קייזרשמרן: פנקייק גרמני עם פירות יער של השף תום פרנץ

קינוח אוסטרי מסורתי שהוא הכלאה בין פנקייק לסופלה. תום פרנץ עם מתכון של קייזרשמרן אוורירי ומפנק במיוחד - מרגיש כמו לנגוס בענן
קינוח אוסטרי מסורתי שהוא הכלאה בין פנקייק לסופלה. תום פרנץ עם מתכון של קייזרשמרן אוורירי ומפנק במיוחד - מרגיש כמו לנגוס בענן
  • תום פרנץ
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל שעה
  • קלוריות
    210
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 209.8 קק״ל 2097.9 קק״ל
    פחמימות 30.8 גרם 308.1 גרם
    שומן 7.4 גרם 74.0 גרם
    נתרן 151.2 מ״ג 1511.7 מ״ג
    חלבון 5.3 גרם 53.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 8.0 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 35.0 גרם
    כולסטרול 113.1 מ״ג 1131.1 מ״ג
    סידן 29.2 מ״ג 291.8 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 5.1 מ״ג
    אשלגן 71.6 מ״ג 715.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 4.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל שעה
  • קלוריות
    210
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 209.8 קק״ל 2097.9 קק״ל
    פחמימות 30.8 גרם 308.1 גרם
    שומן 7.4 גרם 74.0 גרם
    נתרן 151.2 מ״ג 1511.7 מ״ג
    חלבון 5.3 גרם 53.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 8.0 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 35.0 גרם
    כולסטרול 113.1 מ״ג 1131.1 מ״ג
    סידן 29.2 מ״ג 291.8 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 5.1 מ״ג
    אשלגן 71.6 מ״ג 715.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 4.4 מ״ג
    סגור

קינוח הפנקייק הזה הוא אחד מהקינוחים האהובים בגרמניה והוא בכלל אוסטרי. פנקייקים אווריריים ורכים, שמתקבלים בזכות הפרדת חלבונים וחלמונים. שיטת ההכנה נותנת להם אווריריות וגובה, שמזכירים סופלה. כשמורידים מהמחבת קורעים לקרעים בעזרת סכין ומזלג ומגישים עם שמנת חמוצה או קצפת ומרקחת של פירות יער. אם יכולתי לטעום עננים אני חושב שזה היה הטעם

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

מחבת

הגשה

קצפת

מרקחת פירות יער


אופן ההכנה

  1. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים בקערות נפרדות. מתחילים להקציף את החלבונים בעזרת מיקסר יד וכשהם מתחילים להתאחד ולהפוך לקצף מוסיפים לאט כף, שתיים מכמות הסוכר במתכון. מקציפים לקצף יציב אך רך, צריכות להיווצר גבעות רכות בקצף כשמרימים את המיקסר.
  2. את החלמונים טורפים ידנית לבלילה אחידה. מוסיפים פנימה חלב, סוכר, מלח, קמח ותמצית וניל.
  3. מקפלים בעדינות את הקצף לתוך תערובת החלמונים. מתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית, להיזהר לא לשבור אותה על ידי ערבוב יתר (דבר שיוריד את נפח החלבונים חזרה).
  4. מחממים מחבת על חום נמוך וממיסים את החמאה עם הסוכר (ליצירת קירמול בהיר מאוד). יוצקים פנימה את בלילת הפנקייק ומוודאים שהחום על מינימום. מטגנים מכוסה, עד שהפנקייק זהוב מצד אחד. הופכים בזהירות לצד השני ומכסים כדי לשמור על הנפח. אפשר לחצות לרבעים כדי להפוך זה לא נורא כיון שממילא קורעים אותו אח”כ להגשה. מטגנים בצד השני להזהבה קלה או יותר עם יש צורך.
  5. בעזרת 2 מזלגות או מריות קורעים את הפנקייק לקרעים, מפדרים בהמון אבקת סוכר ומגישים חם, עם צלוחיות מרקחת פירות יער וקצפת מתוקה.
  6. אם בא לכם להכין לבד, מרקחת פירות יער: מחממים בסיר קטן את פירות היער עם הסוכר המים וגרידת הלימון. מבשלים עד לרתיחה וצמצום הנוזלים.
  7. קצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם שתי כפות סוכר.

    קייזרשמרן - פנקייק גרמני עם פירות יער. צילום: נמרוד סונדרס.
    קייזרשמרן - פנקייק גרמני עם פירות יער. צילום: נמרוד סונדרס.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קייזרשמרן: פנקייק גרמני עם פירות יער של השף תום פרנץ

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    עדנה כץ

    בלילה של הבלינצס, אפשר להוסיף 2 כפות שמן ואז אין צורך לשמן את המחבת.

    Avatar
    ענת ברקו

    הי האם בסעיף 2 הכוונה לחלמונים?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, המתכון תוקן.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות