500 גרם בשר בקר טחוןטחון דק (רצוי מעט שמן)
-
1 בצל גדולמגורר בפומפייה
-
1 כפית כמון טחון
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 חופן פטרוזיליהאו כוסברה, קצוצה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחוןרצוי בנדיבות
-
1/2 כוס מים קרים
טיגון
-
1 ליטר שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את המלח ומעליו את הקמח, שמרים, סוכר, שמן וחצי מכמות המים למתחילים ללוש.
- מוסיפים את את שאר כמות המים בהדרגה כ-8 דקות עד לקבלת בצק מבריק ומעט דביק בתחתית הקערה.
- מתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
- מכינים מלית: מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.
- מרכיבים: אחרי שעה של התפחה מחלקים את הבצק ל-25 יחידות, מכדררים כל יחידה ומעבירים למגש משומן ומכסים היטב.
- לוקחים כדור בצק, משטחים עם ידיים משומנות כמו לפיתה. מניחים במרכז מלית, סוגרים בצורת מלמלה מסביב ומשאירים פתח/ גומה בחלק העליון ומשטחים (ראו בתמונות) הפתח נועד כדי למנוע מצב שבו הבשר לא יתבשל.
- מסדרים כל בילישי על נייר אפייה חתוך לריבוע.
- מחממים סיר רחב עם שמן על להבה בינונית.
- מניחים את הבילישי עם הניר אפייה בשמן חם כאשר החלק הפתוח כלפי מטה, לאחר מספר דקות הופכים לצד השני עד שהבילישי זהוב מכל הצדדים.
- חשוב מאוד להתחיל עם הצד החשוף אחרת השמן עלול לבעבע מהנוזלים שבבשר ולהתיז.
- מעבירים לנייר סופג ומיד לצלחת הגשה. מומלץ להגיש חם.
הכנתם? אל תשכחו לבוא לספר לי איך יצא לכם. שיהיה חנוכה שמח!
שלכם,
רון
אופן הכנה
- מכינים בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את המלח ומעליו את הקמח, שמרים, סוכר, שמן וחצי מכמות המים למתחילים ללוש.
- מוסיפים את את שאר כמות המים בהדרגה כ-8 דקות עד לקבלת בצק מבריק ומעט דביק בתחתית הקערה.
- מתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
- מכינים מלית: מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.
- מרכיבים: אחרי שעה של התפחה מחלקים את הבצק ל-25 יחידות, מכדררים כל יחידה ומעבירים למגש משומן ומכסים היטב.
- לוקחים כדור בצק, משטחים עם ידיים משומנות כמו לפיתה. מניחים במרכז מלית, סוגרים בצורת מלמלה מסביב ומשאירים פתח/ גומה בחלק העליון ומשטחים (ראו בתמונות) הפתח נועד כדי למנוע מצב שבו הבשר לא יתבשל.
- מסדרים כל בילישי על נייר אפייה חתוך לריבוע.
- מחממים סיר רחב עם שמן על להבה בינונית.
- מניחים את הבילישי עם הניר אפייה בשמן חם כאשר החלק הפתוח כלפי מטה, לאחר מספר דקות הופכים לצד השני עד שהבילישי זהוב מכל הצדדים.
- חשוב מאוד להתחיל עם הצד החשוף אחרת השמן עלול לבעבע מהנוזלים שבבשר ולהתיז.
- מעבירים לנייר סופג ומיד לצלחת הגשה. מומלץ להגיש חם.
הכנתם? אל תשכחו לבוא לספר לי איך יצא לכם. שיהיה חנוכה שמח!
שלכם,
רון
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
היי רון, אפשר להמיר קמח ללא גלוטן ואם כן, איזה.
היי, כן, אפשר להכין עם קמח כוסמין. יש להוסיף את המים לאט ובזהירות כדי לוודא שהקמח סופג את כל הנוזלים ולא נהיה דביק מדי. נשמח לתמונות (:
היי רון – יש איזה רעיון איך למלא את הבצק הזה במילית מתוקה?
היי, אפשרי למלא את הבצק במלית מתוקה אך לא מומלץ.
היי רון… כבת לעדה אני ממש מעריכה את זה שאתה מביא את המתכונים הנדירים והמסורתיים זה ממש מרגש ויש לי שאלה קטנה….. האם אפשר לנסות למלא במלית תפוחי אדמה לטובת אחותי הצמחונית?
תודה על המחמאות. אפשר למלא במחית תפוחי אדמה.