אסי רוז עם מתכון מפנק של קראמבל תפוחים חורפי

קראמבל תפוחים חורפי ומעולה, ללא גלוטן, שמכינים בקלי קלות וממלא את הבית באדי אפייה מתוקים שכל המשפחה יכולה ליהנות ממנו יחד
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

אין על תפוחים, זה הפרי הכי כיפי שיש.

זה פרי שמשתלב עם הכל, החל מסלטים עד תבשילים ומאפים.

הוא טעים מבושל, אפוי, טרי ומתובל.

הפעם בחרתי לשלב את התפוחים שלי במאפה, מאפה שלא מצופה בבצק יציב, מאפה שעוטפים אותו פירורים, פירורי בצק קריספיים ומלאי נוכחות.

הקראמבל הזה הוא הפינוק שלנו. הפינוק המתוק והחמים שכל הבית נהנה ממנו.

זו מנה שכולם אוכלים אותה מאותה צלחת, היא יוצרת רעשי כפיות וצחקוקים בזמן האכילה שלה כי בכל רגע כפית של מישהו אחר נוגעת בכפית שלך.

היא טעימה ומקרקעת, היא מלאת מרקמים ומלאת הפתעות כי בכל ביס אפשר לפגוש מרקם אחר ומעניין.

היא מהירה להכנה ומפיצה ריחות משכרים בכל פינות הבית.

היא משפחתית, היא מחבקת, היא מחממת והיא הכי אבל הכי מפנקת שיש.

את הקראמבל הזה אני אוהבת להכין כשיש גשם שוטף בחוץ או כשמישהו מאיתנו לא מרגיש כל כך טוב, עצם ההכנה שלו הופכת את ההרגשה לטובה יותר והאכילה בכלל מרוממת נפש.

השבוע זה קרה ומיכאל, בני בן השנתיים, לא היה במיטבו. היה קר אבל הרצון לפירות היה גדול יותר, אז החלטנו להכין קראמבל מחמם, פירותי ומשפחתי. ערבבנו, ליקקנו וטעמנו מכל המרכיבים, סידרנו אותם בתבנית וחיכינו בציפייה מול התנור לרגע בו יתרחש הקסם. הריח היה משכר והחלו להיות אדים מתוקים על החלון במטבח. זה היה הרגע בו הוצאנו את הקראמבל שלנו מהתנור, שלפנו כפיות כל אחד בצבע אחר לפי הוראותיו של מיכאל, והתחלנו לאכול אותו. רעשי הכפיות הנוגעות זו בזו והמתיקות שליטפה לכולנו את הלשון גרמה לנו לצחקק צחוק גדול מלא בשמחה.

מדהים איך מנה מתוקה ומפנקת יכולה להעניק רגעי משפחה מעצימים ומהנים.

ימי חורף מאושרים

מצרכים

קראמבל

 אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את המילוי: קולפים את התפוחים (ניתן גם להשאיר את הקליפה לקבלת מימד נוסף של מרקם) חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ומערבבים בקערה עם חלב הקוקוס, הסוכר, הקינמון והצימוקים.
  3. מכינים את הקראמבל: מערבבים את הביצה עם השמן, הסוכר והקינמון. מוסיפים את קמח השקדים ויוצרים בצק מעט מתפורר אבל יציב.
  4. מניחים בתחתית התבנית את תערובת התפוחים. מפוררים את בצק הקראמבל מעל תערובת התפוחים.
  5. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות במדף התחתון של התנור (כדי שמרבית חום התנור יגיע לחלק התחתון של התבנית שם נמצאים התפוחים). הקראמבל מוכן כשהבצק מעט שזוף, התפוחים רכים והריח משגע אתכם.
  6. מוציאים את הקראמבל מהתנור. מומלץ להגיש עם גלידה (עם סורבה קוקוס מומלץ אפילו יותר). משמיעים צעקונת לכל בני הבית ומרשרשים בכפיות המתנגשות בזמן האכילה (הקראמבל נשמר בקירור בקופסא אטומה למשך 4 ימים).
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 658.9 קק״ל 658.9 קק״ל
פחמימות 49.6 גרם 49.6 גרם
שומן 49.8 גרם 49.8 גרם
נתרן 120.9 מ״ג 120.9 מ״ג
חלבון 13.3 גרם 13.3 גרם
סיבים תזונתיים 4.1 גרם 4.1 גרם
שומן רווי 39.6 גרם 39.6 גרם
כולסטרול 296.1 מ״ג 296.1 מ״ג
סידן 75.2 מ״ג 75.2 מ״ג
ברזל 4.0 מ״ג 4.0 מ״ג
אשלגן 690.5 מ״ג 690.5 מ״ג
אבץ 1.6 מ״ג 1.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody