קייזרשמרן: פנקייק גרמני עם פירות יער של השף תום פרנץ

קינוח אוסטרי מסורתי שהוא הכלאה בין פנקייק לסופלה. תום פרנץ עם מתכון של קייזרשמרן אוורירי ומפנק במיוחד - מרגיש כמו לנגוס בענן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

קינוח הפנקייק הזה הוא אחד מהקינוחים האהובים בגרמניה והוא בכלל אוסטרי. פנקייקים אווריריים ורכים, שמתקבלים בזכות הפרדת חלבונים וחלמונים. שיטת ההכנה נותנת להם אווריריות וגובה, שמזכירים סופלה. כשמורידים מהמחבת קורעים לקרעים בעזרת סכין ומזלג ומגישים עם שמנת חמוצה או קצפת ומרקחת של פירות יער. אם יכולתי לטעום עננים אני חושב שזה היה הטעם

מצרכים

מחבת

הגשה

קצפת

מרקחת פירות יער

אופן ההכנה

  1. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים בקערות נפרדות. מתחילים להקציף את החלבונים בעזרת מיקסר יד וכשהם מתחילים להתאחד ולהפוך לקצף מוסיפים לאט כף, שתיים מכמות הסוכר במתכון. מקציפים לקצף יציב אך רך, צריכות להיווצר גבעות רכות בקצף כשמרימים את המיקסר.
  2. את החלבונים טורפים ידנית לבלילה אחידה. מוסיפים פנימה חלב, סוכר, מלח, קמח ותמצית וניל.
  3. מקפלים בעדינות את הקצף לתוך תערובת החלמונים. מתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית, להיזהר לא לשבור אותה על ידי ערבוב יתר (דבר שיוריד את נפח החלבונים חזרה).
  4. מחממים מחבת על חום נמוך וממיסים את החמאה עם הסוכר (ליצירת קירמול בהיר מאוד). יוצקים פנימה את בלילת הפנקייק ומוודאים שהחום על מינימום. מטגנים מכוסה, עד שהפנקייק זהוב מצד אחד. הופכים בזהירות לצד השני ומכסים כדי לשמור על הנפח. אפשר לחצות לרבעים כדי להפוך זה לא נורא כיון שממילא קורעים אותו אח”כ להגשה. מטגנים בצד השני להזהבה קלה או יותר עם יש צורך.
  5. בעזרת 2 מזלגות או מריות קורעים את הפנקייק לקרעים, מפדרים בהמון אבקת סוכר ומגישים חם, עם צלוחיות מרקחת פירות יער וקצפת מתוקה.
  6. אם בא לכם להכין לבד, מרקחת פירות יער: מחממים בסיר קטן את פירות היער עם הסוכר המים וגרידת הלימון. מבשלים עד לרתיחה וצמצום הנוזלים.
  7. קצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם שתי כפות סוכר.

    קייזרשמרן - פנקייק גרמני עם פירות יער. צילום: נמרוד סונדרס.
    קייזרשמרן - פנקייק גרמני עם פירות יער. צילום: נמרוד סונדרס.

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 209.8 קק״ל 2097.9 קק״ל
פחמימות 30.8 גרם 308.1 גרם
שומן 7.4 גרם 74.0 גרם
נתרן 151.2 מ״ג 1511.7 מ״ג
חלבון 5.3 גרם 53.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.8 גרם 8.0 גרם
שומן רווי 3.5 גרם 35.0 גרם
כולסטרול 113.1 מ״ג 1131.1 מ״ג
סידן 29.2 מ״ג 291.8 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 5.1 מ״ג
אשלגן 71.6 מ״ג 715.8 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 4.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar