פירה תפוחי אדמה עם ערמונים וטימין

משה שגב מכין פירה תפוחי אדמה בגרסה חלבית ומפנקת. מגישים עם ערמונים מוקפצים בשמן זית וטימין ומקבלים תוספת שכולם ידברו עליה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

מצרכים

פירה

הגשה

אופן הכנה

  1. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות.
  2. חותכים את החמאה לקוביות.
  3. ממלאים את הסיר במים, מוסיפים את תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהם מתרככים ומסננים.
  4. מעבירים לקערת מעבד המזון, מוסיפים את שאר הרכיבים וטוחנים למחית חלקה במרקם קרם.
  5. מחממים את השמן במחבת ומקפיצים את הערמונים והטימין במשך כמה דקות, עד שהם מתחילים להזהיב. נפטרים מהטימין וממליחים.
  6. מגישים את קרם תפוחי האדמה עם הערמונים.

הערות

  • אפשר למעוך את תפוחי האדמה ידנית בעזרת מועך תפוחי אדמה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 600.6 קק״ל 1201.2 קק״ל
פחמימות 17.8 גרם 35.6 גרם
שומן 57.3 גרם 114.6 גרם
נתרן 2389.3 מ״ג 4778.7 מ״ג
חלבון 5.9 גרם 11.8 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.1 גרם
שומן רווי 29.2 גרם 58.4 גרם
כולסטרול 115.6 מ״ג 231.2 מ״ג
סידן 126.2 מ״ג 252.5 מ״ג
ברזל 1.0 מ״ג 1.9 מ״ג
אשלגן 476.3 מ״ג 952.6 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 0.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody