
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל3 שעות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות טורבו.
- מכינים את הבצק הפריך: בקערת מיקסר מעבדים את כל החומרים פרט לחלמונים לפירורים קטנים.
- מכניסים פנימה את החלמונים ומאחדים לבצק אחיד.
- מרדדים על משטח מקומח את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר 8-10 ס”מ ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-12 דקות. שימו לב! ניתן להכין חצי מכמות הבצק (אני הכנתי מנה שלמה כדי שיהיו בבית עוד עוגיות לנשנוש).
- מכינים את המרנג אספרסו: מחממים בסיר מעט מים ומניחים מעל קערה (באן מרי).
- מכניסים לקערה את כל מצרכי המרנג ומבשלים עד להמסת הסוכר בחלבון (לוקח כ-10 דקות) -למדויקים שבינכם יש להגיע לכ70 מעלות.
- ברגע שכל הסוכר נמס בחלבון מעבירים למיקסר ומקציפים עד ליצירת קציפה יציבה וקרירה.
- מזלפים מעל העוגיות את המרנג ומכניסים להקפאה של לפחות לשעתיים
- מכינים את ציפוי השוקולד הלבן: ממיסים את השוקולד הלבן וחמאת הקקאו במיקרו עד להמסה מלאה. ומקריים לפחות רבע שעה.
- מוציאים את הקרמבואים מהמקפיא, ומכניסים את הקרמבו הקפוא מצד הקציפה לתוך ציפוי השוקולד, הופכים חזרה ונותנים לשוקולד לזלוג ולצפות את כל המרנג.
- ברגע שהקרמבו צופה ועודפי הציפוי ירדו ניתן להניח אותו בכלי הגשה.
- את שארית הציפוי ניתן להקפיא עד 3 שבועות. ממליץ בחום לאכול את הקרמבו הישר מהמקפיא.
קרמבו קפה שוקולד לבן. צילום: תומר אומנסקי קרמבו קפה שוקולד לבן. צילום: תומר אומנסקי
בשיתוף עם דלונגי
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
10
מנות
קלוריות
752.2
קק״ל
7521.8
קק״ל
פחמימות
85.7
גרם
856.6
גרם
שומן
39.7
גרם
397.4
גרם
נתרן
190.8
מ״ג
1908.0
מ״ג
חלבון
8.1
גרם
80.8
גרם
סיבים תזונתיים
0.7
גרם
6.7
גרם
שומן רווי
16.0
גרם
160.3
גרם
כולסטרול
51.7
מ״ג
517.3
מ״ג
סידן
109.5
מ״ג
1095.1
מ״ג
ברזל
0.5
מ״ג
5.2
מ״ג
אשלגן
207.6
מ״ג
2075.6
מ״ג
אבץ
0.7
מ״ג
6.7
מ״ג
תגובות (4)
כתוב במתכון מנת אספרסו, האם היא כוללת נוזלים? ואם כן איך הנוזלים לא מפריעים למרנג להתקשות?
היי, הכוונה היא למנת אספרסו (קפה+מים, ללא ממתיק וללא חלב) המעניקים את טעם הקפה למרנג. בהצלחה!
היי שבוע טוב. אשמח בבקשה לדעת כמה חלבונים זה 200 ג’ וכמה זה 40 מ”ל אספרסו.
לגבי החלבונים, קשה לומר בדיוק כמה זה במספר (אם זה 4 או 5 חלבונים). רצוי מאד בהכנת קינוחים ומאפים להעזר במשקל. משקל ביצים משתנה גם אם הן באותו הגודל ולכן קשה לומר בדיוק את הכמות. לגבי האספרסו, כוס מידה היא בנפח של 240 מ”ל, כך ש-40 מ”ל אספרסו הם כ-שישית הכוס. או אם יש לכם מכונת אספרסו, 40 מ”ל הם בערך מנת אספרסו אחת. בהצלחה!