קריספי טופו, ו… נראה אתכם עומדים בפיתוי!
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 66.9 קק״ל 267.7 קק״לפחמימות 0.1 גרם 0.5 גרםשומן 7.5 גרם 30.0 גרםנתרן 194.0 מ״ג 776.0 מ״גחלבון 0.0 גרם 0.1 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.1 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.2 מ״ג 0.9 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 2.1 מ״ג 8.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 10 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות67
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 66.9 קק״ל 267.7 קק״לפחמימות 0.1 גרם 0.5 גרםשומן 7.5 גרם 30.0 גרםנתרן 194.0 מ״ג 776.0 מ״גחלבון 0.0 גרם 0.1 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.1 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.2 מ״ג 0.9 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.2 מ״גאשלגן 2.1 מ״ג 8.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
טופו הוא מרכיב שאני מאוד אוהבת לפאר, הוא עשיר בחלבון וסיבים ומלא בכל טוב.
הוא מתאים לכולם וכולם נהנים ממנו.
אני אוהבת לשלב אותו בשלל רחב של מנות וארוחות, לפעמים אני אוהבת לאכול אותו כך עם ציפוי קליל של קמח עדשים והמון ערכים תזונתיים.
ההכנה שלו היא מאוד פשוטה והיא הופכת את כל מעטפת הטופו למעטפת הכי מעוררת חושים בעולם.
בעצם המרקם הבסיסי של הטופו הוא קשה וקצת קופצני. הביס מעט מתנגד לשיניים ואז נוצרת משחה חלומית בתוך הפה לאחר הלעיסה שלו. לתוך מכלול התכונות הזה החלטתי להוסיף מוטיב קריספי ומפנק שגם ירים את המרקמים והטעמים במנה וגם ירים לה מבחינת ערכים תזונתיים.
זו תוספת מקפצת אמיתית, כזו שגם ילדים נטרפים ממנה ומתמכרים אליה ברגע.
אני אוהבת לפזר את הקריספי טופו שלי על מרקים, סלטים, מוקפצים או תבשילים.
אני אוהבת להכין קערה ענקית ממנו ולנשנש ממש כמו חטיף.
אני אוהבת אותו ואת הנוכחות שלו במטבח שלי ואם עדין לא הינסתם בו, זו בהחלט מנת הטופו הכי מומלצת להתחיל איתה את רומן הטופו שלכם.
כמה דקות בודדות של עבודה ויש לכם את התוספת הכי מהנה שתפגשו.
ימי טופו מאושרים
מרכיבים 6 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 67 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1קובייה או 300 גרם טופו חומוס
-
2 כפות קמח עדשים כתומותאו 3 כפות, ראו הערות
-
1/4 כפית אבקת שום
-
1/4 כפית מלח דק
-
3 כפות שמן זיתלטיגון
אופן הכנה
- מייבשים היטב בעזרת מגבת הפלא סנו סושי את קוביית הטופו. מניחים אותה על קרש חיתוך וחותכים לקוביות קטנות בגודל ביס.
- מערבבים בקערה קמח עדשים, מלח ואבקת שום. מכניסים את קוביות הטופו לקערה ומצפים אותן בתערובת הקמח.
- מחממים מחבת עם שמן זית בחום גבוה ומכניסים את קוביות הטופו למחבת החמה מטגנים קלות ומערבבים בעדינות את קוביות הטופו במחבת (הטיגון אמור להיות בערך 5 דקות).
- ברגע שקוביות הטופו משחימות זה הזמן להוציא אותן מהמחבת לצלחת עם מגבת הפלא סנו סושי לספיגת השומן העודף, לפזר אותן על המנה שבחרנו או פשוט לטרוף אותן כך.
אופן הכנה
- מייבשים היטב בעזרת מגבת הפלא סנו סושי את קוביית הטופו. מניחים אותה על קרש חיתוך וחותכים לקוביות קטנות בגודל ביס.
- מערבבים בקערה קמח עדשים, מלח ואבקת שום. מכניסים את קוביות הטופו לקערה ומצפים אותן בתערובת הקמח.
- מחממים מחבת עם שמן זית בחום גבוה ומכניסים את קוביות הטופו למחבת החמה מטגנים קלות ומערבבים בעדינות את קוביות הטופו במחבת (הטיגון אמור להיות בערך 5 דקות).
- ברגע שקוביות הטופו משחימות זה הזמן להוציא אותן מהמחבת לצלחת עם מגבת הפלא סנו סושי לספיגת השומן העודף, לפזר אותן על המנה שבחרנו או פשוט לטרוף אותן כך.
הערות
- איך טוחנים קמח עדשים כתומות בבית? מכניסים לבלנדר או למעבד מזון כוס עדשים כתומות יבשות וטוחנים אותן, במידה והטחינה לא הופכת את העדשים לקמח דק דללו את כמות העדשים בבלנדר והפעילו את הבלנדר בפולסים קצרים עד לקבלת המרקם הרצוי (זהה לקמח רגיל). אני טוחנת מראש קילו עדשים כתומות ומאחסנת את הקמח עדשים בכלי אטום בארון או במקרר לעת הצורך
- ניתן לשמור בקופסא אטומה במקרר למשך 4 ימים, במידה ושמרתם במקרר קחו בחשבון שהטופו לא ישאר קריספי
הערות
- איך טוחנים קמח עדשים כתומות בבית? מכניסים לבלנדר או למעבד מזון כוס עדשים כתומות יבשות וטוחנים אותן, במידה והטחינה לא הופכת את העדשים לקמח דק דללו את כמות העדשים בבלנדר והפעילו את הבלנדר בפולסים קצרים עד לקבלת המרקם הרצוי (זהה לקמח רגיל). אני טוחנת מראש קילו עדשים כתומות ומאחסנת את הקמח עדשים בכלי אטום בארון או במקרר לעת הצורך
- ניתן לשמור בקופסא אטומה במקרר למשך 4 ימים, במידה ושמרתם במקרר קחו בחשבון שהטופו לא ישאר קריספי