רקע סימנס

קל, קלי קלותה: קיש ברוקולי מבצק יוגורט

המתכון שלפניכם ממש פשוט - מוכנים לזה? קיש ברוקולי מבצק יוגורט שנולד ממש בטעות, טעים ומזין שיוסיף לכם לשולחן צבע וריח משגע
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

את הרעיון לקיש הזה קיבלתי משליחותי האחרונה (מזמן) בשיקגו, כשנסעתי למשלחת שפים מטעם “שותפות 2000”. שם ישנו קונספט שנקרא “פיצה הפוכה”, הפיצה המפורסמת של שיקגו. מה זה אומר? שהגבינות למטה ורוטב העגבניות למעלה. מה שבעצם יוצר מעין פיצה עם דפנות גבוהות. כיאה לארה”ב זה ממש טעים, מלא שומן ובכמות שלא ניתן לסיים.

כמו כל מנה טובה ומפורסמת, גם הקיש הזה, קרה במקרה! בזמן שהכנתי מקלות פיקורינו, נשאר לי כמות מכובדת של בצק. אני לא אוהב לזרוק אוכל, מבט חטוף במקרר ישר הקפיץ לי לעין גבינות וברוקולי, ומשם הדרך לקיש טעים ומזין הייתה קצרה מאוד.

אז המתכון לפניכם והוא ממש פשוט! מבטיח. דרך אגב, תרגישו חופשי להתפרע עם הגבינות, להחליף ולהשתמש במה שאתם אוהבים, או מה במה שיש במקרר.

מצרכים

תבנית טארט 26 ס"מ

בצק

מילוי

אופן הכנה

  1. מכינים את הקיש: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, הסוכר והשמרים ומתחילים לערבל.

    מכינים את המרכיבים למנה. צילום: פלג בכור
    מכינים את המרכיבים למנה. צילום: פלג בכור

  2. מוסיפים את השמן וחצי מכמות המים וממשיכים ללוש.
  3. מוסיפים את היוגורט ואת יתרת המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונעים אבל לא רך מידי.
  4. לשים במהירות בינונית כ-8 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-8 דקות. מכסים את קערת הבצק עם מגבת ומתפיחים כ-40 דקות.
  5. מכינים את הקיש: בזמן שהבצק תופח, לוקחים את הברוקולי, מפרקים לפרחים וחוצים אותם לחצי.

    בזמן שהבצק תופח, מפרקים את הברוקולי לפרחים וחוצים אותם לחצי. צילום: פלג בכור
    בזמן שהבצק תופח, מפרקים את הברוקולי לפרחים וחוצים אותם לחצי. צילום: פלג בכור

  6. שמים את הברוקולי בקערת פלסטיק, שופכים כוס מים רותחים ושמים במיקרורגל למשך דקה. מערבבים, ומכניסים לדקה נוספת - זו דרך קלה ומהירה לחלוט את הברוקולי, אפשר גם בדרך המסורתית. מסננים ומצננים.
  7. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  8. לוקחים 1/3 מכמות הבצק (עם השאר אפשר להכין עוד קישים נוספים או לחמניות), בתבנית רחבה מפזרים את השומשום והפיקורינו ומשטחים את הבצק מעל.
  9. לוקחים תבנית פאי, משמנים בעזרת מברשת סיליקון ושמן, ומשטחים דק דק את הבצק בתבנית כולל דפנות התבנית.
  10. מפזרים על הבצק את הברוקולי החלוט בצורה שווה ואת הגבינות.

    מפזרים על הבצק את הברוקולי החלוט ואת הגבינות בצורה שווה. צילום: פלג בכור
    מפזרים על הבצק את הברוקולי החלוט ואת הגבינות בצורה שווה. צילום: פלג בכור

  11. בקערה מערבבים את שלוש הביצים עם מיכל השמנת המתוקה, מתבלים במלח ופלפל ושופכים בצורה אחידה על הברוקולי והגבינות.
  12. מפזרים מעל את יתרת הפיקורינו ומכניסים לתנור החם עד להשחמה של הבצק והקיש מלמעלה.

    קיש ברוקולי מבצק יוגורט. צילום: פלג בכור
    קיש ברוקולי מבצק יוגורט. צילום: פלג בכור

הערות

  • אפשר לשנות לאיזה סוגי גבינות שאוהבים
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2573.3 קק״ל 2573.3 קק״ל
פחמימות 31.4 גרם 31.4 גרם
שומן 187.8 גרם 187.8 גרם
נתרן 16850.6 מ״ג 16850.6 מ״ג
חלבון 185.6 גרם 185.6 גרם
סיבים תזונתיים 9.3 גרם 9.3 גרם
שומן רווי 83.6 גרם 83.6 גרם
כולסטרול 1078.6 מ״ג 1078.6 מ״ג
סידן 3442.1 מ״ג 3442.1 מ״ג
ברזל 10.0 מ״ג 10.0 מ״ג
אשלגן 1175.9 מ״ג 1175.9 מ״ג
אבץ 19.8 מ״ג 19.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar