כשזה טעים זה טעים: קציצות כרשה ותרד כשרות לפסח

הילה סער בגרסה למנה שמלווה אותה מהילדות - קציצות כרשה ותרד, שגם הילדים יאהבו. הקציצות נימוחות ופשוטות להכנה, נאפות בתנור ללא טיגון, וכמובן גם כשרות לפסח!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

אף לא התלהבתי יותר מדי מבישול מסורתי. אני מעדיפה את המטבח החדש, הפרשי והמעודכן. אבל יש מנות שתפסו את מקומן בלב שלי. בעיקר כאלה שהכרתי לראשונה רק כשגדלתי, ולא בתור ילדה.

קציצות פרסה הן מנה מהסוג הזה. בילדות שלי לא הכרתי את הירק הזה בכלל. וכנראה שאמא שלי עד היום מעולם לא השתמשה בפרסה. כשטעמתי בפעם הראשונה קציצות כאלה, נדהמתי מהטעם החמאתי של הקציצות, ומהעובדה שירקות יכולים להפיק טעמים כל כך מדהימים.

גם לי לקח שנים להתיידד עם כרישה (כי ככה זה במטבח החדש, פרסה היא כרישה), אבל מרגע שהתנסיתי איתה, התאהבתי, ולאורך כל החורף, יש לי כרישה במקרר.

אני מכינה קציצות כרישה צמחוניות, שאני אוכל לאכול, אבל גם הילדים אוהבים אותן מאוד. אני מוסיפה גם תרד, בשביל הצבע הירוק ובשביל הבריאות, וכמובן שגם אופה אותן ולא מטגנת. אני משתמשת בקמח עדשים, שאפשר להמיר גם בקמח חומוס.

אז קבלו את גרסת המטבח החדש שלי לקציצות כרישה ותרד!

טיפ בריא:

עלי תרד הם שדרוג לכל תבשיל ולכל רוטב. למרות הצבע הירוק העז שלהם, הם כמעט חסרי טעם, וקל להוסיף אותם לתבשילים, מרקים, קציצות, וגם לסלטים טריים. אני משתמשת בהם גם בשייקים ובפסטו שאני מכינה. מומלצים בחום. מילה של פופאי.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות - לתקתק ביחד מטבח בריא

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים את הקצוות של הכרשות, פורסים לאורך ושוטפים היטב, כדי להיפטר משאריות החול שמסתתרות בין השכבות. אני משתמשת גם בחלק הירוק של הכרשה. כשהוא טרי ולא יבש, החלק הזה טעים ושימושי כמו החלק הלבן (בדיוק עכשיו זו העונה של הכרשה, ואפשר למצוא כרישות טריות ורעננות). פורסים לחצאי טבעות דקות בעזרת דסקית פריסה במעבד מזון או בעזרת סכין חד.

    פורסים את הכרישות לחצאי טבעות דקות. צילום: הילה סער
    פורסים את הכרישות לחצאי טבעות דקות. צילום: הילה סער

  2. מחממים מחבת רחבה ומוסיפים את שמן הזית. מעבירים את פרוסות הכרשה למחבת החמה, ומערבבים. מטגנים כ-2 דקות עד שהנפח מתחיל לרדת.

    מטגנים במחבת את פרוסות הכרישה. צילום: הילה סער
    מטגנים במחבת את פרוסות הכרישה. צילום: הילה סער

  3. מוסיפים מים רותחים עד לגובה הכרשה (אני הוספתי 3 כוסות), מנמיכים את הלהבה לאש בינונית ומבשלים עד שכמעט כל המים מתאדים, זה לוקח כ-20 דקות.
  4. ב-5 הדקות האחרונות מוסיפים את התרד. חשוב לשטוף את עלי התרד היטב, כדי להימנע מטעם חולי. אני משרה אותם בקערת מים גדולה, ומערבבת היטב כדי לוודא שכל החול נשטף. מעבירים למסננת ושוטפים שוב במים נקיים.
  5. לאחר הוספת עלי התרד, מערבבים וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות עד שהמים מתאדים, מערבבים ומוודאים שהכרשה יבשה. מורידים מהאש.

    ב-5 הדקות האחרונות מוסיפים את התרד. צילום: הילה סער
    ב-5 הדקות האחרונות מוסיפים את התרד. צילום: הילה סער

  6. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מעבירים את תערובת הכרשה והתרד לקערה, מצננים כמה דקות ומוסיפים את הביצה, קמח העדשים, מלח ופלפל. מערבבים היטב. התערובת צריכה להיות רכה אך לא נוזלית. במידת הצורך מוסיפים כף קמח נוספת.
  7. צרים בעזרת הידיים קציצות שמנמנות. שמים את קמח המצה בקערית / צלחת שטוחה ומגלגלים כל קציצה בקמח המצה מכל הצדדים (כמו שמצפים כדורי שוקולד בקוקוס). אם הקציצות רכות ומאבדות צרה, מעצבים בעזרת הידיים מחדש לצורת קציצה עגולה ופחוסה. מניחים בתבנית על נייר אפייה משומן במעט שמן זית.
  8. מורחים או מתיזים על הקציצות שמן זית, ואופים כ-20-25 דקות עד הזהבה והתייצבות של הקציצות.
  9. לגרסה ללא גלוטן - מכינים קציצות ללא ציפוי או משתמשים בפירורי לחם ללא גלוטן.
  10. אוכלים עם חזרת טרייה וחריפה.

    אוכלים עם חזרת טרייה וחריפה. צילום: הילה סער
    אוכלים עם חזרת טרייה וחריפה. צילום: הילה סער

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 28.4 קק״ל 283.9 קק״ל
פחמימות 0.2 גרם 2.1 גרם
שומן 2.7 גרם 26.8 גרם
נתרן 185.6 מ״ג 1855.6 מ״ג
חלבון 0.9 גרם 9.4 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.2 גרם
שומן רווי 0.5 גרם 4.6 גרם
כולסטרול 25.3 מ״ג 253.2 מ״ג
סידן 9.8 מ״ג 97.7 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 2.6 מ״ג
אשלגן 30.8 מ״ג 307.8 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 1.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar