קבלו את הבולשוי של הסופגניות: בילישי, סופגניות בוכריות מטורפות במלית בשר

רון יוחננוב מלמד אותנו איך עושים את זה בבוכרית ומכין בילישי: סופגניות בוכריות במלית בשר. בצק שמרים רך ואוורירי כענן עם מלית בשר עסיסית
רון יוחננוב מלמד אותנו איך עושים את זה בבוכרית ומכין בילישי: סופגניות בוכריות במלית בשר. בצק שמרים רך ואוורירי כענן עם מלית בשר עסיסית
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    602
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 602.4 קק״ל 15060.2 קק״ל
    פחמימות 32.8 גרם 821.1 גרם
    שומן 45.3 גרם 1132.3 גרם
    נתרן 389.5 מ״ג 9737.0 מ״ג
    חלבון 9.6 גרם 239.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 38.0 גרם
    שומן רווי 4.0 גרם 100.1 גרם
    כולסטרול 18.2 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 15.1 מ״ג 378.6 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 30.5 מ״ג
    אשלגן 121.3 מ״ג 3033.3 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 42.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    602
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 602.4 קק״ל 15060.2 קק״ל
    פחמימות 32.8 גרם 821.1 גרם
    שומן 45.3 גרם 1132.3 גרם
    נתרן 389.5 מ״ג 9737.0 מ״ג
    חלבון 9.6 גרם 239.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 38.0 גרם
    שומן רווי 4.0 גרם 100.1 גרם
    כולסטרול 18.2 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 15.1 מ״ג 378.6 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 30.5 מ״ג
    אשלגן 121.3 מ״ג 3033.3 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 42.7 מ״ג
    סגור

אירועים של בוכרים, כמה שאני אוהב! הרעש, המוזיקה, האורחים, השמחה וכמובן, הדבר שלשמו התכנסנו אפילו שלא כולם מודים בזה… האוכל!

תמיד מתחילים עם קבלת פנים מוגזמת: ערמות של בצקים, כיסונים ומאפים מכל הסוגים; בשרים על האש; קבבים מושלמים; ולכל זה מתחברים אלכוהול וודקה ועוד כמה וכמה מנות שאני לא יכול בכלל להתחיל לספור. 

אחד הדברים שהכי כיף לחטוא איתם הן הבילישי. דמיינו בצק על חלל שהוא שילוב של כל הבצקים המטוגנים הכי טעימים: ספינג’, סופגנייה ופריקסה.

ואם אתם מחובבי הריבה או השוקולד, חשבו שנית ותתחילו לחלום על ביס מלוח – סופגנייה מטוגנת רכה רכה במילוי בשר עסיסי. כי ככה עושים את זה בבוכרית – בלי ללכת סחור סחור ובלי המצאות וקישוטים מיותרים.

פשוט ממלאים בשר טעים בתוך בצק סופגנייה עננים. זורקים לתוך שמן עמוק וככה בדיוק מכניסים את האורחים לסחרחורת. ורגע. זאת רק קבלת הפנים. האירוע עדיין לא התחיל ?

 לכבוד חנוכה, קבלו את המתכון שלי לבילישי, הסופגניות המלוחות של הבוכרים שיהפכו כל אירוע לחגיגה אמיתית, ובוודאי את חגיגת חנוכה שלכם.

ואם מתחשק לכם לדעת יותר על האוכל הבוכרי ובכלל, בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי! לבירורים: 052-4597318

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית

טיגון


אופן הכנה

  1. מכינים בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את המלח ומעליו את הקמח, שמרים, סוכר, שמן וחצי מכמות המים למתחילים ללוש.
  2. מוסיפים את את שאר כמות המים בהדרגה כ-8 דקות עד לקבלת בצק מבריק ומעט דביק בתחתית הקערה.
  3. מתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח. 
  4. מכינים מלית: מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.
  5. מרכיבים: אחרי שעה של התפחה מחלקים את הבצק ל-25 יחידות, מכדררים כל יחידה ומעבירים למגש משומן ומכסים היטב.
  6. לוקחים כדור בצק, משטחים עם ידיים משומנות כמו לפיתה. מניחים במרכז מלית, סוגרים בצורת מלמלה מסביב ומשאירים פתח/ גומה בחלק העליון ומשטחים (ראו בתמונות) הפתח נועד כדי למנוע מצב שבו הבשר לא יתבשל.
  7. מסדרים כל בילישי על נייר אפייה חתוך לריבוע.
  8. מחממים סיר רחב עם שמן על להבה בינונית. 
  9. מניחים את הבילישי עם הניר אפייה בשמן חם כאשר החלק הפתוח כלפי מטה, לאחר מספר דקות הופכים לצד השני עד שהבילישי זהוב מכל הצדדים.
  10. חשוב מאוד להתחיל עם הצד החשוף אחרת השמן עלול לבעבע מהנוזלים שבבשר ולהתיז.
  11. מעבירים לנייר סופג ומיד לצלחת הגשה. מומלץ להגיש חם.
מטגנים בשמן עמוק כשהצד הפתוח כלפי מטה
מטגנים בשמן עמוק כשהצד הפתוח כלפי מטה
מוציאים לנייר סופג
מוציאים לנייר סופג

הכנתם? אל תשכחו לבוא לספר לי איך יצא לכם. שיהיה חנוכה שמח!

שלכם,

רון

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קבלו את הבולשוי של הסופגניות: בילישי, סופגניות בוכריות מטורפות במלית בשר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    ורד אברמוביץ

    היי רון, אפשר להמיר קמח ללא גלוטן ואם כן, איזה.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, כן, אפשר להכין עם קמח כוסמין. יש להוסיף את המים לאט ובזהירות כדי לוודא שהקמח סופג את כל הנוזלים ולא נהיה דביק מדי. נשמח לתמונות (:

    Avatar
    נועם גאון

    היי רון – יש איזה רעיון איך למלא את הבצק הזה במילית מתוקה?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, אפשרי למלא את הבצק במלית מתוקה אך לא מומלץ.

    Avatar
    עידית

    היי רון… כבת לעדה אני ממש מעריכה את זה שאתה מביא את המתכונים הנדירים והמסורתיים זה ממש מרגש ויש לי שאלה קטנה….. האם אפשר לנסות למלא במלית תפוחי אדמה לטובת אחותי הצמחונית?

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה על המחמאות. אפשר למלא במחית תפוחי אדמה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות